Ringerajin doktor -> RE: Pitajte doktora na Ringeraji! (20.6.2018 22:41:46)
|
IZVORNA PORUKA: Aleksandra84 Postovana dr. Jelena, 25.03. ove godine sam rodila fetus mortus u 31. gestacijskoj nedelji. Sest dana kasnije sam nakon jakih bolova zavrsila u bolnici sa dijagnozom obostrane embolije pluca i upale desnog plucnog krila. Po otpustu sam pila lek Xarelto koji je izazivao obilna menstrualna krvarenja i 1. juna sam dobila Clexane 0.6 ml dva puta dnevno sebi da dajem. Obdukcija je pokazala nakupine fibrina u posteljici i infarkte, a test na trombofiliju proteine C i S u padu, D - dimer visok, Lp(a) visok, antitrombin 3 povisen... takodje mi je folna kiselina u padu, nju pijem. A nalaz sam na kucu dobila uz napomenu da neke parametre ponovim po prestanku terapije i da imam kombinovani rizik. Obzirom da zivim u Nemackoj zbog suprugovog posla, relativno kratko, sa jezikom ne stojim najbolje, molim Vas da mi rastumacite nalaz. Takodje bih napomenula lose protoke u trudnoci, moj visok pritisak, zastoj rasta ploda, sve neposredno pred smrt bebe, kao i da planiram novu trudnocu koja me, nakon svega, jedino drzi, ali i plasi, ujedno. Unapred hvala. Aleksandra Poštovana Aleksandra, Vi svakako morate imati ozbiljno hematološko praćenje u narednoj trudnoći. Obavezno proverite TSH, FT4, homocistein i OGTT sa 75g glukoze i merenjem glikemija i insulinemija u 0.30.60. i 120.min testa pre nove trudnoće. Vidim da ste naveli pad protein C i proteina S tokom trudnoće, da li ste radili i PCR analize za FII20210A i FV Leiden? Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
|
|
|
|