Ringerajin doktor -> RE: Pitajte doktora na Ringeraji! (16.5.2018 22:32:18)
|
IZVORNA PORUKA: RemaRa Pozdrav svima! Imam jedno pitanje. Naime, stimulisana sam Puregonom, 17. dc folikuli na desnom jajniku 16x14, 18x17, 16x10, 14x6mm ; na levom 18x18, 14x15, 13x12mm , te veceri primila Pregnyl 5000 , dva dana nakon toga je radjena inseminacija i poslata sam kuci. Receno mi je da imam odnose sledece veceri "da bi pokrila manje folikule". Utrogestan koristim vaginalno 2x1. A onda se javljaju nesnosni bolovi "probadanja" u predelu materice, jajnika..nadutost me sve vreme prati. Jedva se krecem, odgovara samo kada lezim. Otisla sam kod lekara u svom malom mestu gde je video dosta folikula (vecih uglavnom) Nisu izmereni, nista nije receno. Ne znam sta da radim, zabrinuta sam jako.[sm=smiley19.gif] Bojim se da ne preraste u ciste ali da ne postavljam sama sebi dijagnozu, molim za savet. Da li je to normalno i treba samo da sacekam da spontano puknu ili uopste nece sami od sebe puci i moram nesto da preduzmem? Unapred hvala..Marija Obavezno se javite lekaru koji je vodio stimulaciju da bi se isključila hiperstimulacija. Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
|
|
|
|