Ringerajin doktor -> RE: Pitajte doktora na Ringeraji! (25.5.2017 22:17:01)
|
IZVORNA PORUKA: BiksiBiksi IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor IZVORNA PORUKA: BiksiBiksi Pozdrav, dijagnostikovali su mi laksi oblik sindrom policisticnih jajnika. Ocigledno je da nemam ovulacije jer prirodnim putem jos nisam zatrudnela .. Nemam redovne menstruacije , pa sam pila razne kontracepcije da bi dobijala redovno . Sad mi je dr. dala vaginalete Utrogestan od 200, sve mi pomaze da dobijam redovno ali za pms ne bas ... Da li postoje neki drugi lekovi bez kontracepcije a da nisu vaginalete da mi pomognu oko menstruacije ? Da li mislite da su mi te terapije bile ok i sta mi predlazete ? Potrebno je da uradite OGTT sa 75g glukoze i merenjem glikemija i insulinemija u 0.30.60. i 120.min testa. Pretpostavljam da ste uradili hormone za procenu funkcije jajnika 2.ili 3.dana ciklusa? FSH, LH, prolaktin, TSH, estradiol, progesteron, testosteron, SHBG? dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine Pozdrav , radila sam sve , imam rezultate : Fsh-4,1 Lh - 0min: 7,1; 20min:10,5 ; 40min: 8 Prolaktin- 7č:592; 11č:110; 13č:148; 23č:225 Tsh - 0,95 Estradiol- 55,9 Progesteron - 2,3 Testosteron - 1 Shbg- 40,2 Insulin 0:11,9 30:55 60:52,4 120:57 180:57,7 Rekli su da je insulin u redu i da su muski hormoni u redu. Zato je kao blazi oblik. Ovo je radjeno 2013, da li se hormoni menjjau vremenom ( po mom telu i menstruaciji nista se nije promenilo) da li bi trebala opet uraditi i sta mislite ovome ? Bilo bi dobro da ponovite OGTT posebno što Vam u prvom nisu urađene glikemije. Savetovala bih Vam primenu metformina pored dijeta i redovne fizičke aktivnosti. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
|
|
|
|