Ringerajin doktor -> RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! (26.6.2016 13:59:53)
|
IZVORNA PORUKA: Nensi84 IZVORNA PORUKA: Nensi84 IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor IZVORNA PORUKA: Nensi84 Hvala vam dr.na strpljenju i odgovorima ,zanima me jos da li bi mi bilo dovoljno 2 vadjenja insulina ili ipak da uradim 4 vadjenja kao i ranije?Mislim da li ce 2 vadjenja ukazati na problem ili je bolje uraditi 4 s obzirom da je meni insulin nakon 60 min skocio sa 42,0 na 50,6 sto se tice metabolickih problema ,ja nemam policisticne jajnike ,nikad nisam imala i na visinu 155 imam 51kg,znaci nisam ni gojazna.Bojim se da uvedem neku dijetu zbog toga sto ne bih zelela da smrsam jer sam vec mrsavica ,da ne bi to bio problem za zacece.Hvala Primena dijete ne znači da treba da smršate, nego da imate dobro glikoregulaciju i održavate stalnu telesnu težinu. Potrebna su 4 merenja i glikemije i insulinemije u OGTT-u. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine Postovanje dr.uradila sam ogtt i insulin cini mi se da su malo bolji nalazi nego pre 8 godina ali nisam sigurna da su bas u redu s obzirom da idem na VTO u Septembru.molim vas da mi pomognete protumaciti nalaze imam zakazano kod endokrinologa u Julu. OGTT gLUKOZA 0 MIN.6,1 Ref vrednosti do 7 nakon 75 grglukoze nakon 30 min 8,1 60 min 7,8 120 min 6,3 insulin 0 min 6,7 Ref vrednosti od 3,21-16,32 30 min nakon glukoze 43,7 60 min 69,0 120 min 39,9 da li je za ove vrednosti potrebno uvodjenje lekova s obzirom na VTO? Hvala mnogo Zaboravila sam jos da vas pitam kako referentnu vrednost insulina pise samo kod 0 min.zar 16 ,32 nije malo za ref.vrednost insulina u ostalim minutima ,nije mi to jasno ,ovaj nalaz sam radila u privatnoj laboratoriji a onaj prosli je radjen u bolnici i ref.vrednost je bila do 25,0 isto je pisalo samo kod 0 min. Referentne vrednosti zavise od reagensa koji se koristi za analizu, zato se i razlikuje među laboratorijama. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
|
|
|
|