Ringerajin doktor -> RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! (24.4.2016 19:29:14)
|
IZVORNA PORUKA: blackmagicwoman IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor IZVORNA PORUKA: blackmagicwoman Molim dr da mi rastumaci moj nalaz hormona 2 dana ciklusa. tsh 2.02 (0.35-4.9) tt3 1.63 (0.89-2.4) tt4 84.84 (62.67-150.83) prolaktin 382 (108-557) estradiol 134 ( 77-921) progesteron 2.30 (0.32-0.95) lh 6.6 (1.8-11.78) fsh 4.6 (3.03-8.08) testosteron 1.85 ( 0.36-1.97) ciklusi su mi redovni, na 27-29 dana, pretposlednji je bio na 34 dana- tog meseca ja radjen uz i nadjena je cista od 5cm, koja je posle ciklusa nestala skroz. Imam pojacanu maljavost na stomaku ( ona linija od pupka do......), nausnice, dlacice oko alveole na dojkama, masniju kozu, sklonu aknama. Nisam nikada ostajala trudna do sada. Imam 39.5 godina, i pre nego sto neko pokusama da me pita sta si cekala do sada, zelim da vam napomenem da nisam do sad imala adekvatnog partnera za razmnozavanje. Analize hormona ukazuju na moguće policistične jajnike kao i Vaša anamneza, mada ciklusi nisu ubedljivi. Potrebno je da uradite UZ pregled jajnika 2.ili 3.dana ciklusa, analize AMH, SHBG, androstenedion, DHEAS, OGTT sa 75g glukoze i određivanjem glikemija i insulinemija, antiTPO i antiTG at. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine Postovana doktorko, Bila sam u klinici dr mi je rekao da mi je hormonska slika odlicna za moje godine. Pitala sam ga da li d auradimo antimilerov hormon, on mi je rekao da se to radi samo kad je fsh veci od 10, da nije neophodno kod mene. Takodje sam ga pitala za ove druge analize koje ste naveli, taj dr mi kaze da to nije potrebno jwr do sada nisam nikada ostajala u drugom stanju, mada do pre par meseci nisam ni sajala da cu upoznati sadasnjeg partenera. Da li se slazete sa njegovim izjavama? Oredlozio mi je hsg, jer sam mu rkekla da sma patila od seserihije koli, da sam je imala po 10 000 000 u mokraci i da je bio haos, ali da sam odmah po pojavi simptoma otsla kod dr i dobijala antibiotike. Uz ono što sam Vam predložila u prvom odgovoru, savetujem da uradite i HSG. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
|
|
|
|