RE: Idemo u vrtić! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta

Poruka

vonavoj -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 13:43:45)

kod nas ima krevetaca,ali su u drugoj sobi,tamo se samo spava![sm=smiley1.gif]

jovicaa -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 13:44:08)

imaju par krevetaca... i ocigledno da im sluze za disciplinovanje[sm=smiley1.gif]

tijatija -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 13:50:57)

Neznam... meni je licno to bezveze da dete skoro od dve godine drze u kreveticu u vrticu[sm=zmeden.gif] Ovde su deca po sobi, imaju na raspolaganje igracke raznorazne i zanimaju se, a posle adaptacije bojaju, crtaju, igraju grupne igrice, uce kratke pesmice..mini maskebali i ostalo [sm=smiley1.gif]

anajid -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 13:52:13)

I kod nas imaju 3 krevetica (govorim o mladjim jaslicama a ne o grupi u koju Andrija sad ide).Sluze za one bas bas male bebe koje spavaju u tim krevecima,npr ima dece od 10 meseci koja ne mogu spavati u kreveticima za decu jer bi pali verovatno.

lesica -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 13:54:59)

Von,nece da se mlate da im nameste bodice i onda smaraju. A sto se mene tice,L ce bodi nositi dokle god sam ja pred zakonom odgovorna za nju [sm=smiley36.gif] Lepo su joj ledja pokrivena i ne moram da razmisljam uopste.

tijatija -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 13:58:54)

IZVORNA PORUKA: anajid

I kod nas imaju 3 krevetica (govorim o mladjim jaslicama a ne o grupi u koju Andrija sad ide).Sluze za one bas bas male bebe koje spavaju u tim krevecima,npr ima dece od 10 meseci koja ne mogu spavati u kreveticima za decu jer bi pali verovatno.

Da... Kod nas je malo drugacije zato mi nije bilo jasno [sm=smiley1.gif] Kod Marte koja je sad 9 mes. naravno ima krevetic tu u grupi su najstariji oko15 meseci i tu su krevetici i to se zove box, a stariji od 16 meseci su u mladje jaslice i tamo nema krevetica , to su uglavnom deca koja samostalno hodaju

vonavoj -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 13:59:48)

pa da,i ja cu nositi bodice,dok god moze...mrzim gola ledja!
inace,kod nas ima krevetaca samo u mladjoj jaslenoj,a u ostalim samo duseci na podu i tu deca spavaju[sm=smiley1.gif]

lesica -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 14:02:19)

A kod nas je novina jos u vrticu,da im za spavanje nece biti potrebne ni jastucnice a ni pidzame,vec svako dete ima svoj krevet koji je obelezen. I to je juce definitivno objavljeno.

anajid -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 14:07:31)

IZVORNA PORUKA: lesica

A kod nas je novina jos u vrticu,da im za spavanje nece biti potrebne ni jastucnice a ni pidzame,vec svako dete ima svoj krevet koji je obelezen. I to je juce definitivno objavljeno.

Ovako je i kod nas i to je po meni OK.Svako dete ima sliku zalepljenu na krevet i onda je to njima interesantno jer traze sami sebe.mislim svoju sliku.
A sto se tice bodija,po meni ima smisla da ga nosi dok nosi pelene.Sad kad je skinuo pelenu oblacim mu potkosulju,mislim da mu ne treba bodi,kontam jednom ga mora skinuti[sm=smiley36.gif]

madre -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 14:10:18)

lesice, bas mi se dopadaju uslovi u vasem vrticu[sm=smiley1.gif]

bojanica7 -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 14:35:52)

jovice, kontam da nece tako uvek. prosto je bila sama i nije mogla da se bavi trenutno time, pa ja=oj j ebilo najlakse da ga tamo stavi. sigurna sam da nece tako stalno. da se ponavlja, bunila bih se definitivno, pa zaista onda koja je poenta vrtica? tako mozes i ti da ga zatvoris u krevet u drugoj sobi i da ucis...

nama je danas drugi dan adaptacije i poslednji. posto od sledece nedelje krecu sva deca sama. nismo imale pun tretman pet dana, ali upoznala se s vrticem, decom, vaspitacicom, i kontam da ce joj biti lepo u ponedeljak.

bojanica7 -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 14:38:17)

maslachak, ozdravicete i bice opet sve super, vidis da je visnja jako prilagodljiva devojccica, smao da sto pre prezdravi. taj virus povracanje je bio oko nas pre desetak dana. svi osim gale i moje mama i sveki su bili bolesni. i prijatelji i rodjaci. povracanje 24 sata (s prolivom ili bez) i seldeceg dana kao novi. bilo bi super da je taj jer ce zaista onda sutra biti super

Jeca* -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 14:45:03)

lesice, sve sto si napisala, od aktivnosti, preko bodica, uslova za spavanje..kao da si opisivala nas vrtic [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lesica -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 15:16:22)

To je Jeco izgleda taj novi sistem koji je u pojedinim vrticima zaziveo. U ponedeljak cu cuti i ostale novotarije.

Jeca* -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 15:25:06)

ja sam se iznenadila kad sam čula da se nose jastučnice. Luka je u vrtiću od 31.08.2009 a prvi put za to čuh ovde na RR
te radionice za decu i roditelje su super stvar [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Inače, mene muž regularno redovno zeza što sam i ja u savetu roditelja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jeca* -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 15:26:44)

ja sam luki bodic oblacila isto do skoro, dok je bilo broja za njega [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i nisu mi nikad ništa rekli

lesica -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 15:33:48)

Jeco,o cemu se raspravlja na sastancima gde prisustvuje i savet roditelja?

Jeca* -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 15:36:47)

ne znam, za 3 godine je bio samo jedan i to bas kad ja nisam mogla da odem. Meni su objasnili da se to odrzava samo po potrebi

lesica -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 15:47:05)

Vidis,a meni su rekli da je 2-3 puta godisnje i da se uglavnom tu iznosi roditeljima kompletan plan i program rada u vrticu,da roditelji iznesu svoje predloge,a prisustvuju kako upravnica,glavna sestra tako i pedagog,i glavni vaspitaci grupa,i odvojeni su sastanci za svaki uzrast.

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 18:28:35)

Nešina najbolja drugarica iz vrtića je dobila šarlah, us*ala sam se sad od straha[sm=smiley13.gif] I tako, čekam.

Vidim da su i kod vas krenuli virusi razni, ako vam je za utehu, N je bio bolešljiv prvih par meseci, i od tad je mozda dva puta imao temperaturu po 2 dana, i to je to. Samo treba izdrzati taj početak.

jovicaa -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 18:36:26)

nedjo od moje tetke klinci su prelezali sarlah nije to nista strasno..
bojanice pa to i ja kazem mm-u, mogu ga i ja zatvoriti u krevetac i pustiti mu crtani, i da ucim u drugoj sobi... ali valjda nece stalno, necu jos da dizem frku, ali u utorak, sredu, cu otici da vidim kakvo je stanje, posto ce ga od ponedeljka mm odvoditi i dovoditi, kada se vrati sa posla...
inace ovako stvarno mi ok deluje vaspitacica... ali ovo mi bas nije prijatno. ali svakako ne moze da gura decu, to nije ok i treba da ga spreci, pa makar malo bio i u krevetcu, samo da joj to ne predje u rutinu. a mmu je skroz opusteno to sto ga stavlja u krevetac kao ja se tripujem.. pa nadam se da je tako.. nadam se.
a ja kontam da mi mame teze dozivimo vrtic od dece.. a bas sam mislila da necu mnogo da se bunim[sm=smiley36.gif]
izgleda da sam malo prezastitnicki nastrojena... trudna luda keva puna hormona[sm=jezicek.gif]

Modessty -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 18:42:16)

IZVORNA PORUKA: lesica

U Nišu je u svim vrtićima ovako. Svako dete ima svoj krevet i nema razmene. I na ormariće stave imena i nalepnice sa sličicama, samo što to još nije kod nas uradjeno.

jovicaa -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 18:45:53)

ne znam da li kod nas svako ima svoj krevet, ali ne nosi se nista za spavanje, barem mi za sad jos nisu rekli.

Modessty -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 18:52:12)

Mi smo danas imali baš lud dan. Jutros je sam tražio da obuje patike dok smo se spremali zapokret. Nije plakao uopšte do vrtića. E kad smo seli da se presvlsačimo u hodničiću ispred sobe, jedna devojčica kojoj je drugi dan plakala je užasno i sva deca se uznemirila pa i Danilo. Sam je ušao u sobu, ali pošto su vrata ostala otvorena okrenuo se i video devojčicu kako urla i potrčao nazad ka meni sav uplakan. Zagrlim ga i pitam šta je bilo a on kaže uplašio se što plače devojčica. Smirim ga i objasnim mu da je njoj sad malo teško ali da oni svi treba da je uteše. Poljubimo se i on se okrene i ode. Zatvorim vrata i kažem ženi da da ćerku vaspitačici u ruke odmah i bez oklevanja. Ona da dete a ja je zagrlim i izvedem van. Volela bi da se neko meni tako našo [sm=smiley1.gif]
Inače je bio dobar sem što nije jeo ništa sem hleba

jovicaa -> RE: Idemo u vrtić! (7.9.2012 19:04:33)

jedan dan supica, jedan dan hleb, bice papanja, ne brini, super napredujete![sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>