New Mom -> RE: Idemo u vrtić! (20.8.2012 21:55:26)
|
IZVORNA PORUKA: purplish Medjutim ja bih se za mjesec dana trebala poroditi, pa me zanima da li je neko ovdje imao iskustva sa novorodjenom bebom i djetetom koje se tek prilagodjava na vrtic? Interesuje me da li bi beba mogla uticati na to da se sporije prilagodi na vrtic, zatim kako se izboriti sa bolestima iz vrtica i malom bebom... Nisam znala gdje bih postavila ovo pitanje, pa se nadam da sam pogodila temu [sm=smiley1.gif] Razlika između mojih je 23 meseca. Kaća nije išla u vrtić oko porođaja, ja sam morala da ležim i bilo mi bezveze da ide u vrtić (nije bila neko vreme pre toga bila zbog nekih prehlada), pa onda kao ajd' da je ne šaljemo dok beba ne napuni bar 2 meseca. I tako ti mi nju pošaljemo pre 3 nedelje, ona super tamo, malo se nekako otkravila sa ponašanjem, ja presrećna, kad epilog - urinarna infekcija, stomatitis aftoza, herpes (ona), temperatura, ekcem i čudan osip (beba), a ja sa simptomima od oboje. Tako da, moje mišljenje, da sam mogla da to ponovim - nikad! Ali opet, tvoja ćerka je starija godinu, trebalo bi da je bolje izgrađenog imuniteta od moje. A što se tiče prilagođavanja, mi nismo imali problema, jako joj se svidelo što tamo ima nove dece. Ipak sam ja sa bebom dolazila po nju, stalno joj naglašavala prednosti vrtića, nisam naglašavala da smo beba i ja same kući itd.
|
|
|
|