Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (22.9.2011 10:20:23)
|
Alexx, tako je i Neša počeo da gura drugu decu kad je krenuo u vrtić. Mislim da je to odgovor na to što odjednom mora da deli SVE sa SVIMA i deci koja nemaju braću i sestre to može teško da padne. Nije važno što se igra u parku sa drugom decom. Igraju, se, ako mu se ne sviđa on kaže i odete. U vrtiću mora da ostane, i mora da deli. Neša je juče zviznuo sestru, ja ga odvedem u drugu sobu i pitam zašto, on kaže "Ali mama, ona meni sve uzima, ja bih da se igram sa mojom igračkom". Neša je imao i fazu pljuvanja, ta mi je najgore pala[sm=smiley11.gif] To udaranje smo manje-više rešili, tako što se trudimo da, kad dođe kući iz vrtića, nema neke nametnute aktivnosti, u smislu idemo kod seke, a on neće, a ja isplanirala. Makar dok se ne navikne na takav sistem. Vrtić im je sad nemila obaveza, pa ga ja puštam da popodne radimo oo što želi (naravno, u granicama koje već postoje). Edit: sestra mu je došla tako što je sestra mm rekla "e, mi dolazimo" a Neša rekao da ne želi da se igra sa njom danas. Što opet znači da je morao celo popodne da provede kako ne želi, sa nekim sa kim ne želi, deleći sve svoje igračke.
|
|
|
|