Didy
|
Samo da vam javim - polako se navikavamo. U ponedeljak i u utorak je ostao samo do 9h, nije hteo da doručkuje. U sredu je ostao do 10h, kažu da je malo jeo. Dolazili su im iz pozorišta, posle mi je pričao da je gledao konjića (zaista jeste bio konjić u predstavi, pitala sam vaspitačice). Juče je ostao do spavanja, kažu da je i doručkovao i ručao i to vidim da se baš najeo, jer nije hteo ništa kod kuće kad sam ga nudila pre spavanja. Danas isto ostaje do spavanja, od nedelje ćemo verovatno probati i spavanje. Malo plače kad ga ostavljam, danas je samo složio tužnu facu kad smo stigli ispred i tek malo zaplakao. Zagrlila sam ga i poljubila, uvela unutra. Kad je ušao u sobu nije plakao. Kažu da bude dobar i da uopšte ne plače. Priča rado šta se događa tamo, tj. odgovara na pitanja i kad ga pitam da li će opet ići, kaže da hoće. Generalno sam zadovoljna vrtićem i vaspitačicama. Jedna ima 25 godina, druga oko 35, ne mogu tačno da procenim. Dopadaju mi se obe. Kad god sam došla, one su bile među decom, pevali su, igrali se zajedno, juče su ih vodili napolje, crtali su kredama... Dete mi je uvek u suvoj peleni (još nismo skinuli, sad neću da ga time još opterećujem), uvek je čist, odeća čista... E, da, kažu da im daju da jedu sami, što verujem da jeste jer ne mogu njih 2 da hrane njih 15 u isto vreme, a još nijednom nije bio isprljan. Hoće on i kod kuće da jede sam, ali se često zaprlja. Ne znam, možda je tamo pažljiviji... Da, juče je u vrtiću bila tribina za roditelje o razvoju i pravilnoj ishrani dece i baš mi se dopalo. Organizuju i školu roditeljstva u saradnji sa raznim pedagozima, psiholozima, nutricionistima i sl. Prijavila sam se, baš me zanima kako će da bude. Vidim da se trude. I jelovnik im je sve bolji - serviraju im integralni hleb, juče su imali file soma... Ne znam, žene, naslušala sam se svakakvih priča o vrtićima. Pričali su mi da deca tamo po ceo dan gledaju crtane filmove, ovde nisu još nijednom, Stefan bi mi sigurno rekao. Vidim da stvarno rade sa njima, a najbolji mi je pokazatelj moje dete koje se dosta brzo uklapa. Nadam se da ovo nije neki moj prvi pogrešan utisak i nadam se da će ostati ovako.