Modessty
|
Prebačeno iz teme GAK Niš: IZVORNA PORUKA: Ana13 Danas su mi u EI dali spisak stvari za porodiliste,ali nisam sigurna da je ok -uput za porodiliste i rezultati analiza (ne pise kojih,to ce dr da mi da upute sta da radim) Kesa A (za porodjajnu salu): 1)spavacica 2)sapun 3)toalet papir 4)papuce 5)peskir Kesa B (za boravak majke na klinici): 1)spavacica (2 komada) 2)papuce 3)bade mantil 4)toalet papir 5)pribor za licnu higijenu 6)dva peskira 7)podmetaci za krevet (3 komada) 8)plasticna casa pisalo je i mrezasti ulosci i termometar,ali je precrtano ?? Kesa C (za bebu) 1)pelene za jednokratnu upotrebu (10 komada) 2)tetra pelene (5 komada) 3)benkice na preklop (5 kom) 4)bodici (5 kom) 5)veci peskir (1 kom) 6)masna krema 7)vlazne maramice Stvari za otpust bebe 1)jastuce ili nosiljka za iznosenje bebe 2)pelena za jednokratnu upotrebu 3)svedska 4)tetra 5)benkica 6)odelce 7)kapica Dokumentacija zdravstvena knjizica,licna karta,krvna grupa i Rh faktor,rezultati testa na zuticu,rezultati analize sekreta IZVORNA PORUKA: mati Zar to daju nasi dr? Ovo poslednje ti sigurno ne treba(stvari za otpust bebe),to donose oni koji ce sa tobom da izvedu bebu... Nema potrebe da stoji u bolnici, a nema ni mesta. Ne treba ti ni spavacica za porodjajnu salu, nose se njihove. A ti mrezasti ulosci sto su precrtani su ti sigurno potrebni. Odakle li njima ovakav spisak. IZVORNA PORUKA: Ana13 Nemam pojma,to mi danas dali u skolici za trudnice Pa vidim da se ne uklapa sa onim sto zene ovde pricaju da su nosile A ova kesa C? Mislila sam da se za bebu ne nosi garderobica.Necu tamo sve da mi pogube IZVORNA PORUKA: mati Ma nema veze. Ni upola tih stvari ti ne treba,prelistaj teme unazad ili idi na temu Kamperski vodic za porodiliste, vidi sta su zene pricale. Tebi su potrebne stvari za taj prvi dan, ostalo ti donosi muz ili ko stigne. Ja samoba puta imala onu sportsku torbu sto se produzava. Nikakve kese. IZVORNA PORUKA: daca77 Ovo kao da je za mene pravljen spisak stvari-posto se kod mene vecito nesto iskomplikuje, pa trebace bebi garderoba za 10-15dana IZVORNA PORUKA: Ana13 ma znam ja da ne nosim ovo sve cim krenem u porodiliste,vec ce mm da donosi,ali nisam sigurna sta od ovoga da mu spakujem. Sad vidim na ovom papiru da pise vrlo sitno bebac.com na vrhu. Sta je bre ovo? Ocigledno nema veze sa nasim porodilistem. A vec sam citala sve teme za porodiliste i napravila svoj spisak,pa me sad zbunise sa ovom gluposcu IZVORNA PORUKA: mati Pu, pu, cuti Daco. Ma ne treba ni za bebu, osim ako ti zelis da nosi nove stvari, ali ja sam se vodila onim "kud svi , tu i mali Muja", a svakog jutra donose cistu bebecu garderobicu. IZVORNA PORUKA: daca77 Ana, to je portal slican ovome. Mati, treba biti spreman na sve Ja 1x kupila lepu i mogu vam reci prilicno skupu spavacicu, papuce, neke silne sapune i kreme, a to mi uopste nije trebalo, jer kad sam ja uspela da se pridignem iz kreveta-pustise me kuci. Zato sam se 2x snabdela vlaznim maramicama, mirisljavim i antibakterijskim i to mi je bilo sasvim dovoljno...cesma s vodom kao da nije postojala u sobi IZVORNA PORUKA: Ana13 Daco,znam sta je bebac,nego je glupo da mi stampaju sa njega sta je potrebno za nisko porodiliste. Valjda bi trebalo da imaju prave info,a ovakvih uopstenih spiskova sa neta mogu i ja da nadjem na sve strane IZVORNA PORUKA: daca77 Ana, pa to je uopsten spisak...najbolje se raspitati kod zena koje su vec boravile tamo i videle sta je sve neophodno. Jel' plavusica drzala cas? IZVORNA PORUKA: Ana13 jeste,Jelena.Mislim da tamo i nema drugih,sve drzi ona IZVORNA PORUKA: Azra_ Nama je najbolje objasnila glavna sestra iz porodilišta šta treba poneti. Bili smo na kraju školice u obilazak porodilišta, i tada se ona zatekla tu, svaka od nas pitala šta je imala, tako da nam je žena baš lepo objasnila. Uglavnom sve ono što smo pisale. Stvari za bebu nisam nosila, osim pelena , vlažnih maramica i pavlovićeve.