Mariya
|
IZVORNA PORUKA: pari razmišljam da li da nosim povidon jod penu za intimnu higijenu, tj.za ranu...babica iz škole roditeljstva nam je to savetovala... a za lekove i ja razmišljam...čula sam za par homeopatskih dobrih lekova (npr. arnika) ili uzeti nešto od jačih lekova za bolove... a kakav je taj vlažan toalet papir? Sto se tice lekova, mi smo u porodilistu dobijali analgin, a sada su nas obavestili da treba da ga ponesemo u porodiliste, kao i ergometril kapi jer ih nemaju . Povidon jod se savetuje i nama, ali mislim da nema potrebe da ga nosis, vec ces ga koristiti kuci. Ja umesto vlaznog TP koristim baby vlazne maramice, pampers ili druge koje koristim i za Lu. Svakako ceskupiti i nositi maramice za bebu, pa samo ponesi pakovanje vise za sebe. A sto se tice spavacica, trebace ti jedna u kojoj ces se poroditi, em ces se oznojati, a bice i krvi , pa jedna u koju ces se presvuci nakon tusiranja, a posle sve zavisi od toga koliko ce ti biti toplo i kako ti krene mleko, ja sam ih menjala dnevno kad mi je mleko krenulo, sve sam spavacice umazala. E a moj predlog je da ih ne kupujes, nego pozajmis, u slucaju da si kao ja i ne nosis spavacice.( Ja sam kupila 2 nove a ostalo pokupila od mame i sestre. Na buvljaku su turske pamucne spavacice 1000 din, pa kad kupis 4-5 to je mnogo para, ili sam ja stipsa ne dam toliko za nesto sto cu nositi 3 dana.. To je ipak dusek za krevetac ili gomila odece i drugih potrebnih stvari). Bade mantil - pa sve zavisi kakvo ce biti vreme. Ja imam jedan tanki pamucni koji zauzima mesta koliko i jedna spavacica (jer onaj frotirski je velicine 2 velika peskira), a ako je hladno uvece super ce ti doci da se ogrnes. Ne vidim da neko spominje one uloske za grudi ili kako se vec zovu. ne znam da li su dozvoljene, ali ih ponesite, mene su spasile jer mi je mleko bas bas krenulo i sva sam bila umazana, a i cimerki sam pozajmljivala jer je i njoj curilo mleko. I mrezaste gace ili one za jednokratnu upotrebu, kad je vizita i kad lezis - bez njih si, kad ustajes obuces ih i mirna backa
|