RE: Kamperski vodič za porodilište (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

Anoniman -> RE: Kamperski vodič za porodilište (22.10.2012 11:24:10)

Ja moram da izvadim novi izvod iz knjige venčanih, jer su mi prošli put zadržali original u opštini [sm=smiley24.gif]

A spisak koristim od pre tri godine, tako da ako nešto zafali doneće mi...

jovicaa -> RE: Kamperski vodič za porodilište (29.10.2012 11:39:00)

evo mog spiska pa ako ima neko nesto da doda, slobodno[sm=smiley1.gif]
za mene:
2 spavacice
bade mantil
papuce
carape
- sapun, kutija za sapun, pasta za zube, cetkica za zube, cetka za kosu, gumice, par multimam kompresa, octanisept, analgin
2 peskira
5 pakovanja ulozaka
podmetaci za krevet
asepsol
toalet papir
slusalice za telefon, punjac za telefon
2 tetra pelene
jedna obicna kesa(za prljav ves i sl), mozda stavim i dve, da imam i za djubre

beba: kod nas se nose samo pampers i vlazne maramice, spakovacu i jednu pavlovicevu(koja ce i meni dobro doci)
od hrane : keks, voda, sok

zanima me kakvu ste casu, solju ponele?
i odustala sam od mrezastih gaca, posto sam upotrebila samo jedne i to kada sam izlazila....

jance -> RE: Kamperski vodič za porodilište (29.10.2012 11:42:37)

imala sam jednu onu cvrstu plasticnu i 2-3 one bele mekane plasticne ako se dobro secam. ili sam htela da ponesem onu cvrstu plasticnu pa sam zaboravila i imala 2-3 one bele mekane. realno, te bele mekane su bas skrnava stvar u takvim situacijama, zacas se polome, nestabilne su u rukama...

adulence -> RE: Kamperski vodič za porodilište (29.10.2012 11:50:11)

jedno pitanjce sta ce N i n i izvod iz maticne knjige vencanih,mislim jel treba nesto od tih papira ja sam niskusna pa sam se sada zbunila...

Janncica -> RE: Kamperski vodič za porodilište (29.10.2012 12:29:54)

Adulence ne treba ti izvod bilo kakav koliko ja znam u porodilistu. Treba ti knjizica,licna karta i krvna grupa...Naravno i ono ostalo,poslednja krvna slika,brisevi itd...
Ti izvodi trebaju kasnije da se prijavi dete,a ne u porodilistu. Jedino na vreme da izvadis,da ne moras kasnije sa bebom.

adulence -> RE: Kamperski vodič za porodilište (29.10.2012 12:47:47)

mhm ja vidim nina ovde pisala pa se zbunila...hvalaaaa

Anoniman -> RE: Kamperski vodič za porodilište (29.10.2012 13:04:03)

Nama traže na prijemu zdravstvenu knjižicu,LK mene i mm, izvod iz knjige venčanih, trudničku knjižicu, krvnu grupu i sve testove rađene tokom trudnoće. Verovatno zavisi od bolnice do bolnice

jovicaa -> RE: Kamperski vodič za porodilište (29.10.2012 14:14:45)

kod nas:
vencani list, licna karta, zdravstvena knjizica, kartica sa krvnom grupom.
i jos pise gomila nekih analiza, ali meni je moj gin rekao da te analize ne treba da radim..
case zene, kakve ste case nosile?

Snelle -> RE: Kamperski vodič za porodilište (29.10.2012 14:24:35)

Venčani list, lična karta mm??? Bože svašta, šta će im to?

Anoniman -> RE: Kamperski vodič za porodilište (29.10.2012 14:29:24)

snelle, pretpostavljam da i u srbiji kao i ovde moraju u porodilistu da upisu bebe i trebaju im podaci roditelja. i ovde se nose licne karte, a umesto vencanog lista jedan papir o prezimenu deteta koji se potpisuje prilikom vencanja. oni upisuju bebu u svoje knjige i daju nam jedan papir koji nosimo u opstinu da prijavimo dete.

Cindarella -> RE: Kamperski vodič za porodilište (29.10.2012 14:32:29)

Kako bre?[sm=zmeden.gif]
Ovde traze krvnu grupu,reultate briseva,i mene.[sm=smiley36.gif]

Snelle -> RE: Kamperski vodič za porodilište (29.10.2012 14:33:41)

Kseno, pa i ja živim u Srbiji, i meni to pri porođaju nisu tražili [sm=zmeden.gif] Samo moju LK, zdravstvenu knjižicu, dokument sa krvnom grupom i sve one standardne analize. Ali možda ima veze što sam se ja porodila u Beogradu, pa se može desiti da su oni umreženi sa opštinama, i na taj način imaju direktan pristup mojim podacima, naravno kompjuterski. Možda!

Anoniman -> RE: Kamperski vodič za porodilište (29.10.2012 14:36:44)

mozda, ne znam [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ovde svakako traze, pogotovo taj papir o prezimenu (jer se roditelji obicno razlicito prezivaju, a i dete obicno ne dobija odmah ime)

jovicaa -> RE: Kamperski vodič za porodilište (29.10.2012 15:37:46)

casa, plasticna ili staklena?
pa da zbog prijavljivanja bebe se nosi vencani list... ali mi nosimo samo nasu licnu kartu

Janncica -> RE: Kamperski vodič za porodilište (29.10.2012 15:42:06)

Jovice [sm=smiley1.gif] Muke tvoje sa casom...Ponesi plasticnu. onu jacu(ja ih imam u svim duginim bojama).One od tanke plastike su sra*e.

Anoniman -> RE: Kamperski vodič za porodilište (29.10.2012 15:48:46)

Čvrsta plastična čaša [sm=smiley1.gif]

Mi svu tu dokumentaciju moramo da predamo, plus još popunjavamo neka dokumenta pre otpusta-sto puta proveravaju ko je otac, u slučaju da neko nije baš siguran [sm=smiley36.gif]

sneza24 -> RE: Kamperski vodič za porodilište (29.10.2012 20:12:39)

Jovice plactičnu čvrstu čašu.
Meni u Somboru nisu tražili izvod iz matične knjige venčanih samo zdravsvenu i trudničku knjižicu i one standardne analize.Čak ni ličnu kartu ne traže.

jovicaa -> RE: Kamperski vodič za porodilište (30.10.2012 9:04:01)

svakako posle moras da odes u opstinu i prodjes citavu proceduru prijavljivanja deteta i sl tako da je to cista glupost sa vencanim listom i porodilistem.....

Anoniman -> RE: Kamperski vodič za porodilište (30.10.2012 9:08:59)

Joviceeee, približio se dan D??? [sm=bravo.gif]

jovicaa -> RE: Kamperski vodič za porodilište (30.10.2012 9:12:34)

IZVORNA PORUKA: Trt Milojka

Joviceeee, približio se dan D??? [sm=bravo.gif]

priblizio se dan AAAA [sm=smiley36.gif]
jeste, jeste.. pripremam se polako.. ali bih sve nekako da odlozim sto vise dan D[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Kamperski vodič za porodilište (30.10.2012 9:14:44)

Jel bata ili seka, ne znam ništa [sm=zmeden.gif] Sorry za off.

jovicaa -> RE: Kamperski vodič za porodilište (30.10.2012 9:18:02)

IZVORNA PORUKA: Trt Milojka

Jel bata ili seka, ne znam ništa [sm=zmeden.gif] Sorry za off.

decak[sm=smiley1.gif]

adulence -> RE: Kamperski vodič za porodilište (30.10.2012 9:27:15)

oket onda je misterija razresena sto se tice izvoda..odoh malo da prelistam ove spiskove i da polako pravim svoj...

MASHKA -> RE: Kamperski vodič za porodilište (13.11.2012 20:45:36)

žene koliko ste komada pampersa nosile u porodilište? nešto ne mogu da se setim koliko sam prvi put nosila...[sm=zmeden.gif]

Shishica -> RE: Kamperski vodič za porodilište (14.11.2012 9:08:55)

Najmanje pakovanje pampersa jedinice ili dvojke...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>