simke -> RE: Kamperski vodič za porodilište (16.1.2010 23:19:25)
|
#Spavaćica (duboki V izrez, zbog dojenja) uzela sam 2 kom da bih mogla da menjam # Papuče (najbolje one za plažu)ja sam se presla,nisam uzela papuce za plazu # Peškir vise kom za umivanje i za tusiranje-2 kom,posle mi je mm doneo jos # Mrežaste gaćice-5 kom.dobila ih od kume # Mrežasti ulošci-1pakovanje,mm doneo jos jedno # Pribor za ličnu higijenu-naravno # Bade mantil-ponela i koristila # Multimam krema ili komprese (protiv ragada)-nisam nosila i pokajala sam se # Pampers New Born pelene odmah sam koristila 2 # Benkica-nosila,nisu ni trazili # Casa,voda,sok,plazma-doneli mi naknadno #Musema(zaboravih kako se to zove)za krevet(zbog krvarenja)-bar 3 kom Nemojte zaboraviti i neophodnu dokumentaciju koja će svima olakšati posao: # Krvna grupa zdrav. i trudnicka knjizica-trudnicku knjizicu nisam imala # HBS antigen # Koprokultura niko mi nije trazio # Ultrazvuk, poslednji ni ovo # Urinokultura a ni ovo Tati svakako toplo preporučujemo da ponese foto aparat ili video kamericu kako bi zabeležio taj jedinstveni trenutak vašeg života. Svakako i buket cveća koji će iscrpljenoj majci preneti poruku vaše privrženosti i ljubavi. Završetak kampovanja Osvanuo je i taj divan dan, idete kući. U čemu ćete vi izaći već sigurno znate (gledajte da bude udobno), evo i spiska za bebu: # Pampers New Born pelena isto 2 # Tetra pelena 2 kom # Švedska pelena # Benkica # Zeka (odelce) # Kapica # Ćebence ili dunjica # Nosiljka za iznošenje bebe Veliki povratak Bez obzira da li ćete odeću kupovati unapred ili ostaviti tati da to uradi u pauzama slavlja, nezaboravite neophodne stvari za vašu bebu kada stigne kući: # Tetra pelene, 30 kom-ja sam nasledila od mene 40 kom # Švedske pelene, 10 kom-takodje nasledila 40 kom # Benkica, 5 kom -opet moja zaostavstina 20 kom # Čarapice # Bodi, 5 kom u pocetku smo koristili samo benkice # Zeke, nekoliko komada-kupila naknadno # Peškir za kupanje sa kapuljačom, 2 kom-nasledila 3 kom # Kapice, 3 kom-imala ih 10,nismo koristili,jer ih je skidao # Četka za kosu-kupila kasnije # Sapun ili kupka (Chicco, Jonhson, Nivea, Merima) meni su rekli iskljucivo sapun merima # Vlažne maramice, brdo (može i dva) # Pampers, newborn opet 2 # Makazice za nokte (sa tupim vrhom) # Štapići za uši i to oni sa proširenjem # Kadica za kupanje,bokal # Kupko, frotirski-kupila kasnije,koristila sam ga samo kad sam ga kupala sama # Pavlovićeva mast # Ćebence i posteljina # Zinkova mast, Chicco neznam za cega je # Termometar za kadicu-nisam ni uzimala # krevetić na točkiće Što se ishrane tiče beba već uveliko uživa u vašem mleku, ali nije loše da imate par sitnica koje će bebi olakšati prelazak na novi vid ishrane: # Voda za bebu (Milupa, Rosa)-imam sistem za preciscavanje vode # Plantex čaj protiv grčeva-nismo koristili,mozda smo trebali # Milupa čaj sa moračem-koristili,jos se vise grcio # AD kapi vodeni rastvor vigantol # Espumisan kapi protiv grčeva-nismo ni ovo koristili U slučaju da mleko još uvek nije krenulo u zadovoljavajućim količinama, kao dopunu možete koristiti neku od formula: # Milupa Comformil (odlično, jer je protiv grčeva) # Bebelac 1 (daje se u bolnicama) Ove dve stvari nismo koristili prvih dva meseca Što se mame tiče dojenju može pomoći: # Boza (bioshop) # Bezalkoholno pivo (bioshop) # Avent pumpa Ako ste se porodili uz epiziotomiju trebaće vam: # AcidiBorici # Rivanol # Fibrolan mast # Mrežasti ulošci Od ovoga samo mrezaste uloske i Bioptron Plus za bebu # Sterilizator (Giordano) KUVALA SAM FLAŠICE U OBIČNOJ VODI SA SLAVINE, I U TU VODU DODALA MALO JABUKOVOG SIRĆETA DA NE BI OSTAJAO KAMENAC NA FLAŠICAMA.Ja sam kuvala u preciscenoj vodi # Kolica (Inglesina Zippi) Pierre Cardin # Sedište za auto dobila uz kolica # Ljuljaška za uspavljivanje ovo nisam kupovala
|
|
|
|