Mivica
|
· Spavaćica (duboki V izrez, zbog dojenja) –imala sam dve · Papuče (najbolje one za plažu) –moje su bile sobne · Peškir –više komada, obavezno! · Mrežaste gaćice –iskreno, tek kasnije sam čula za njih · Mrežasti ulošci –ponela 2 pakovanja, ali mi je mm svaki dan donosio još po 2 · Pribor za ličnu higijenu · Bade mantil · Multimam krema (protiv ragada) –ne, kasnije sam koristila Nistatin · Pampers New Born pelene -1 pakovanje, a onda prešli na dvojku · Benkica –isključivo njihove, ne dozvoljavaju da se donose Nemojte zaboraviti i neophodnu dokumentaciju koja će svima olakšati posao: · Krvna grupa –samo ovo mi je trebalo · HBS antigen · Koprokultura · Ultrazvuk, poslednji · Urinokultura Tati svakako toplo preporučujemo da ponese foto aparat ili video kamericu kako bi zabeležio taj jedinstveni trenutak vašeg života. Svakako i buket cveća koji će iscrpljenoj majci preneti poruku vaše privrženosti i ljubavi. Završetak kampovanja Osvanuo je i taj divan dan, idete kući. U čemu ćete vi izaći već sigurno znate (gledajte da bude udobno), evo i spiska za bebu: · Pampers New Born pelena · Tetra pelena · Švedska pelena · Benkica · Zeka (odelce) · Kapica · Ćebence ili dunjica · Nosiljka za iznošenje bebe –mm je kupio za 960 din. (2007.) komplet-nosiljka i torba Veliki povratak Bez obzira da li ćete odeću kupovati unapred ili ostaviti tati da to uradi u pauzama slavlja, nezaboravite neophodne stvari za vašu bebu kada stigne kući: · Tetra pelene, 30 kom -15 kom · Švedske pelene, 10 kom · Benkica, 5 kom-10-tak · Čarapice · Bodi, 5 kom –tek kasnije · Zeke, nekoliko komada · Peškir za kupanje sa kapuljačom, 2 kom · Kapice, 3 kom · Četka za kosu –dugo nam nije trebala, hi-hi · Sapun ili kupka (Chicco, Jonhson, Nivea, Merima) –od početka smo koristili Kosili-i danas ga koristimo · Vlažne maramice, brdo (može i dva) · Pampers, newborn · Makazice za nokte (sa tupim vrhom) –minijaturna grickalica · Štapići za uši i to oni sa proširenjem · Kadica za kupanje · Kupko, frotirski –dobili uz peškir, ali nismo koristili · Pavlovićeva mast · Ćebence i posteljina · Zinkova mast, Chicco –ne znam namenu · Termometar za kadicu -ne · krevetić na točkiće –nismo montirali točkiće Što se ishrane tiče beba već uveliko uživa u vašem mleku, ali nije loše da imate par sitnica koje će bebi olakšati prelazak na novi vid ishrane: · Voda za bebu (Milupa, Rosa) · Plantex čaj protiv grčeva -da · Milupa čaj sa moračem · AD kapi vodeni rastvor -da · Espumisan kapi protiv grčeva -da U slučaju da mleko još uvek nije krenulo u zadovoljavajućim količinama, kao dopunu možete koristiti neku od formula: · Milupa Comformil (odlično, jer je protiv grčeva) · Bebelac 1 (daje se u bolnicama)- nešto kasnije koristili smo Humanu Što se mame tiče dojenju može pomoći: · Boza (bioshop) · Bezalkoholno pivo (bioshop) · Avent pumpa –poslužila mi je obična ručna pumpica Ako ste se porodili uz epiziotomiju trebaće vam: · AcidiBorici · Rivanol · Fibrolan mast · Mrežasti ulošci Plus za bebu · Sterilizator (Giordano) –otkuvavala sam flašice, a sirće je zakon · Kolica (Inglesina Zippi) –Peg Perego · Sedište za auto –kupila tek pre dva meseca, ccc... · Ljuljaška za uspavljivanje -ne