Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.11.2011 12:11:50
|
|
|
|
Anoniman
|
ma ne brini, sve ces srediti, imas ti jos dosta.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.11.2011 12:14:37
|
|
|
|
vonavoj
|
maslackic,nece se poroditi 16og tako sam ja spremna od 1.10..a vidi koji je datum ja se zeznula sto sam kupila pampers 1...s obzirom da vec sada po uz ima skoro 4kg...bice joj odmah male ..ma,kao da je bitno..bacicu i kupicu druge!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.11.2011 15:05:43
|
|
|
|
Anoniman
|
Von, probaj da zamenis. Maslackic, moj ti je savet da sve kupis cim pre, sad kad se Srb raspomami oko slava i novogodisnjih praznika, bice haos u gradu. U gradskoj traze to malo pakovanje pelena da im se donese, i to bi trebalo da vazi samo za bebe koje nisu na frendliju. E sad, nekom traze, nekom ne. A kad izvodis bebu, obavezno spakuj dva komada da je obuces pred izlazak.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.11.2011 15:07:06
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve E bravo jovice To ce trebati onima kojima bude radjena epizotomija, meni nije trebalo mada ja sam ionako ponela rivanol koji nisam ni upotrebila PE nisu ti radili epi? super!
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.11.2011 15:18:45
|
|
|
|
maslackic
|
u medjuvremenu mi je PE rekla da ce mi trebati pelene i ako idem u BF, tako da cu kupiti jos jedno manje pakovanje zbog zauzimanje manje mesta ,da imam za moju bebu i da im dam... nece da se baci... hvala ti Misu
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.11.2011 19:36:32
|
|
|
|
Azra_
|
Ja sam videl da ima Pampers za novorodjence Premium care od 2-5kg i 3-6kg. Deluje mi da je ovo pakovanje od 3-6 sigurnije, bar ako je beba rodjena u terminu. Sta vi kazete? Koje kupiti za porodiliste?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.11.2011 19:38:31
|
|
|
|
maslackic
|
Ja kupila dvojku to je ovo od 3 do 6 kg...
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.11.2011 19:54:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Uglavnom su bebe sve 3 kg i preko. I ako izgubi 100-200g u porodilistu i dalje moze u te od 3-6 kg. Ja sam uzela te.A i moja je vec preko 3 kg a jos se nije ni ispilila
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 2.12.2011 18:57:21
|
|
|
|
zivka
|
Bea!Evo ovo sam koristila u Frontu a nosila sam gomilu ... 5 mrezastih gacica-posle ih kuci peres na 6oC 4pakovanja mrezastih ulozakapapuce- ja sam nosila one plasticne klompe-kineske -taman sam se i u njima tusirala a i u pocetku pod tusem piskila... tanji bademantil tanjusan neki prekrivacic za bebu -moj se mrzao i morao u inkubator! prekrivaci su im: navlaka sa carsaficem unutra-za bebe a grejanje nije radilo... 20tak pampersa-dobices i u paketicu mali peskiric-tkaninu neku da mozes bebu da brisnes ako bljucne pavlovic za guzanu-imaju i neke u paketicu vlazne maramice za bebu pa taman i za tebe*a ima i u paketicu Da! spavacice mozes da menjas kod tete u plavom tako da je apsurdno da svoje akas-niko ne nosi svoju, ponesi ako hoces radi sigurnosti.. podmetaci za krevet ti NETREBAJU-imaju kao neke krace carsafe pa i to od tete u plavom trazis... da nesto za dezinfekciju ako ti zatreba za vecu nuzdu kao i 2 rolne toalet papira OBAVEZNO!!! : keks i vodu! Jako smo posle gladne ...cimerka i ja smo se porodile u isto vreme-5min. razlike, smo imale apetit zbog dojenja a i potrebu za cokoladnim i plazmicom ... ja sam nosila casu sa poklopcem a drugarica vise plasticnih... Ja sam kapala na ulozak povidon- a dobijas i u paketicu TRazi obavezno "sledovanje" brufena- tako lepo ti opusti ranu ...extra . One to pisu da nam daju a ...dobijes ako trazis!!! Obavezno kese za nosenje stvari pod tus i wc Peskiri-ja sam 2 srednja za tusiranje i nekih 5 malih s kojima sam brisala noge a "gospodju" i stopala sa toalet papirom jer se tusiras i piskis u papucama pa kad zavrsis... Ja sam na kraju koristila samo merimin sapun a u sobi imaju neki tecni sapun i neko sredstvo za dezinfekciju pulta za povijanje Da! ja sam drugi-treci dan se posle piskanja "zapirala" iz male flasice sa pipom Cesalj! Nesto za grudi ..ali nije blam tamo nista -mozes ako bas krene(a tesko!) mleko od njih jednu tetra...ja sam ponela i sad koristim kao atlet samo kratka sa gumom ispod grudi i par tufera ali nije mi ni bilo mleka... Dole imas i radnjicu-mislim da rade do 10h ili 9?! Joj valjda sam ti sve napisala a mislim da jesam! Sad je treca sreca! Sad cu da odma kopiram!!! Srecno!Poset_e- ne znam koliko ce ti trebati jer moras na hodnik ....
< Poruku je uredio zivka -- 2.12.2011 19:01:21 >
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 2.12.2011 21:47:17
|
|
|
|
bea83
|
Hvala Živkice Sve sam napisala i primila k znanju Spremna sam za "front"
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 4.12.2011 13:16:54
|
|
|
|
Azra_
|
Imam pitanjce u vezi sredstava za negu rane u slucaju epi. Da li postoji nesto sto smemo da koristimo za mackanje da rana bolje zarasta i da nam bude lakse? Naravno, oni tamo sredjuju ranu, ali neki dodatak... Spominjale ste octanosept, da li je on bezbedan da se koristi na svoju ruku ili samo u odredjenim slucajevima? Povidon?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 4.12.2011 13:19:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Mozes i jedno i drugo. Vidi sta ti vise odgovara. Ja imam oba a oktanisept nosim u bolnicu, pa cu videti ako zatreba jod donece mi od kuce. Svako ima drugacije iskustvo sta je za njega bolje. A najbolje je da sto vise vetris ranu. Kad si u bolnici, skloni malo ulozak i nek je rana na vazduhu. Ja zato nosim one podloge za jednokratnu upotrebu.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 4.12.2011 13:25:22
|
|
|
|
Azra_
|
Hvala ti Misu. Pravi si expert. Vec sad pokusavam da se setims svega sto me zanima da pitam dok se na kratko ne udaljis sa foruma.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 4.12.2011 14:49:06
|
|
|
|
Azra_
|
Koje mrezaste uloske preporucujete? U Aksi imjua neke Venera, kakvi su oni?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 4.12.2011 14:58:35
|
|
|
|
ivas
|
Ja zasad kupila 3 pak Vir 80, na te sam naletela, pa cu dokupiti jos. Mada mama je bila sa mnom u radnji i sva je bila u fazonu: 3 pakovanja?! Pa sta ce ti toliko?! Ne krvari se bas toliko! A ja ovde citam da se nosi minimum 4 pakovanja, a nekim zenama treba i po 7! Pa sad ti budi pametan Donosice mi naknadno, to najvise mesta zauzme u torbi.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 4.12.2011 15:13:26
|
|
|
|
Azra_
|
Ma i ja necu nositi mnogo, kupice mi ako treba i doneti da ne pretrpam torbu. A jel nosite onaj brus za doilje u porodiliste ili vas to ceka za kuci? Da li se u porodilistu uopste nosi brus? Meni bi bilo nezgodno bez njega, ili bar neki mekani top...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 4.12.2011 15:16:39
|
|
|
|
maslackic
|
sestra mi je rekla da uzmem ili Vir ili Niva ali neke od te dve vrste je tesko naci kod nas. ja sam za sad kupila 5 pakovanja Vir. bez obzira koliko se krvari ,ja mrzim uloske ,pogotovo ove mrezaste...kada bi mogli tamponi da se koriste bila bi najsrecnija
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 4.12.2011 15:18:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Uzmite te Vir80 ili Niva. A za pupak su najbolje niva gazice. Ja sam uzela mislim 6 pakovanja. 2 nosim sa sobom, a ostele ce mi mm donositi i dokupiti po potrebi. Svakom treba razlicito. Mislim da ti brus za dojilje ne treba, ali stavi ga na vidno mesto da ti donesu ako ti zatreba. Nosi minimum stvari, a sve sto mislis da ce ti mozda trebati stavi na deciju komodu, tako sam ja, pa ce lako naci da donesu ili da kupe. Ta krv nije kao menstrualna i nece da se zadrzava na obicnim uloscima, a mrezasti su u sustini vata u mrezici i jedino oni upijaju. I potrebno je posle porodjaja sto vise set_ati, da sve to sto pre izadje. To zovu lohije, ima tema ali ja nisam isla, nesto mi gadno Sestra mi je rekla sta sve da radim.
< Poruku je uredio MaliMis -- 4.12.2011 15:23:28 >
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 4.12.2011 15:26:51
|
|
|
|
maslackic
|
Kapiram ja da krv nije kao menstrualna ali tamponi su zakon za inace ne za posle porodjaja
< Poruku je uredio maslackic -- 4.12.2011 15:27:17 >
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 4.12.2011 20:16:01
|
|
|
|
smeskicTB
|
Uzmite te Vir80 ili Niva. A za pupak su najbolje niva gazice. Ja sam uzela mislim 6 pakovanja. 2 nosim sa sobom, a ostele ce mi mm donositi i dokupiti po potrebi. a koje mrezaste gacice su najbolje?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 4.12.2011 20:21:35
|
|
|
|
maslackic
|
Ja sam uzela OVE mogu da se peru i iskuvavaju... druge koje sam videla su nekako landarave
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 4.12.2011 20:29:59
|
|
|
|
isidora88
|
ja sam koristila boni mrezaste uloske,bili su oko 65 din. u merkatoru i zadovoljna sam,kad nije bilo njih mm mi je uzimao niva
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 4.12.2011 20:51:09
|
|
|
|
PoisonEve
|
Super su! Ja sam njih kupila!
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 4.12.2011 23:38:56
|
|
|
|
zivka
|
I ja! Prala sam ih dosta puta!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 5.12.2011 17:34:04
|
|
|
|
smeskicTB
|
dobroo je..ima ih u aksi, kada budem isla u naavku! hvalaaa maslackiiice!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Engimengi: Moja porođajna pričaCtg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.