Misha i Ljisha -> RE: Matematika u osnovnoj školi (22.11.2013 10:28:07)
|
IZVORNA PORUKA: marijana22 Niko nije rekao da se jednacine i nejednacine resavaju sa pomocnim jednacinama. Napisala sam pravila za resavanje jedn i nejedn (to je isto ovo sto MiLJ rece, samo ona zena lepo srpski to kaze, a ja zakomplikovah sa formulama- matematicar- znate sta kazu: sto prosto kad moze komplikovano) hahaha jes vala matematicari stalno nesto komplikuju.[sm=jezicek.gif]. Ma ja se slazem da dete koristi te pomocne jednacine ako ume da ih upotrebi medjutim iz mog iskustva se oni jadnici nekako jos vise zbune kao da ne vide vezu izmedju primera i zadatka. Tako da ja njima prvo lepo kazem kad naucis ovo (pojmove, sabirak, zbir, umanjenik,umanjilac, razlika, cinioci, proizvod,deljenik,delilac, kolicnik, komutativnost, asocijativnost i distributivnost) onda mi se javite lepo za pomoc. Tako da ja stvarno ne mogu da gubim zivce sa decom koja ovo ne znaju. U skoli mi dodju u sesti razred (a ja vestica ne dam digitrone) ne znaju tablicu mnozenja, i ne znaju ni da citaju, pa kako onda misle da ce nauciti lekciju iz fizike, ma iz bilo cega. O deljenju decimalnih brojeva necu ni da pricam, to rade u petom ali retko ko savlada pa ja moram da trubim ceo sesti zbog prefiksa deci,centi,mili,mikro i td deljenje i mnozenje brojeva sa decimalom
|
|
|
|