doktorkakristal
|
da napisem i ja moje iskustvo sa spinalnom,elem ja sam sama odlucila da porodjaj bude carski sa spinalnom,kao lekar vec sam znala sta da ocekujem,tako da sam bila savrseno mirna,meni konkretno nisu davali nista za smirenje jer nije imalo potrebe,sam ubod igle je bar meni kao injekcija,nakon toga ide taj osecaj trnjenja i toplote koji se siri od struka na dole,to je malo cudno nekako nelagoan osecaj,nakon toga je sve islo ok,poznavala sam celu ekipu tako da sam caskala sa anesteziologom o poslu ,sve traje vrlo kratko,beba je odmah zaplakala pa smo svi u glas povikali DOBRODOSLA ,odmah po izlasku iz sale uveli su moje da me vide na kratko sto je isto neprocenjivo i sto u opstoj anesteziji nije izvodljivo,posle u intenzivnoj krece povlacenje oduzetosti vrlo brzo,osecala sam po malo bolove ali su me odmah bukvalno nakokali analgeticima tako da bolova posle toga nije bilo,popodne sam jela i creva su odmah pocela da rade sutradan sam ustala bez icije pomoci nije bilo lako ali sam prezivela ,na odeljenju sam bila sa bebom stalno tako da sam morala da se krecem oporavila sam se jos u bolnici i funkcionisem najnormalnije kao da nisam operisana,za kraj od mene veliki plus za spinal,od srca preporucujem svima,ali da ne zaboravim jos nesto,morate biti svesni cinjenice da cete osecati da vam nesto rade po stomaku,znaci bola NEMA,samo cujete zveckanje instrumenata,ako vas uhvati panika samo udahnite duboko i pevajte ako nista drugo,jer sve se brzo zavrsi i kad bebu cujete vise nista nije bitno
|