MamaMkd
|
a moze li da budi kasnije postporodilna depresija, ma ne znam ni dali je u pitanju depresija ili su zivce. moja beba ima jos malo 4 m. prvih mesec dana je bio ok, spavao dosta, bio mirniji, kad kog smo izasli napolje spavao u kolica i mogla sam setati po 2 sata bez nekih problema. onda kako je poceo rasti tako je postao sve tezi, retko hoce da bude sam, mislim ja tu u blizini ali da malo posedi sam bez da ga drzim u rukama. mislila sam da kako ce da raste da se smiri i poceti se igrati vise ali mislim da je sve gore. da me ne shvatite pogresno kad je u dobrom raspolozenju je zlato, smije se i guga i igramo se i tad zaboravim na se. ali to ne traje dugo, 10-15 min i hvata ga nervoza. posebno je postao nervozan kad mu se prispava i mnogo tesko zaspi, osobito preko dana, nece se ni nihati u rukama, nece ni krevetcu ni u kolici. takodze u poslednim mesec dana kad izadzemo van posedi u kolica 20min. do pola sata i pocne da se dere, a znam da mu nije nista zato sto praktikujem da izadzem kad znam da je dobro jeo i da je raspolozen, a i cim ga podignem raspolozi se odma. znam da je mamina obaveza da pazi svoje dete, ali vise ne osecam ni ledzu ni ruke, nemogu ga stalno nositi a stvarno neznam kako ga raspoloziti kad je takav. tako da pocela sam sve cesce plakati, kad se iznerviram mnogo se rasplacem, pa onda placem zato sto sam se iznervirala i zato sto mi je zao bebe (pa sta ona zna, tako je mali). prodze mi nekoliko dana i onda opet, mislim da cu se smuciti muzu, on me razume i pomaze kolko moze ali najiskrenije sama sebe sam mrska kad pocnem tako da placem nekontrolirano. nisam tip mame koja moze da ostavi dete da place, neznam ni dali sam ja kriva dali sam ga razmazila, ali stvarno ga nikad nisam nosila na rukama ako nije bilo potrebe. neki mi kazu da sam ga ja tako naucila, sto me strasno nervira, a drugi kazu da su jednostavno neke bebe zahtevnije od druge, da mu je takav temperament i sl. eto ja da se nekud izjadam, sigurna sam da ovde necu naici na kritike, nemogu pred svakome da govorim ovo, samo pred muzem ali mislim da sam preterala vec :((((
|