zeljo -> RE: Postporodjajna depresija (29.8.2011 22:07:39)
|
IZVORNA PORUKA: danki Pozdrav svim mamama,konacno i ja da se prebacim na drugu temu. Ja imam problem s postporodjajnom depresijom,vec nedelju dana kako sam se porodila ja sam totalno izgubljena,non stop placem,hvata me panika kad padne mrak jer nocu kad beba zaplace ja se unervozim jer mi ne ide od ruke da je smirim,pa pocnem da histerisem da drhtim,apetit sam izgubila a pokusavam da odrzim mleko,sve jedem s teskom mukom i kao da nemam nikakva osecanja prema detetu,kao da nije moje,mrzi me da ga nahranim da ga presvucem,a tako sam se radovala svemu tome pre porodjaja. Ovo je najkrace receno,inace je moja muka mnogo teza od opisivanja. Sta vi mislite da li cu se uskoro izvuci iz ove krize,nemam vremena da citam a zanima me desava li se jos nekom sve to? Ima li pomoci :-| Ne znam da li je, kod mene, bas bila depresija, ali i ja sam se u pocetku osecala slicno kao i ti. Mada sam bila vise ljuta i nikog nisam podnosila u blizini. A o bebi sam vodila racuna samo zato sto moram!!!! Ponekad sam i samu sebe mrzela sto se tako ponasam, a nekad sam zelela da pobegnem od svega. Secam se da sam jedne veceri zagrlila mm i plakala kao kisa, pomoglo je na par dana, a onda se opet nanovo!!!! Meni, licno, je takvo stanje prestalo tacno 40 dana nakon porodjaja. Babske price, ili ne, ima nesto u toj prici... Bukvalno sam se promenila i vratila na staro. Nadam se da ces se uskoro izvuci iz "krize" [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|