Didy -> Šta od tehnike u kuhinji rado koristite? (25.10.2013 14:43:54)
|
Ja sam od nekih kuhinjskih uređaja totalno zavisna. Recimo - mašina za suđe mi je najbolja drugarica, obožavam je.[sm=smiley36.gif] Bez mikrotalasne ne znam šta bih, u stanu nam nije radila rerna i ja sam u njoj spremala komplet ručkove, sve što treba da se ispeče (meso, riba, kore za tortu, krompir...), dogreje, podgreje, odmrzne... Štedi vreme, a i broj prljavog suđa.[sm=smiley1.gif] Ketler, ono električno kuvalo za vodu, koristim ga više puta u toku dana - za vodu, za čaj, kad kuvam, u njemu ugrejem vodu i sipam u šerpu, kad su deca bila mala, grejala sam vodu u njemu, pa stavljala flašicu da se ugreje mleko tako... Sokovnik - skoro svakog dana cedim deci sveže sokove i eksperimentišem s raznim ukusima i kombinacijama. Pekarica - otkako smo je kupili pre nepune dve godine, možda sam dva puta kupila hleb u pekari, stalno ga pravimo i eksperimentišemo s raznim receptima, zamesimo u njemu sva testa - za kifle, za picu i sl. Jednom sam i džem pravila, super je ispao. Toster, obožavamo tople sendiče, a često i samo prepržimo hleb u njemu. Štapni mikseri su mi bili neprevaziđeni kad sam deci pravila kašice, sad češće koristim redovan blender. Eto, to je spisak stvari koje koristim svakog ili svakog drugog dana i koje mi mnogo pojednostavljuju dnevnu rutinu.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|