moja ciklama -> RE: Šta od tehnike u kuhinji rado koristite? (28.2.2014 9:07:40)
|
IZVORNA PORUKA: nina26 Ciklama, koliko je zdravo spremanje hrane u mikrotalasnoj[sm=zmeden.gif]znam da odavno kruze price, da nije zdravo ni podgrevati hranu, i ja je licno ne koristim, iako je priznajem korisna. Kod mene se koristi najvise toster i blender[sm=smiley1.gif] Vidi ovako, i ja sam verovala u to dok se nisam raspitala..dobro..naime..ono što sam saznala je, da nema naučnih istraživanja koja su verodostojna i koja govore o štetnosti mikrotalasne. Onda, masa ljudi koje znam koristi mikrotalasnu od kada ih znam i zdravi su..moje prijateljice, i prijatljice moje mame, koje su "vani" isključivo koriste mikrotalasne zrake u sve svrhe spremanja hrane..znam bebe koje sada imaju 20tak godina i čije se mleko samo u mikrotalasnim podgrevalo. I treće, vidite da je moja mikrotallasna noviji model, kupila sam je letos, sva je savršena..i još sam odabrala model koji ima opcije zdravog kuvanja povrća, piletine, ćuretine i ribe. Dal je zdravo ne znam[sm=smiley36.gif], ali, da je brzo i ukusno znam. Povrće se kuva u sopstvenom soku, samo se u krompir doda 4 kasike vode, skuva se za 4-8 min i ukus bude kao puter. da ne govorim o ukusu blitve, zelja, kukuruza, pastrmke i piletine.. Što se podgrevanja tiče, jaka je baš, za 1 min hrana je vrela, tako da podgrevam hranu za 30sec, a ako je supa iz frižidera i težoj činiji, ide 1min-2min.
|
|
|
|