Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 10:54:00
|
|
|
|
ivanicasale
|
Niksicanka dobrodosla i da uskoro imas svoju .Kakva je situacija kod tvog supruga?Neces pogresiti sto se tice Speba jako su dobri,ja sam zadovoljna njima iako mi nije uspela vto,ali i dalje mislim sve super o njima.Ipak dosta zavisi od nas zene i organizma.
Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47 II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06 III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014 beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41... IV pokusaj-FET Leskovac 5.02
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 11:01:48
|
|
|
|
ivanicasale
|
E zene pisala sam na spermogram i spermokultura skoknite da mi kazete vase misljenje.http://www.ringeraja.rs/forum/m_767932/mpage_52/key_/tm.htm#1368096
Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47 II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06 III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014 beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41... IV pokusaj-FET Leskovac 5.02
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 11:22:35
|
|
|
|
Nikšićanka
|
Kod supruga je dijagnostikovana Varikocela (prouzrikuje slabu pokretljivost i manji broj spermatozoida). Imao je jednu operaciju i terapiju PROXID-om. Stanje se popravilo dosta dobro ali ne da bi došlo do spontane trudnoće. Nijesmo ih još kontaktirali. Da li neko zna treba li puno da se čeka na konsultacije i početak VTO?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 11:30:40
|
|
|
|
Fibi82
|
Dobrodosla Niksicanka, pozdrav za tebe i ceo Niksic. Meni je familija iz Niksica.. Ceka se poprilicno koliko sam procitala ovde jer sam i ja resila da idem u Spebo na vto, nama ce ovo biti prvi put..
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 11:36:17
|
|
|
|
Nikšićanka
|
Hvala. Srećno. Možda se i sretnemo tamo Ah moram da kažem Nikšić je najljepši grad na svijetu. ( znam nisam objektivna ali sam lokalpatriota)
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 12:03:31
|
|
|
|
ivanicasale
|
Nasoj Joki nazalost nije uspelo
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 12:06:57
|
|
|
|
alex88
|
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 12:19:36
|
|
|
|
Brbljivica
|
kako bre nije uspelo ?! rece da su blaste u pitanju bile jel tako ,,aj me podsetite ...
ja --"76...hsg-ok,ureaplazma-kako kad... oktobar 2013,histeroskopija-otkolnjen septum mm--"72.oligospermija i ureaplazma -non stop od 2008 god! (otac dvoje dece!) 1.vto KC.Nis-2010god.--spontani u 2mesecu 2. vto KC Nis 2013-beta 0...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 12:25:36
|
|
|
|
ivanicasale
|
Brbljivice nema tu pravila i ja sam imala blastu pa nista,jbg bice drugi put.Samo moramo svi napred,nema odustajanja
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 12:27:53
|
|
|
|
Brbljivica
|
cekaj ivanice ,tebi ubacili 2-4celijska plus 1 blastu ?? a imas i blastu zamrznutu ,tako ? jao zene ,muke nase .ja danas zavrsavam sa mikrogiononom ,a vec sam osetila vesticu ...ocekujem je ,pa pravac treci dan spebo ,jako me strah .
ja --"76...hsg-ok,ureaplazma-kako kad... oktobar 2013,histeroskopija-otkolnjen septum mm--"72.oligospermija i ureaplazma -non stop od 2008 god! (otac dvoje dece!) 1.vto KC.Nis-2010god.--spontani u 2mesecu 2. vto KC Nis 2013-beta 0...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 12:48:57
|
|
|
|
Lepterija
|
Mnogo mi zao za Joku, a tako sam bila ubedjena u suprotno. Niksicanko, dobro dosla! I ja volim tvoj Niksic, provodila sam po meces dana tamo kod prijatelja dok nisu dobili prekomandu. Sto se tice konsultacija u Spebu, sad je pravo vreme da zoves, jer Stojkovic na pocetku meseca da termine kad ce biti tu i tad sestre zakazuju. Ako zelis u novembru, zovi sto pre dok se nisu popunili termini. Posto si imala 3 neuspele, mislim da ce ti savetovati detaljnija ispitivanja, trombofilije, kariotip... Srecno ti, nisi pogresila u odabiru klinike!
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 13:01:24
|
|
|
|
Brbljivica
|
da ,Niksicanko -Lepterija je u pravu ! dace ti da odradim pretrage ..meni je treca vto ,a prva u Spebu .na listi analiza su mi napisali da uradi i kariotip i cudili se kako nisam uradila histeroskopiju ,kako mi nisu dali doktori tada da to odradim izmedju 2 vto. sada sam uradila to kod njih ,a trombofilije sam ranije imala neke uradjene ali mi rekose da ce me pokriti terapijom jer imam taj LAC. zovi pa ces otici na konsultacije i videces. Lepterija draga ,kako si ti ?! jao mene je bas strah neuspeha....
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 14:00:33
|
|
|
|
Lepterija
|
Brbljivice, necu da te cujem, ista si kao Joka. Ako prizivas neuspeh i dozvaces ga! Kakve su ti misli, takav ti i zivot, shvati da moras da se razvedris. Ja sam OK, sem sto mi je od juce poiskakala nekakva alergija i ja ne znam od cega je. Mazem Sinopenom, injekcije nisam prihvatila da primam. Malo me to poremetilo, sve se pribojavam da se nesto ne iskomplikuje.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 15:15:38
|
|
|
|
17 joka
|
Lepterija , nisam ja prizivala neuspeh, da sam tako ocekivala nebih nista ni radila prosla sam to jednom i zena oseti znas kad uspe ja sam imala takav osecaj i to je nesto sto mi je stvaralo tugu , mozda to nikad neces svatiti, moj slucaj je mnogo drugaciji od vasih , ja sam najvise na svetu zelela uspeh, samo nisam htela sebe da ubedim da je uspelo a zelela sam da opet verujem u suprotno,da ne boli kao prvi put e boli i jace nego tad,nema pravde ničega u ovoj borbi
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 15:17:37
|
|
|
|
Lepterija
|
Napisah tamo, zao mi je Joko, ali ja sam vernik i verujem da je Bog milostiv i da se sve desava s razlogom! IZVORNA PORUKA: 17 joka Lepterija , nisam ja prizivala neuspeh, da sam tako ocekivala nebih nista ni radila prosla sam to jednom i zena oseti znas kad uspe ja sam imala takav osecaj i to je nesto sto mi je stvaralo tugu , mozda to nikad neces svatiti, moj slucaj je mnogo drugaciji od vasih , ja sam najvise na svetu zelela uspeh, samo nisam htela sebe da ubedim da je uspelo a zelela sam da opet verujem u suprotno,da ne boli kao prvi put e boli i jace nego tad,nema pravde ničega u ovoj borbi
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 15:25:16
|
|
|
|
Brbljivica
|
joko,znam kako je ...ja sam u junu dozivela sok...a tako sa se nadala ....znam kako ti je ...uh...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 15:25:56
|
|
|
|
17 joka
|
Vernik sam i ja draga nikad nisam o Bogu ruzno rekla a sad moram nije pravedan nije uredu i svasta molila sam se svaki dan i ovaj i prosli put nema čovek od toga baš ništa Lalin muž je sveštenik pa kud je bila pravda i za njih nema je
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 15:28:08
|
|
|
|
Brbljivica
|
jokoooo,srce moje ! jao znam da bih i ja tako bila revoltirana ,,e zato se ja ne nadam previse ...jer posle boli ,bas boli.!
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 17:04:13
|
|
|
|
jole82
|
Molim da se pridržavate pravila foruma, pa evo ko je zaboravio može OVDE malo da se podseti
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 17:04:27
|
|
|
|
lalojedac
|
joko ...sve te razumem i znam kako je,mogu samo da ti kazem da se drzis i da ces vremenom da se oporavis,i ja sam besna i ljuta i sve,i verovatno je to pogresno,u stvari sigurno ali trenutno sam jako ljuta,nadam se da ce nas Bog uskoro nagraditi jer osecam da vise nemam snage da se borim...drzi mi se joko i verujem da ce i nama ogrejati sunce...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 17:36:38
|
|
|
|
17 joka
|
Lalo
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 20:18:23
|
|
|
|
Fibi82
|
Joko , mnogo mi je zao, veruj mi, razocarana sam zbog tvog neuspeha..
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 2.11.2013 20:45:35
|
|
|
|
Brbljivica
|
..e i ja sam se razocarala sad u njih...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 3.11.2013 10:36:04
|
|
|
|
ivanicasale
|
Jeste Brbljivice bas tako ja sam imala i vracenu blastu. Joko duso moja znam kako ti je isplaci se olaksaj dusu i idi napred.Ja sam konjske suze lila kada sam uzela betu.Ja sam isto imala taj osecaj posle 10 dana od et,stalno sam pricala ma uspece ali nazalost nije.Ali dokle god se trudimo ima sanse da drzimo nase bebe,zato nema odustajanja odboluj pa idemo dalje.Ljubim te puno i Brbljivice nema razloga za strah samo napred bice kako bog zeli,a ja se nadam da ces se vratiti sa zelim ti ti od srca. IZVORNA PORUKA: Brbljivica cekaj ivanice ,tebi ubacili 2-4celijska plus 1 blastu ?? a imas i blastu zamrznutu ,tako ? jao zene ,muke nase .ja danas zavrsavam sa mikrogiononom ,a vec sam osetila vesticu ...ocekujem je ,pa pravac treci dan spebo ,jako me strah .
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 3.11.2013 20:01:20
|
|
|
|
maka...
|
Drage moje ne znam da li me se secate,u martu sam imala prvu neuspesnu vto u Le i kao sto sam sebi obecala posle 6 meseci sam ponovo uradila u oktobru. Nazalost opet neuspesno .Mnogo sam ljuta na sebe a i na njih u klinici. Kao prvo sto puta sam ih zvala pre postupka da ih pitam koje sve analize treba da uradim pre postupka,bukvalno sve koje postoje da budem sigurna da je sve u redu sa mnom i da ovog puta bude uspesno,jer po njihovim recima sa mnom je sve u redu i ne vide razlog zasto sada ne bi uspelo.Rekli su mi da uradim briseve i krenemo u postupak. Posle 8 dana stimulacije na koju sam odlicno reagovala vrratili su mi dva osmocelijska i jednu blastu,sva tri embriona sa odlicnim ocenama,ne mogu biti kvalitetniji po njihovim recima. Ljuta sam na sebe jer sam im slepo verovala i nisam trazila nicije misljenje niti sam htela bilo koju drugu kliniku da zovem.Ne bave se parovima detaljno jer nemaju vremena koliko imaju guzvu.Kontaktirala sam par klinika kod nas i inostranstvu,svi su mi odgovorili posle detaljno pregledanih analiza da nisam smela ulaziti u postupak i nije im jasno kako su mi uopste radili dve vto u Le znajuci da imam hydrosalpinx koji sam obavezno trebala sa skinem laparoskopijom jer on ne dozvoljava embrionima da se ugnjezdi.Takodje da sam puna priraslica posle operacije (vanmatericne) koje takodje treba da otklonim da bih uvecala sanse. Mnogo sam se razocarala u sve njih a narocito u Stojkovica koji nije nasao za shodno da bar jedan razgovor obavi sa nama,bilo sta da kaze.Ipak smo dosli u njihovu kliniku dva puta,da ne pricamo novcu a njega nismo ni videli,uzas.Takodje da napisem da sam pripremala organizam 6meseci,ako je neko bio imao uredan i zdrav zivot to sam ja i opet nista,znci da imam neki problem. Sada mi je jedino na pameti da uradim operaciju i takodje da uradim sve genetske analize pa bih molila neku koja je uradila te analize da mi napise u pp sta sve treba da uradim pa cu tek onda razmisljati o trecem postupku najverovatnije u inostranstvu. Od nas sedam samo jedna zenica je trudna,ona je otkrila svoj problem uradivsi analize,nesto za genetiku,imala dve tri terapije mimo postupka i uspelo jos.Takodje grupa pre nas od njih sedam nijedna,i kako imaju visok procenat uspesnosti,malo morgen.Bas sam se iznervirala. Izvinite na ovako dugom postu,morala sam da olaksam dusu..
|
|
|
Anketa
Leto!tekilicaCime sredjujete svoje telo?depilacija voskom (
27%)
epilatorom (
25%)
brijacem (
41%)
necim drugim (
6%)
Ukupan broj glasova: 63Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!