Verolina -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (26.10.2012 19:42:40)
|
Evo me. Sad cu vam iskucati sve. Dosla sam, sacekala 10 minuta, usla kod Zokija, on me osacova i rece:" Maco, koliko si ti smrsala? Bravo, bravo![sm=smiley36.gif]I Onda smo pogledali moj istorijat od novembra 2011. do sad. Prvo mi je uradio dopler da vidi da mi se nije desila rana ovulacija, posto tad ne sme da radi HSG. Nije, i desice se tek od nedelje. Imam dva folikula na levom jajniku, jedan 16mm, jedan 14 mm. Endometrijum je 5mm. Onda mi je rekao kako ce da radi, sve mi je lepo objasnio i krenuli smo. Bolelo me je kacenje one aparature. Imao je veliki problem jer mu sestra nije bila tu (posto je, debil, radi sa njim 6 godina, a on kaze da je on mislio da ona ide negde drugde na pregleda, nije bila na pregledu 5 godina. Kad je on to saznao, postavi je na sto i golim okom kaze da je video carcinoma in city. To je i potvrdjeno.Danas je operisana i on je ostao sam). I onda su krenule moje muke, pa smeh, pa muke, pa smeh. Covek je ludak teski. 15 minuta je pkusavao da progura onu tanku cevcicu. Za to je morao da mi vuce matericu na dole. To je bolelo kao kad dobijes. Ugurao je cevcicu, oda je spricem ubrizgao neki baloncic koji sprecava da se kontrast vrati nazad. Kontrast je uljani fizioloski. Kad mi je ubrizgao baloncic zabolelo je kao kad treba da dobijes. Onda je krenuo polako da ubrizgava rastvor. Vise je neprijatno bilo nego sto je bolelo. Onda je skinuo onu stegu sa grlica (ili sta li je to vec). Olaksanje je bilo ogromno. Nakon sto je skinuo stegu, sve skupa je trajalo dva minuta. I rekao je-gotovo! Prohodni ste, Nema operacije, nema VTO. Lezala sam jos 10 minuta na stolu pokrivena, zato sto bi naglo ustajanje izazvalo vrtoglavicu i mucninu. Da, inace, kad mi je ubrizgao rastvor bilo je mucnine, jer rastvor dodje do trbusne maramice. Sve mi je objasnio.. ustala sam, obukla se i ostatak vremena smo caskali. Rekao mi je da je u poslednjih godinu dana njegovih 5 pacijentkinja posle duge borbe sa sterilitetom posle HSG-a u roku od tri meseca ostalo u drugom stanju. A onda je rekao-a vi cete biti sesta. I da rodite jednu tako lepu devojcicu , da bude na vas i da mi bude snajka [sm=smiley36.gif]Dok mi je to pricao drzao me je za ruke. Meni je doslo da placem od srece sto nisam zapusena i sto opet imam nadu. Nalaz: Uterus u AVF homogene gradje, ravnih kontura. endometrijum 5mm. Cervikalni kanal pravilan.Desni jajnik zapremine 4.5 ml, uz i ispod uterusa. levi jajnik zapremine 7.5 ml sa folikulima 16mm i 14mm. Cul de sac slobodan. Pod kontrolom UZ proverena prohodnost jajovoda. Kontrast ispunjava pravilan kavum uterusa i bez otporai regurgetacije 15 ml prolazi kroz oba usca jajovoda u abdominalnu duplju. Kontrola 5 novembra, da vidi je folikul pukao.
|
|
|
|