RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Štetica -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (4.9.2012 12:46:21)

Andfjela poslala sam ti pp

Štetica -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (4.9.2012 13:21:48)

Novosadjanke drage,ti vasi iz Betanije su stvarno bezobrazno skupi. Malopre sam se iznervirala kada sam procitala postove od Andjele i Degu,i zvala VMA da vidim koliko to kosta kod njih. Konsultacije(pregled i dogovor) sa doktorom kostaju 3000 a Hsg je 5500,Tako da sa sve putom nemoze da vas kosta vise od 10000din. Nekazem da ti vasi doktori neznaju vec da su bezobrazni sto vas cimaju da radite privatno.

degu -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (4.9.2012 15:33:44)

Degu pogledaj sta nam je sve stetica lepo napisala -da moze da se refundira,treba iskoristiti svoje pravo,pa pokusaj..

Mislim da sam ja za to zakasnila, ali ti sad imaš vremena pa se raspitaj.
Štetice nažalost teško dobijamo uput i za tu Betaniju (ja nisam ni iz NS-a) a pogotovo do BG-a. U svakom slučaju više neću srljati, nek ide polako, ma i još sporije ako mora, al im više neću dati ni dinara.

Štetica -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (4.9.2012 19:51:28)

Degu to sto sam ja napisala za VMA su cene pregleda i HSG-a bez uputa,dovoljno je poneti sta imas od analiza predhodno odradjeno,nazvati ih i zakazati prvi pregled,koji se uvek zakazuje za popdne.

degu -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (4.9.2012 23:46:24)

Štetice svaka čast za ove informacije, ovo je baš, baš korisno znati [sm=smiley31.gif]
Mi sve idemo navodno preko uputa, biće besplatno, pa na kraju sve platimo.

ANDJEELA -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (5.9.2012 3:35:42)

Štetice-Maslacak hvala na savetima,poslala sam vam pp. Degu- ja izgleda bezim iz betanije,nije mi ni bg tako daleko,isto kao do ns. Divne ste[sm=smiley31.gif]

Štetica -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (10.9.2012 14:28:10)

Snekile7 ja sam radila u Valjevskoj bolnici,tako da o dr iz Visegradske i neznam bas puno.
A od analiza se trazi sledece: vaginalni i cervikalni bris,mikoplazma,ureaplazma,hlamidija,urinokultura. Muz spermokulturu. Ja sam radila bez anestezije tako da to mi je bilo dovoljno. A sa anestezijom kada se radi treba ti saglasnost kardiologa i anesteziologa. Briseve sam radila 17-18dc,i posto su bili sterilni u sledecem ciklusu uradjen HSG,meni je radjen 6dc, a tolerise se do 10dc. Kada sam zakazivala,rekli su mi prvi dan kada prestane krvarenje da se radi. Ujutro u 8h primljena u bolnicu i sutradan oko 11dobila otpusnu listu i izasla kuci.

Snekile7 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (13.9.2012 14:56:26)

Aha, ok. Pa ima li neko da mi napise detalje hsg iz Visegradske, pripreme, potrebne analize itd. i kod kog dr. ste radile?
Ja sam radila operaciju mioma sada u julu, tamo.

madnes -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (13.9.2012 19:51:14)

Devojke, sada citam vase postove...i zelim da podelim svoje iskustvo...ja sam u BG pre par godina radila HSG (bez anestezije)....na kraju se to zavrsilo da je bolje da nisam radila...
nakon toga saznala sam da se samo u Betaniji i nigde vise u Srbiji radi transvaginalna laparoskopija sa histeroskopijom. Ako ne mozes da dobijes uput onda se placa oko 16-17k. Umesto da prvo radis HSG, pa ako treba radis histeroskopiju ili laparaskopiju... gubis vreme. U totalnoj anesteziji od 15tak minuta uradis tu TVL i odmah imas kompletan rezulata, a pored toga na licu mesta ti sredjuju manje problemcice ako postoje. Naravno sve se to radi do ovulacije nikako posle.
Nakon spontanog...isla sam da radim samo HSG u NS privatno...cinimi se da je kostalo 10k ali samo sa lokalnom anestezijom i traje 5-10 min maksimum. Inace, u BG se radi samo sa totalnom anestezijom ili bez bilo kakve anestezije.

ANDJEELA -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (13.9.2012 22:18:28)

Madnes meni se licno betanija smucila u vezi hsg, imam overen uput,a placam 17 hiljada,mada i cena mi sada nije bitna,koliko cinjenica da sestra nece da mi zakaze pre ovulacije- vec kako ona kaze moze bilo kog dana u mesecu,cak i 22dc... e pa nece moci-ako placam insistiram da se odradi 8-10 dc ili odoh za bg.. Javljam se sledece nedelje sa rezultatima.. Veliki pozdrav za sve..

JosJedna -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (13.9.2012 22:49:24)

Pozdrav svima,
nova sam na forumu, iako citam danima ovu temu.
Pokusavamo da zabebimo vise od godinu dana, iako smo zajedno vise od decenije. Suprug ima jako los spermogram, ispostavilo se da ima varikokelu, pa treba da je operise, prosle zime oko 15 miliona, a letos katastrofa 1-2 komada, valjda zbog temperature... Za proveru prohodnosti jajovoda dobila sam uput za HSG u Jagodini, prosli mesec sam preskocila termin zbog moguce neprijatnosti, a resila sam da odem sutra i to zavrsim. Imam uzasnu tremu. [sm=smiley19.gif]
Danas sam pozvala bolnicu posto na njihovom sajtu nema nista o pripremi, ljubazna sestra mi je rekla da mi ne treba nikakva priprema, da ponesem zeleni uput, ves i za licnu higijenu, samo da se javim u bolnicu oko pola osam, da se ostaje 2-3 dana, i da ce videti doktorka da li ce me ostaviti za sutra, obzirom da je petak, a meni je sutra 9dc (ovulacija mi seta od 10-15 dana). Odnose ovog meseca nismo imali. Pitala sam da li ide anestezija ili nesto protiv bolova, rekla je da ce mi dati nesto protiv bolova i da se ne brinem. Uh, lako je reci, i ja bih to njoj mogla da kazem da je ona na mom mestu. Rekla mi je jos i da ne citam nista na internetu, a ja ne mogu da ne citam, jer mi treba podrska onih koji su ovo vec prosli. Da sam mladja, mozda bi mi bilo lakse. [sm=smiley19.gif]

ANDJEELA -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (13.9.2012 23:12:38)

JosJedna- na pravom si putu,ma samo napred,kamo srece da meni tako brzo zakazu hsg,ja bi odletela do ns! Javljaj rezultate obavezno,dace Bog da i mi sa ovog foruma postanemo majke! Sretno i nemoj da se plasis hsg,znas zbog cega radis- samo napred!! Ja imam 36 godina,a tek sam pocela ispitivanje steriliteta i optimista sam[sm=smajl.gif] Pozdrav

JosJedna -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (14.9.2012 16:11:16)

Andjeela, hvala ti na podrsci. Od jutros sam videla poruku i puno mi je znacila, ali nisam stigla da odgovorim.
Danas sam u bolnici u Jagodini prosla uzasno, ali bez uradjenog HSG-a.
Prvo, cekala sam od pola osam do 12 sati doktorku, kao i ostale pacijentkinje, dakle 4,5 sata! Bilo je tu raznih zena, i sa bolovima, i sa krvarenjima, i sa kancerom, i bake, jedna zena se umalo onesvestila, a niko nije mogao da ih primi! Svima je receno isto, dodjite u pola osam!
Kada sam dosla na red, oko podneva, odnosno kad je doktorka stigla (ne zelim da je imenujem) primila je nas 4 odjednom i rekla sestri: "Hajde da zavrsimo prvo ove gluposti, pa da radimo nesto". Posto sam bila prva od nas cetiri sa "glupostima", pogledala je uput i trazila sta imam jos od nalaza. Dala sam joj izvestaje o hormonima 2. i 21dc, merenja bazalne temperature za ovaj i prosli mesec sa odredjenom ovulacijom. Pitala je za test na hlamidiju, briseve i ostalo. Rekla sam da imam muzevljev nalaz na hlamidiju i ostale dve obavezne bakterije. I ona meni kaze: Ovo vazi pod uslovom da ste verni partneru. Sestra se na to nasmejala glasno i ironicno: Aha! Haha Pitala me je i za spermogram mm, ali sam joj rekla da nemam toliko vremena da se njegov spermogram popravi pa da pokusavamo 6 meseci, pa da tek onda radim proveru prohodnosti jajovoda, da je to misljenje mog ginekologa (imam 39 godina) i da sam zato dobila uput. Rekla sam joj da sam zvala juce i da mi je sestra rekla da mi nista ne treba nego da dodjem kod nje u pola osam. Pitala me je koja sestra, rekla sam ona koja se juce pre podne javljala na telefon, a posto ste vi nacelnica, trebalo bi da znate koje radnice vam kada rade. Izgubila sam strpljenje, ali sam i dalje bila ljubazna. Rekla sam joj da sam 40 km dosla za dzabe, uzela slobodan dan od posla, cekala 4,5 sata, i da sam dobila informacije koje bi trebalo da su mi potrebne da dodjem, i kada da dodjem. Ona je rekla da ovo nije njen jedini posao, kako tako funkcionise u svim bolnicama u Srbiji... Suzdrzala sam se da joj kazem da je ona nacelnica i da treba da odredi sistem kako se radi, jer znam da se tako ne radi u svim bolnicama (prosle godine sam provela 5 dana u bolnici na Zvezdari)... Rekla je jos radi opravdanja da joj je mala plata i da ljudi u bolnici nisu motivisani da rade. Ja sam joj rekla da ni mi pacijenti nismo motivisani da placamo zdravstveno i da za to dobijemo ovako nesto... Takodje, da i ja radim vise poslova u drzavnoj firmi i da je nasa nacelnica odredila sistem rada tako da je stranka, koja nas inace placa kroz poreze i namete da radimo u javnom servisu, uvek na prvom mestu, ma sta imala da radim. Da, takodje ne radim za novac, nego uglavnom "iz ljubavi prema poslu" koliko je mala plata, a da za to nije kriva ni jedna stranka... Trazila sam joj da mi napise sta mi je sve potrebno u slucaju da ponovo dodjem i da sam ovaj ciklus promasila i da idem u inostranstvo na sluzbeni put, i da tek za cetiri meseca mogu ponovo da idem na HSG. Takodje sam joj rekla da problemi svih nas pacijentica nisu "gluposti" i da udju malo bolje u problematiku i sami bi to lekari shvatili, naravno a za to je potrebno imati ljudskosti. Kad je zavrsrila sa pravdanjima rekla sam joj da sam s pravom ljuta ali da ne zelim da zadrzavam vise zene koje su takodje cekale vise od 4 sata.
Portir na ulazu je narogusen i veoma grub, ponasa se kao obezbedjenje nekih kriminalaca, ispituje te kao da u torbi nosis oruzje, a sada mi je jasno i zasto, mnogi su kivni na osoblje, ko zna sta moze da im se desi od nezadovoljnih pacijenata...
Usput, dok sam cekla a Godoa, pricala sam sa pacijentkinjama, koje su mi ispricale svoje dogodovstine bas na tom odeljenju Ginekologije. Rasulo! Naravno, uvek cekaju Godoa, i ma sta da ih boli, moraju da ga cekaju. Jedna se tu i porodila i kaze da nije ni sanjala sta sve moze da moze da vidi i cuje u toj bolnici. Npr. jedna zena je pred njenim ocima, zapomagala duze vreme i niko od osoblja se nije pojavio. Ustala je i bukvalno joj je beba ispala i tako ju je izgubila! Kaze da je i ona sama lose prosla, psiholoska tortura je uzasna i da razmislja drugo dete da rodi kod kuce pre nego da ode u ovu bolnicu, ali da, eto, sada mora da saceka tih pola dana (dok joj je beba kuci gladna) na kontrolu, jer je tu imala carski rez, a placa zdravstveno osiguranje, a dodatno privatno ne moze da plati...
Obzirom da znam kakav je red zaveden u Jagodini u svim javnim sluzbama, i to zahvaljujuci Draganu Markovicu Palmi, ne znam kako je moguce da je ovako nesto promaklo i traje, po pricama iskusnijih, vec mnogo godina unazad!
Ako je stvarno na svim Ginekoloskim odeljenjima u Srbiji ovako, a po komentarima clanica ovog foruma, cini mi se da nije, onda je bolje da i ja ako uspem da dobijem bebu, rodim je kuci, ili jos bolje, negde u inostranstvu.
Dugacak komentar, izvinjavam se, ali morala sam ovo da napisem... Trenutno mogu samo da molim Boga da sto pre zabebimo i da planiramo da se sto pre gubimo iz ove zemlje i da je kao i mnogi drugi koji su otisli, kasnije iz ljubavi posecujemo, samo turisticki. [sm=smiley13.gif]

Štetica -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (14.9.2012 18:14:58)

JosJedna moj ti je savet da nazoves VMA,i zakazes konsultacije sa nekim od njihovih ginekologa,jer pregled i hsg bez uputa kod njih kostaju oko 8500,sto je daleko jeftinije nego kod privatnika. Preglede uvek zakazuju popdne tako da nemoras da uzimas slobodan dan i tacni su u minut.,mogu samo da prozovu koji minut ranije.

nata11 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (14.9.2012 20:44:17)

Josjedina sad smo malo off topic i trebalo mi da idemo u cekalice ali samo sam htela da ti kazem da ja imam potpuno ista iskustva. Kod nas niko nece ni da te pogleda u drzavno kada odes a nedaj boze da se nadas nekom savetovanju oko steriliteta. Bilo mi je bas cudno kada je neka od crtiuca spomenula kako ide u domzdravlja. Opste rasulo vlada i ja se cesto zapita zasto uopste i placam to zdravstveno kada idem privatno. Meni je doktorka u domu zdravlja slagala kako nerade hormone nego kao moram da mi overavaju upute pa u Nis i platila sam oko 5.000 a ustvari je rec da joj nisam zanmimljiv slucaj, odnosno to sto ti kazes moj problem je glupost, a i da pobogu mlada sam imam vremena. Ja sam na svoju ruku uradila HSG, pratila sam crtice i isla redom sa testvoima. Ukoliko se odlucis za privatni HSG ja sam radila pod nekom polu anestezijom ne totalnom, privatno i prosla izvanredno stvarno sve pohvale a cena 9.000. To je po meni OK. Cesto se salim da mi neko kaze idi na HSG otisla bih trceci :)

JosJedna -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (14.9.2012 21:54:01)

Izvinjavam se na off topic. Spremala sam se da napisem svoje iskustvo sa HSG, a dozivela neocekivanu neprijatnost... kad sa pisala bila sam jos pod velikim utiskom i ne zelim ikome to da se desava... sta da mi je trebala neka ozbiljnija intervencija u toj bolnici? ccc...
Devojke, hvala vam za savete. Stvarno je super to za VMA, narocito mi odgovara sto moze popodne, i cena nije velika, a i Nis mi odgovara, jer je to grad moje mladosti... Samo, Nata11 ako mozes posalji mi kontakt ili sajt te privatne ordinacije u Nisu na pp, posto ovde reklama nije dozvoljena, pa kad mi prodje sluzbeni put, da planiram za januar.
Da, doktorka mi je jos rekla da prakticno nemam puno izbora nego da radim kod njih, eventualno da mi odobri komisija Narodni front (opet komplikacije s komisijom), a da to privatnici ne rade. Verovatno je mislila da ne rade neki njeni... ma daaaa, a nama u 21. veku kao da nisu dostupne informacije. Npr. preko ovog foruma, koji je stvarno extra! [sm=bravo.gif]

nata11 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (15.9.2012 9:16:07)

Josjedna ne vidim odakle si. Ja sam radila u LE ne u Nisu. Mozda ti je blize BG. Svejedno saljem ti da imas podatke pa ces vec sama odluciti.

JosJedna -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (15.9.2012 12:28:01)

Hvala ti na podacima na pp.
Ja sam ti na pola puta BG-Nis, ali vise volim Nis.
Zelim ti [sm=nosecka.gif] ako vec nisi.

Snekile7 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (21.9.2012 13:52:18)

Mene zanima, da l mogu analize koje trebaju za hsg da se iskoriste za iui??? Jel oni te analize vracaju ili ostavljaju kod sebe za hsg...

nata11 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (21.9.2012 14:49:03)

Snekili meni su sve analize vratili ali sam radila privatno e sad zadrzavno neznam. A jel bi ti to odmah po HSG radila i IUI?

jela 76 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (21.9.2012 15:37:15)

Snekile, vraćaju ti sve, ne treba im!

Snekile7 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (22.9.2012 20:13:40)

Radila bih posle hsg sto pre iui, ako to preporucuju, sto pre bih svakako. znate li sta se preporucuje???

Snekile7 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (22.9.2012 20:28:25)

Ja bih ako je preporucljivo odmah posle hsg radila iui, mm je popravio nalaz ima sada 17 miliona, pa mu rekla urolog da je sada idealno, sto pre iui, jer ne zna kakav ce mu sperm. biti kasnije.

nata11 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (22.9.2012 21:59:38)

Sneki obicno se posle HSG-a ceka 3-4 meseca jer onda produvaju jajovode pa imaj uvecu prohodnost. E sada nama su isto to rekli ali su ostali nalazi OK, mozda su vama preporucili zbog nalaza tvog muza.

Snekile7 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (27.9.2012 13:48:16)

Informacija iz prve ruke za hsg u Visegradskoj.....bila juce.
Odete tamo, jedno pre podne, na prvi sprat, infertilitet odelenje ( ja sam tamo bila, jer je na tom odelenju divni dr Dokic, koji me je i operisao, on radi i hsg), trazite da vam daju papiric na kome pise sve za hsg, pripreme itd. a pise sledece...Potrebno je od analiza cervikalni i vaginalni dris, krvna slika i sedimentacija, da ne bude starije od mesec dana na dan zahvata. Najbolje neposredno pred menstruaciju.
Zatim kada dobijete mecu, nazovete tamo pise br, telefona i zakazete hsg, a radi se 8-10 dan ciklusa.
Na dan hsg - a, dodjete ujutru sa analizama i uputom, za stacionarno lecenje, urade vam to , 10 tak minuta traje i isti dan idete kuci.
Pitala sam tamo jel to boli, kazu kao menstrualni bolivi, i cula sam da je svakako bolje bez anestezije, iz medicinskih razloga....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sledeća stranica >   >>