vikiveki -> RE: pogacice by Olga :) (22.11.2013 14:19:15)
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR I ja imam odličan recept za pogačice ili kiflice: parce kvasca 2 case mleka 2 kasicice secera 2 kasicice soli 2 kasike ili 2 dl masti ili ulja 3 zumanca 1 casa kiselog mleka oko 1 kg brasna 200-300g masnog sira Otopiti kvasac u malo mlakog mleka. Umutiti ulje i žumanca i u to dodati kiselo mleko. U brašno staviti so, šećer i nadošli kvasac, dodati preostalo mlako mleko, ulje, žumanca i k.mleko i sir i umesiti testo. (Za kiflice možete i ne morate da stavljate sir u testo a za pogačice što više to bolje) Ostaviti testo na toplom da se diže i premesiti jednom. Kad ponovo nadođe, bez mešenja razvući testo i modlama vaditi pogačice. Poređati u pleh i premazati umućenim jajetom sa uljem. Odozgo stavljati susam i komadiće maslaca ili margarina. Posuti susamom. Uključiti rernu na 180 stepeni i kad se zagreje peći oko pola sata, u zavisnosti od rerne. Rešila sam da ih pravim danas,dolaze nam neki prijatelji,pa da vide kakve smo mi Ringerajke dobre kuvarice[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|