RE: Vantelesna oplodnja XI deo (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (29.10.2013 18:14:34)

IZVORNA PORUKA: ivanicasale

Pa da li i ja da pocnem da ga pijem?Meni je tsh bio 2.7!

mozes slobodno jednu tableticu da steti nemoze[sm=smiley1.gif]

sunascee -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (29.10.2013 18:29:29)

Joko ti jos par dana do bete, navijam jako [sm=bravo.gif]

Brbljivica -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (29.10.2013 18:30:30)

[sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]joko !!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (29.10.2013 22:24:53)

najgore je ovih par dana , hvala devojke divne ste [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

Modessty -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 0:35:20)

Joko da budeš jaka i da nas obraduješ za neki dan! [sm=smiley31.gif]

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 7:19:20)

Podnosim izvestaj od juce:
Bila kod dr Macuta i on mi je zadrzao dozu Eutyroxa od 25mg rad.danima i po 50mg vikendom. Glukofaz mi je povecao na 2x1 od 850 i po njemu ne smem imati stimulaciju, niti biti na kontracepciji narednih meseci, dok se stitna ne dovede u red i dok se ne vidi njen pozitivan uticaj na rad jajnika. Smatra da je ona prilicno doprinela da dodje do istrosenosti jajnika. Kontrola za 3 meseca, kada cu uraditi hormonski status, ukljucujuci AMH, inhibinB, antiovarijalna i antispermatozoidna antitela, kao i UZ jajnika. Napisao mi testosteron -30,15 i 0 min.[sm=zmeden.gif]
A sto se tice antiTPO, slaze se sa tobom Maslacak da ih je eutyrox spustio. Zgranut je cinjenicom da 5 god.endokrinolozi u Nisu nisu nista preduzeli kada je u pitanju moj ogtt.

Joko, navijam jakoooo[sm=bravo.gif]

Maslacak15 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 7:59:16)

Dobro jutro draga vrsnjakinjo,

Pretpostavljala sam da ce ti dici dozu metformina ( sifora)... Znas sta draga ja ti najiskrenije preporucujem da se poslusas i strpis i ta tri meseca kad si ovoliko cekala. Jer stvarno mislim da je jako vazno da se tvoje stanje stabilizuje koliko je najvise moguce pred bilo kakav naredni korak. Pokloni mu poverenje, on je stvarno iskusan strucnjak. Sve sto znam o njemu, govori tome u prilog. I jesi ti pila siofor i do sad ali ocigledno u niskoj dozi, neadekvatno a terapiju za stitnu si pocela nedavno. Veruj mi svasta je moguce kad se sklope kockice. Imas jedan otvoren jajovod, nije nemoguce da zatrudnis i prirodno, a u krajnjem slucaju docekaces spremna naredni pokusaj VTO. Puno te pozdravljam.

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 8:04:02)

Hocu, vrsnjakinjo...poslusacu dr. On je i napisao da mogu raditi VTO iz spontanog ciklusa, ali bilo kakvi hormoni ne dolaze u obzir. Veruje da ce nakon 2-3meseca doci i do povecanja AMH-ostaje mi da sacekam. A ne znam zasto radim antiovarijalna i antispermatozoidna antitela...

Maslacak15 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 8:15:34)

Pa verovatno hoce da proveri da li postoji imunoloska komponenta za losu funkciju jajnika. A anti spermatozoidna uzgred, posto eto postavlja se pitanje zasto ne dolazi do spontanog zaceca. Pa da proveri sve potencijalne faktore. Kao sto rekoh, kad neko jako dugo ceka kao ti i prodje kroz svasta, prosto ocekujes da je resenje jako komplikovano ali resenje je mozda vrlo prosto. Zato me jako ljuti kad lekari ne rade analize, nego slezu ramenima odmahuju glavom, ubedjuju zene da treba da se opuste a onda ih posalju na VTO. Ni VTO ne moze da uspe ako endokrini sistem nije izbalansiran.... Kad si planirala novi pokusaj? Oces kod Ivanovica?

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 8:44:38)

Uh...vrsnjakinjo...receno mi je na klinici da mogu pokusati iz prirodnog novembra meseca, tj.krajem meseca, kada dodje [sm=hudicek1.gif]. Sada, posto dr odlazi za inostranstvo, pitanje je da li ce me uzeti Goca ili ce me odmah uputiti na donaciju jc. Ostaje mi da 2.dc u novembru odem na razgovor i vidim sta dalje. Ukoliko ne zele da bilo sta rade, mozda odem u N.Sad.

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 8:49:03)

Dacika,bas mi je drago da neko radi kako treba pridrzavaj se terapije Gluformin je meni jajnike sredio super i sad Eutyrox koristim. Sad pred sledeci pokusaj sve da se sredi i bice mala beka za tebe.

Maslacak15 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 9:01:31)

Nemoj jos o donaciji da razmisljas Daco molim te,
Imas svoje jajnike jos uvek. Eto i u takvom suboptimalnom stanju dosli ste do embriona ok kvaliteta iz prvog pokusaja. I donacija je resenje ali nema bas ni jedan jedini razlog zasto to ne moze da se uradi za godinu ili dve ili bilo kad ako zakljucis da si iscrpla mogucnosti da ostanes u drugom stanju sa svojom jajnom celijom. Ali ja sam ubedjena da ces ti biti nama trudna uskoro [sm=smiley31.gif].
Drzi se Joko sve je spremno za selidbu u prvo tromesecje! Pomazemo ti za vikend da preneses sve kutije[sm=smiley36.gif] Trudnice ne treba da tegle teske stvari ....

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 9:09:08)

Maslacko,ja vise nisam normalna treca noc za redom sanjam da sam dobila, zaista vise neznam imam li cemu da se nadam. Juce sam uz gluformin morala jesti med i grozdje uzas. Neznam ni da li je dobro osecati sta ili ne ,nekako me uvece najvise boli stomak u tom predelu materice i sa strane iznad kukova to od lezanja predpostavljam. U svakom slucaju u subotu znam da mi nece biti dobro.

ivanicasale -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 9:11:03)

Joka i ja sam pila Gluformin za PSCO i nista posebno mi nije pomoglo i dalje imam PSCO.

Maslacak15 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 9:15:10)

Joko odmah da ti kazem pripremi se na blesave snove devet meseci[sm=smiley31.gif]. Ja evo rodih dvoje dece, mislim da sam sigurno vise desetina puta u obe trudnoce konstantno sanjala da sam dobila. Ukljucujuci i blesave stvari, tipa znam u snu da sam trudna ali dobila sam ?!?! Uzas pa se probudim sva isparanoisana. Psiha je cudo. Valjda sam se toliko trauma nahvatala u borbi da zatrudnim prvi put da je ostavilo prilicne posledice na podsvest. A sta ste vi tek prosli, nije ni cudo da sanjas... Ali lako cemo za to, izguraces nekako samo da ugledas zeljene[sm=modricrtici.gif] u subotu.

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 9:21:36)

Maslacak, o donaciji ne razmisljam,jer to dovodi do [sm=smiley19.gif]...nekako nisam spremna za to.
Pokusacu sve da dodjem do neke ove moje jadne jc, pa cemo videti...
Joko [sm=smiley31.gif]

madre -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 9:23:48)

joko,jedva cekam subotu[sm=bravo.gif]
sada je, joko, pred tobom najtezi zadatak, a to je da budes pribrana, strpljiva i mislis pozitivno, kao sto si uvek bila i uvek savatovala zenice ovde.

madre -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 9:25:31)

a sto se snova tice, u trudnoci sam imala takve kosmare da sam vristala u snu... to mi se samo tada desavalo!

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 9:38:10)

Ivanice, ja vise nemam ni PCOS ni IR, hormoni su se sredili nemogu opisati koja razlika, smrsala sam 22 kg ukupno za 2god, sav trud sam ulozila da bih pomogla svom telu i sebi da dobijem bar jednu bebu

Daco, znas kako i ja sam plakala oko tih jc. moji eskimi su iz donacija a sad nemogu opisati da mi je drago da sam ipak donela ispravnu odluku,da svojoj deci nezelim ono sto sam prošla
tesko je kad odem na UZ. KAZE Dr da mogu imati dece koliko hocu,a ja cutim nemogu nista reci objasnjavati, oci se napune suzama a ipak sam ponosna na nas nasu odluku i borbu
moj AMH je 3 i opet sve kaze ali neka, zato mi sad sve ovo jako tesko pada nisam se još oporavila od one negativne bete toga me i sad strah jakooo

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 9:53:27)

Joko, zaboravi na strah i budi pozitivna [sm=smiley31.gif]

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 9:59:59)

Daco, trudim se ali veciti pesimista zivi u meni

Trcosava -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 10:05:38)

Joko ne želiš da ti pričam šta sam sve sanjala u trudnoći [sm=jezicek.gif] krene od cigala i ruševina preko ogromnih paukova koji jure mene i bivšeg!!!???

Mislim da većina naših snova proizilazi iz onoga što nam okupira misli tokom dana. Mogu samo da zamislim pod kojim si stresom, ali i sama znaš da je jako bitno da pozitivno misliš [sm=smiley31.gif]

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 10:08:57)

Trco , sve znam [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

ivanicasale -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 11:23:25)

Joka kazi mi sta si pila za PSCO?Cula sam da se leci kontracepcijom,ali kada sam pitala mog gin.on mi je rekao da se to ne leci?! Najvise bih volela da se resim toga.Ja imam 60kg,kog bi mi lekara za PSCO vi preporucile?

IZVORNA PORUKA: 17 joka

Ivanice, ja vise nemam ni PCOS ni IR, hormoni su se sredili nemogu opisati koja razlika, smrsala sam 22 kg ukupno za 2god, sav trud sam ulozila da bih pomogla svom telu i sebi da dobijem bar jednu bebu

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (30.10.2013 11:49:40)

Ivanice, koliko ja znam PCOS se ne leči, može privremeno da se smiri, ali PCOS je sklonost, kao što ja imam sklonost ka endometriozi. Neke žene nažalost imaju imaju i endometriozu u PCOS.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>