Dora89 -> RE: ime za decaka (20.7.2018 10:02:54)
|
Dame, da vas pitam, koliko je često ime Ilija? Jel' možete da mi napišete koliko dece znate da se tako zovu i kog su uzrasta. Interesuje me samo za decu, ne zanima me učestalost među punoletnima, to je već druga generacija. Volela bih da detetu dam retko ime, ili bar ne preterano često. Npr. OK mi je da bude u generaciji još 2-3 dečaka sa istim imenom, ali ne da ih bude toliko u odeljenju sa istim imenom. Nemam komentar za to da se ljute kumovi što oni ne biraju ime, ili da gunđaju buduće babe i dede, a roditelji su se već dogovorili. To je samo dokaz da ti kumovi, babe i dede više gledaju svoju sujetu nego interese tog deteta koje treba da se rodi. Zato se ne treba ni truditi da se takvima prilagođavate. Nisam za neka nakaradna imena, koja bi mogla obeležoto čoveka za ceo život, ali svako normalno ime oko kog se roditelji slažu mi je OK, ne vidim šta kome tu ima da smeta. Valjda se unuče voli kako god da se zove. Ime se daje jednom u životu, i posle više nema povratka. Mnogo utiče na karakter čoveka (zato npr. nisam za ime Neven, mnogo mi je nežno za jednog dečaka). A što se tiče imena koja asociraju na nekog dedu, npr. Tomislav, pa i te dede su nekad bili deca, mislim da tu pomisao skroz treba isključiti pri izboru imena, ako vam se ime sviđa.
|
|
|
|