RE: Ime za decaka (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta) >> Imena

Poruka

emicaa -> RE: Ime za decaka (24.3.2018 22:23:40)

Ivana ni meni se ne svidja Mateja ali mi je Mateo divno [sm=smiley36.gif]
Vujadin-Stojadin,to mi je prva asocijacija.

mama Jo -> RE: Ime za decaka (25.3.2018 20:28:57)

Vojin mi je lepo isto...
Skoro sam cula i Isak... malo mi je bilo cudno u prvi mah, ali mi se svidja.

Misha i Ljisha -> RE: Ime za decaka (25.3.2018 20:37:31)

Moja drugarica se sad u februaru porodila i dala ime sinu Isak. Medjutim meni se Isak ne svidja. Odmah pomislim na Isu i Bisu [sm=smiley36.gif]. Zvace ga IsO ahha...Ne znam. Nije mi nekako milo ime a nije mi ni ono MUZEVNO ahha kako da kazem da se neko ne uvredi dodje mi ko ime za njonju ahahha

Rosita -> RE: Ime za decaka (25.3.2018 22:10:30)

Meni je Isak bas lepo. Ali vezuje me za dragu, izgubljenu osobu.

emicaa -> RE: Ime za decaka (25.3.2018 22:14:14)

Isak i teorija gravitacije [sm=smiley1.gif]

Rosita -> RE: Ime za decaka (25.3.2018 22:19:45)

Isak je biblijsko ime. Prvo mi to padne na pamet, pa Njutn :). Znam da je Ljisina drugarica asocirala na Njutna.
Vujadin je relativno cesto u zadnje vreme. Uvek bih pre dala Vuk nego neku izvedenicu.

Maraj -> RE: Ime za decaka (25.3.2018 23:20:50)

Veceras na rodjendanu, jedan mali decak, zove se Djuradj

dunja RR -> RE: Ime za decaka (25.3.2018 23:37:59)

Meni je to jedno od predivnih imena, mada ne znam kako bi ga dozivala, zato bi dala drugu verziju istog imena, tj. Đorđe.
Ali ni Đurađ ne isključujem, kao ni Durđija [sm=smiley36.gif], to su moji favoriti.

Off - Sava, pod utiskom sinoćnje svadbe, gde je bilo nekoliko trudnica u poodmakloj trudnoći, meni veeras reče - Mama ja bi da imaš bebu u stomaku, da bude seka, i da se zove Dunja [sm=smiley27.gif]

IZVORNA PORUKA: Maraj

Veceras na rodjendanu, jedan mali decak, zove se Djuradj

Misha i Ljisha -> RE: Ime za decaka (26.3.2018 7:39:23)

[sm=smiley36.gif] bice seka Dunja [sm=bravo.gif] tako da sta radis ti u ovoj temi ahahhahha...

I naravno da ces dati Savi da bira ime. Ajte bre to je tradicija starija braca i sestre daju imena mladjima pa posle nek se svadjaju u zivotu oni ako im se ne svidja odabrano ime[sm=smiley36.gif]

Isak jeste biblijsko ime ali da Rosita u pravu si moja drugarica koja nije ni p od pobozna je dala ime Isak vise zbog Njutna a ne zbo biblije. Ja cak ni ne znam jel ona nekad bila u crkvi[sm=smiley36.gif]

emicaa -> RE: Ime za decaka (26.3.2018 8:20:41)

Ljiso,da je Dora birala ime za Davida on bi se sad zvao Masa,a da je sad rodjen bio bi ili Sky ili Rider [sm=smiley36.gif] tako da,kod mene ta prica da seka bira ime ne pije vodu [sm=smiley36.gif]

mama Jo -> RE: Ime za decaka (26.3.2018 9:15:27)

[sm=smiley36.gif]
Mi smo bili na moru u mom 6.mesecu trudnoce, i blizu nas na plazi su dolazili ljudi sa bebom od 6-7 meseci koja se zvala Una... J je stalno trcala kod nje i govorila ,,da pikazem beba Uni ovo, da vidim sta beba Una radi" i sl... kad smo je pitali da nasa beba bude Una naravno da je rekla da 😊

Maraj -> RE: Ime za decaka (26.3.2018 9:30:24)

Dunja i meni je ime Djuradj sinoc bas nekako bilo zvucno [sm=smiley1.gif]
Mozda i zato sto se mislim da dam devojcici ime Djurdja [sm=zz_wub.gif]

Emice [sm=smiley36.gif]

jess021 -> RE: Ime za decaka (6.5.2018 17:15:43)

Od skoro na igraliste dolazi jedan decak koji se zove Novak, stvarno mi je to predivno ime!
Da, a jedan decak se zove Isidor, ti mi se nikako ne dopada.

mama Jo -> RE: Ime za decaka (6.5.2018 17:24:09)

Joj ni meni se Isidor bas ne svidja 😔

Duškić -> RE: Ime za decaka (6.5.2018 20:45:16)

Mi smo svi na D.
A ni meni se Isidor ne svidja.
Mame zar je bitno kome se svidja ako se vama svidja.
I procitah Emica sto je pisala hihii...
Moj sestric je zeleo da se moja beba zove Iskra..zbog malog ponija.

vonavoj -> RE: Ime za decaka (6.5.2018 21:24:21)

Ja ostajem pri imenu Milutin, svi su se sad navikli[sm=jezicek.gif]

mama Jo -> RE: Ime za decaka (6.5.2018 21:47:10)

Bas to, ako se meni svidja - stvarno mi nije vazno da li se drugima svidja [sm=smiley36.gif]

Milutin mi je lepo 👍

Jekica86 -> RE: Ime za decaka (6.5.2018 22:11:29)

Nikola, to ce biti ime ako rodim decaka, sl. put.

Misha i Ljisha -> RE: Ime za decaka (6.5.2018 22:38:34)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Ja ostajem pri imenu Milutin, svi su se sad navikli[sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif] Lemi hihihi...

Nikolu zovemo Dzoni (bratanac je Nikola)

Mi smo u originalu hteli Djordje odnosno to je D bio prvi izbor bas zbog nase slave. I kad smo je prvi put pitali kako ce se zvati bata ona je odmah pokazala na ikonu. Medjutim negde usput se predomislila i htela je da da bati ime Milan, pa Luka, pa Zivko i na kraju PAvle. I onda se mesecima drzala Pavla i evo bata je Pavle[sm=smiley36.gif] a ja ga zovem Mici i batke.Nemam pojma da li sam ga mozda par puta oslovila imenom od kad smo stigli iz porodilista[sm=smiley36.gif]

mama Jo -> RE: Ime za decaka (6.5.2018 22:51:55)

Cek, cek kad malo odraste pa kad pocnes da vices - Pavle, jesam ti stooo puta rekla? [sm=smiley36.gif]

Rosita -> RE: Ime za decaka (7.5.2018 11:26:13)

Haha ljišo, i ja mog zovem ljubo i lastice, da me ubiješ ne znam zašto[sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Ime za decaka (7.5.2018 11:30:53)

[sm=smiley36.gif]haha rosita gora si od mene.
Kod nas je dodatni problem jer D zovem Mica pa kad P kazem Mici D se redovno javlja[sm=smiley36.gif] i pita Molim mama? Hahah

mama ivane -> RE: ime za decaka (9.5.2018 11:42:24)

Sin mi se zove David suprug mu je dao ime[sm=smiley1.gif]

Dora89 -> RE: ime za decaka (20.7.2018 10:02:54)

Dame, da vas pitam, koliko je često ime Ilija? Jel' možete da mi napišete koliko dece znate da se tako zovu i kog su uzrasta. Interesuje me samo za decu, ne zanima me učestalost među punoletnima, to je već druga generacija. Volela bih da detetu dam retko ime, ili bar ne preterano često. Npr. OK mi je da bude u generaciji još 2-3 dečaka sa istim imenom, ali ne da ih bude toliko u odeljenju sa istim imenom.
Nemam komentar za to da se ljute kumovi što oni ne biraju ime, ili da gunđaju buduće babe i dede, a roditelji su se već dogovorili. To je samo dokaz da ti kumovi, babe i dede više gledaju svoju sujetu nego interese tog deteta koje treba da se rodi. Zato se ne treba ni truditi da se takvima prilagođavate. Nisam za neka nakaradna imena, koja bi mogla obeležoto čoveka za ceo život, ali svako normalno ime oko kog se roditelji slažu mi je OK, ne vidim šta kome tu ima da smeta. Valjda se unuče voli kako god da se zove. Ime se daje jednom u životu, i posle više nema povratka. Mnogo utiče na karakter čoveka (zato npr. nisam za ime Neven, mnogo mi je nežno za jednog dečaka).
A što se tiče imena koja asociraju na nekog dedu, npr. Tomislav, pa i te dede su nekad bili deca, mislim da tu pomisao skroz treba isključiti pri izboru imena, ako vam se ime sviđa.

emicaa -> RE: ime za decaka (20.7.2018 10:59:53)

Dora ja znam samo jednog Iliju,veliki djecak.Oko 12 godina.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>