RE: Ime za decaka (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta) >> Imena

Poruka

Ana RR -> RE: Ime za decaka (23.3.2018 21:42:49)

Sava je lepo ime, moj pokojni stric se tako zvao.

Rosi, naravno, tako sam ja zavolela ime Vanja pa sam se jedva odvojila od njega hihi. Meni je Nastas previše čudno, a na žalost, mislim da su retki oni koji će znati značenje imena (kao što sam ja) pa će im biti još čudnije. Ali znam taj osećaj kada se zaljubiš u nešto [sm=smiley1.gif]

vocicana -> RE: Ime za decaka (23.3.2018 21:43:12)

IZVORNA PORUKA: Rosita

Vezano je za moj termin na Vaskrs. Neobično je, ali meni je priraslo. Nastas[sm=smiley27.gif]

rosi divno staro ime. Neka si izabrala, bas je divno.
Vukan, Dusan, naravno Damjan, Tadija, Strahinja...ma sva su posebna

Duškić -> RE: Ime za decaka (23.3.2018 21:46:12)

Moj tata se zvao Milutin, meni je jako lepo ime. Deda Aleksandar.
Obozavala ih. Ali sam dala drugacije ime svom sinu.

Rosi, koje god mu ime budes dala , bice najlepse !

Rosita -> RE: Ime za decaka (23.3.2018 22:26:01)

To je skraceno od Anastas. Anastasija ima isto značenje i krajnje je uobičajena. Meni čak nije ni neobično jer dugo poznajem jednog divnog.

mama Jo -> RE: Ime za decaka (23.3.2018 22:28:45)

Ja, iskreno, nisam cula a samim tim nisam ni znala znacenje. Neobicno je jako, ali je bas lepo. Posebno eto kad znas znacenje. Super izbor Rosi!

Ana RR -> RE: Ime za decaka (23.3.2018 22:30:38)

To je skraceno od Anastas. Anastasija ima isto značenje i krajnje je uobičajena. Meni čak nije ni neobično jer dugo poznajem jednog divnog.

Eto, ja to uopšte ne bih znala da mi niste rekle.

Rosita -> RE: Ime za decaka (23.3.2018 22:37:02)

Pa Anči, hajde molim te, ko još zna značenja imena[sm=smiley36.gif].

emicaa -> RE: Ime za decaka (23.3.2018 22:45:23)

evo razapnite me ali meni se ovde od sad izabranih jedino svidja Pavle.
Ali meni se 90% imena ne svidja tako da,ja sam cudak [sm=smiley36.gif]

dunja RR -> RE: Ime za decaka (23.3.2018 22:51:06)

Emi, ja mislim da se svakom ne sviđa i više od 90% imena, zato i dajemo to jedno koje nam se sviđa (uz opciju, dva tri eventualno oko kojih se lomimo) [sm=smiley36.gif] Ukusi su različiti i trebamo se držati svog ♥

Ja kada bi rodila opet dečaka, ne bi ni jedno od ovde u temi navedenih, već nešto sasvim drugo, imam u glavi, ali ček prvo da ostanem trudna [sm=smiley36.gif]

vonavoj -> RE: Ime za decaka (23.3.2018 22:57:00)

Hahaha..razapnite me! I meni se vecina imena ne svidja..pogotovo ova novija..Maksim, oliver,teodor.todor..hahhaha..ima brdo imena..ali svako ima svoj izbor[sm=smiley36.gif]

emicaa -> RE: Ime za decaka (23.3.2018 23:03:47)

mi kad smo za Teodoru birali ime(tog imena smo se sjetili pred porod)koje god spomenemo ljudi reagovali”joj gdje to nadje”
Drugi put cim sam saznala da je djecak dosla sam kuci i rekla da imam Davida u stomaku,i svakome sam govorila da je djecak i da je ime vec odluceno.Tako da me uopste nisu zanimala tudja misljenja [sm=smiley36.gif]

Rosita -> RE: Ime za decaka (23.3.2018 23:25:37)

Lepo je kad se ljudima svidja. Ali, nema sanse da se svima svidi bilo koje ime. Meni se u ime izlilo puno neke moje licne simbolike, nesto meni znacajno, to cak nije toliko ni stvar svidjanja vec nekog kompleksnijeg "klika".

Rosita -> RE: Ime za decaka (24.3.2018 9:04:26)

Hehe, anči, sećaš se onog mog sna? Možda je ovo značenje- ne svidja ti se ime[sm=smiley36.gif] . Šta ću kad volim da tumačim snove[sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Ime za decaka (24.3.2018 16:27:21)

[sm=smiley36.gif]tumacenje snova.

Neobicno je ime stvarno. Ja isto kao i Emica ne volim 90% imena sto kaze heheh..Ja nisam ljubitelj jako cudnih imena. Niti se razmisljam kako bi ih internacionalno zvali. Imaju svoje poreklo i lepo bi bilo da se i imenom zna odakle su. Iako je Dunja prilicno internacionalno, Pavle ipak nije, al neka ga zovu Paul tj Pol tamo negde. Nek se snadje [sm=smiley36.gif] i ja sam Liliana ahahah...

Kazem ima puno "izumrlih" imena. Pa niko nije Zivko, ili Zivorad, ili Miroslav, ili Strahinja (jos strahinja ajd nadje se koji) ali nijedan Sinisa npr u poslednje vreme, nijedan Rada, Relja, Radoslav, Jovan, Milos, Mladen, ostadose svi u manjini. Sa zensim imenima je jos "gora situacija" [sm=smiley36.gif], tek devojcice sto imaju cudna imena i sva neka STRANJSKA ehehhe...Al dobro, moda je moda. Moramo biti in.U principu i Dunja i Pavle su in imena

mama Jo -> RE: Ime za decaka (24.3.2018 19:39:24)

Ili recimo Jugoslav, danas ih nema.... ipak su nasi lreci bili vece patriote od nas [sm=smiley36.gif]

IvanaSK RR -> RE: Ime za decaka (24.3.2018 20:11:04)

Ljiso, ovde ima dosta Relja i Strahinja.
Mateja je, na primer, isto cesto, a meni se uopšte ne svidja.

vocicana -> RE: Ime za decaka (24.3.2018 20:18:40)

Bogdan
Jakov
.....Kesten[sm=smiley36.gif] da se ubijes od smeha

Ana RR -> RE: Ime za decaka (24.3.2018 20:39:24)

Hehe, anči, sećaš se onog mog sna? Možda je ovo značenje- ne svidja ti se ime[sm=smiley36.gif] . Šta ću kad volim da tumačim snove[sm=smiley36.gif]

Hahaha, da znaš [sm=smiley36.gif] Da mi to uz kaficu raspravimo, ha? [sm=smiley36.gif]

Ali to je stvarno sve stvar navike, jer, sećam se kada su kumovi klincu dali ime Vukašin meni se uopšte nije sviđalo, ali uopšte. A sada ne mogu da zamislim da bi mu neko ime bolje pristajalo [sm=smiley1.gif] tako da verovatno na prvu loptu neke stvari čoveku ne legnu a posle se toliko saživi sa njima da ne može da zamisli da bude drugačije.

Rosita -> RE: Ime za decaka (24.3.2018 20:46:17)

Ma da, navikne se čovek pa mu normalno svako ime, eto kažem i meni je bilo neobično, sad kad znam jednog već neko vreme i divan je, sasvim mi ok.
Imamo u komšiluku imena Vid, Vihor- ovome super pristaje, drugaričin sin je Naum, imamo i Georgije...
Kafa, može, može[sm=smiley1.gif]

jess021 -> RE: Ime za decaka (24.3.2018 21:01:54)

Rosita, iskreno, ja nikad cula, a ne mogu da kazem ni da mi se dopada. Samo moje misljenje [sm=smiley1.gif]
Mislim da kod davanja imena treba da se misli o tome da je to nesto cime se dete obelezava za citav zivot. Nekako mislim da ce dete sa tim imenom stalno morati bar dva puta da ponavlja kako se zove, a o adminstraciji da ne pricam.

Misha i Ljisha -> RE: Ime za decaka (24.3.2018 21:02:54)

Muzev bratanac i snajka dadose ime detetu Vujadin. Imaju Vukasina, Veljka i Vujadina. Al Vujadin mi onako, odmah se set_im Starca Vujadina a on je beba ehhhe..pristajace mu ime tek kad omatori[sm=smiley36.gif]

Jao Jess i ja o tome mislim, o administraciji. Prezivam se Curcic (c kao curka pa c kao cizma pa c kao curka) i vecito grese, o pokaznoj karti da ne pricam, a cak i u zvanicnim dokumentima se desavalo pa posto sam se navila da grese cim preuzmem dokument pogledam. Jednom sam potvrdu da nisam kaznjavana cekala duplo duze jer su mi prezime pogresili. Ja rekoh kako ste vi uopste proverili da li sam ja kanjavana ako mi ni prezime nista uboli[sm=smiley36.gif]

A opet kao nastavnik, ako neko ima tako "jedinstveno" ime lako ga zapamtis ehehhe...A ne jedne godine 4 Jelene sedele jedna s drugom. Siznula sam, al zato kad kazem Jelena u razredu odmah tisina [sm=smiley36.gif]

jess021 -> RE: Ime za decaka (24.3.2018 21:05:35)

Ljiso, da znas da si u pravu. Imam komsiju koji se zove Vujadin, ima 5 godina i nekako mi ne ide uz njega.

Misha i Ljisha -> RE: Ime za decaka (24.3.2018 21:08:22)

Jess ja se salim da baba Ljilja odlicno zvuci. Ali Ljiljana zvuci lepo i mladoj devojci [sm=smiley36.gif] a Vujadin jedino zvuci matoro.

Mada ja ih zovem Vule, Veki i Vuja [sm=smiley36.gif]

vocicana -> RE: Ime za decaka (24.3.2018 21:14:52)

Vujadin je harizmaticno ime, svidja mi se i to. Jeste staro ali lepo.
Slazem se sa Jess, ime je nesto cime dete obelezavamo za ceo zivot. Zato treba biti oprezan. Mm je prvo sto je rekao da ce ga deca zezati zbog Damjanovog zelenka, pitala sam ga zasto njega da zezaju kada je Zelenko njegov konj...? Deca znaju da budu jako bezobrazna pa treba stvar o malo razmisliti oko davanja imena zbog tog maltretiranja po skoli.

degu -> RE: Ime za decaka (24.3.2018 22:15:08)

Meni se ovde svidja i Pavle i Novak i Milutin...za Nastasa nikad nisam cula ali razumem taj klik za ime. Bogdan se nikom nije svidjalo,ali moje srce bi na to ime lupalo 💖
ja isto nisam ljubitelj neobicnih imena, znam jednog decaka Eneju, bas mi je cudno[sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>