RE: ime za decaka (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta) >> Imena

Poruka

eca89 -> RE: ime za decaka (31.1.2017 10:39:11)

IZVORNA PORUKA: Skockica

Kod nas je zasad aktuelno Mark-Gabriel, tako će za mene on uvek biti moj Gabriel a niko neće moći da kaze kako ima žensko ime. I Vasi išto lepo kaze Gabriel, tako da bi umeo da ga oslovljava hihi
Mada mi se nekako predlog mm da se zove Mark-Andrej sve više svidja i nekako mi bas zvuči, a pošto mu svakako dajemo dva imena onda drugo može biti Gabriel. Jer meni je to tako nežno i slatko, pravo andjeosko ime [sm=zz_inlove.gif]

Skockice, ja imam rođaka Gabriela i to mi je ime predivno, sad ne znam da li je zbog njega, ali je nekako baš cool!

Mariya -> RE: ime za decaka (31.1.2017 23:36:05)

A meni je lepše Mark Andrej, baš zbog toga što mi Gabrijel zvuči ženskasto.

KJelena -> RE: ime za decaka (15.3.2017 15:04:07)

Devojke, nisam nasla na stranici da je nek predlozio "moja" izabrana imena. Decak - Despot, devojčica - Leona. Pravosavna imena, koren reči iz grčkog jezika. Sta mislite, meni se svidja mnogo, al me zanima da li smo mi cudni roditelji i da li ce nam zezati decu u skoli [sm=smiley36.gif][sm=smiley13.gif]

suzi kju -> RE: ime za decaka (15.3.2017 16:56:59)

Meni se Leona sviđa bas a Despot i ne bas. Alo nijedno ime nije ružno ni smešno da bi zezale dete [sm=smiley1.gif]

emicaa -> RE: ime za decaka (15.3.2017 17:03:18)

Meni su oba fino,ne pamtim kad sam cula da se neko zove Despot ali fino je

Mariya -> RE: ime za decaka (15.3.2017 17:06:10)

Meni je Leona jako lepo, eto moj sin je Leon a zaovina ćerka Leona, imala sam i drugaricu Leonu ali Despot mi se ne sviđa.

KJelena -> RE: ime za decaka (15.3.2017 17:42:58)

Meni je Leona prelepo basss. A nedavno u Ušću cula neku devojku kako je pozvala dete Despote, a taj dan sam saznala da sam trudna. I kao prosvetljenje da sam dozivela [sm=smiley36.gif] i posle toga sve sta sam gledala, i predloge koje sam dobijala uporedim sa Despotom, i nije mi to to. A verovtno ce biti decak. Svima je kad cuju na prvu sekundu cudno, i neki su u fazodu extra, a neki nikako. Bas mi je zao, a volela bih da se svima svidja [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Mariya -> RE: ime za decaka (15.3.2017 17:51:26)

Nažalost, ne možeš naći ime koje će se svima svideti, mada sam ja pronašla ime za devojčicu za koje niko nije imao protivkomentar[sm=smiley36.gif]
Možeš da pitaš i ovde, i svoju porodicu, okolinu pa da čuješ svakakve komentare ali bitno je da se dopada tebi i tvom mužu, tvojoj porodici.
Ima ljudi koji će ga ismevati, rugati mu se, neki će ga namerno zvati drugačije, jer im se ne sviđa tvoj izbor imena. I treba da mislš i na to kako će se dete osećati sa tim imenom, koje je možda čudno.
Ja jesam za neuobičajena imena ali Despot mi baš nije po ukusu.

KJelena -> RE: ime za decaka (15.3.2017 17:58:18)

Marija, bas zato i pitam, zbog tvoje predposlednje recenice. Svesna sam da imamo cudan ukus. I bas zato smatram da ne mogu da sagledam realnu situaciju da li ce se ime svideti detetu i kako ce se osecati. I zato mi je potrebno da imam vise pozitivnih nego negativnih reakcija na ime ne ocekujem da se bukvalo svima svidi. [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] a meni se as svidja, ali polako odustajem...

emicaa -> RE: ime za decaka (15.3.2017 20:44:49)

Jelena koje god ime da das bice neko kome se nece svidjeti.
Po meni je bitno da svidja tebi i tvome muzu.Sto se tice ima Despot ja znam jednog divnog covjeka sa tim imenom i vjerovatno mi se zbog tog svidja.

choopa choops -> RE: ime za decaka (15.3.2017 20:56:18)

Ok je Despot. Nije mi nešto wow, ali nije ni za zezanje, nego bas onako fino. Svako nesvakidašnje ime manje više izaziva čuđenje pojedinih ljudi, ali baš te briga.

SreleLale -> RE: ime za decaka (15.3.2017 21:37:33)

Najvažnije je da ste vi saglasni i da se vama dopada, a drugima udovoljiti je teško, uvek će neko da nađe zamerku i da se pravi pametan. Leona je jako lepo ime za devojčicu, po meni Despot možda preozbiljno ime, ali ništa manje lepo. I mi smo porodično na mukama oko imena za devojčicu, već sam pisala i napravila anketu, neću više da dosađujem oko toga :-)

degu -> RE: ime za decaka (15.3.2017 23:26:09)

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Ok je Despot. Nije mi nešto wow, ali nije ni za zezanje, nego bas onako fino. Svako nesvakidašnje ime manje više izaziva čuđenje pojedinih ljudi, ali baš te briga.

Slazem se! Meni se licno nesto preterano ne svidja, nije mi po ukusu, ali ime nije bzv i nece ga niko zezati, cak moze jako lepo da ga nosi. A najbitnije je da vi to ime osecate kao pravo. Leona je prelepo.
Danas sam cula za decaka Enaja, ranije sam cula Noa, to mi je vec stvarno preterivanje i naruzivanje deteta. Despot sigurno nije ime koje moze naruziti dete.

Skockica -> RE: ime za decaka (16.3.2017 0:39:37)

Meni je najiskrenije Despot bas interesantno. Onako nesvakidasnje. Ja sam cak pomisljala sinu da dam ime Dositej ili Simeon ali nisam muzu ni pominjala da me ne gađa necim [sm=smiley36.gif] Pa kad sam mu pomenula da mi se svidja ime Leopold bio je u fazonu gde ga samo iskopa. Sreca da smo se ipak na kraju slozili oko imena.

Degu ja sam čula ovde Noa i u prvi mah mi bilo cudno ali posle mi se svidelo. Izgovori naglas to ime bas milo zvuci zar ne. Meni se i Elias svidja. Ipak ne moze biti isto ovde i tu, ovde ipak imas nekako vise slobode.

degu -> RE: ime za decaka (16.3.2017 11:39:47)

Joj meni i kad izgovorin zvuci grozno, al ajde svako ima svoj ukus ali treba voditi racuna da ne nagrdimo dete zbog svojih nekih hirova, ipak to dete treba sa nosi to ime citav zivot. Ja volim konkretna imena, a ne ta sa 3 slova, jos ce i sa 2 poceti da smisljaju imena. Despot je svakako konkretno ime, neobicno je i mocno, samo nije ime koje bih ja dala detetu. A Dusan mi je prelepo ime, jedno vreme mi je bilo cak na prvom mestu.
Ni Bogdan se nikom nije svidjalo u mojoj okolini, ali moje srce je igralo na to ime, treba pratiti svoj osecaj.

branki* -> RE: ime za decaka (16.3.2017 19:52:44)

slazem se sa degu,treba pratiti svoj osecaj.mnogima se npr ne dopada ime bozidar,ali je meni ime preprelepo[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

suzi kju -> RE: ime za decaka (16.3.2017 21:01:49)

Meni je Božidar prelepo- Božji dar [sm=smiley27.gif]
Definitivno treba pratiti sopstveni osećaj.

MicinaMama -> RE: ime za decaka (16.3.2017 21:52:45)

Ah za muska koja mi se svidjaju ima mnogo!Cak sto vi kazete srce mi zaigra na ime Vasilie.Nesto me vuku ta stara ali lepa i mocna imena : Mihail,Dusan,Vasilie,Lazar ...Dobro ja izbegavam slovo J u imenu posto ovde ga izgovaraju kao Z(zensko).Vec imam problema kada citaju Dunjino ime,kazu Dunza.

Vuklo mene ne vuklo,posto ce ponovo biti pisulja,dzaba igra [sm=smiley36.gif]

Mm je odlucio da bude Anastasia,mnogo gleda seriju KOSEM(sultanija).Ona se prvo zvala Anastasia pa jos kaze ajde da joj damo ime Kosem.[sm=smiley36.gif]
[sm=jezicek.gif]

Reko moze,bila je kod nas jedna baba Kosa!(O razvuceno,Kôsa)Salio se naravno.heheh

Kosana bre!!! ahhahaha

choopa choops -> RE: ime za decaka (16.3.2017 22:45:26)

Ma ko zivi u inostranstvu, mora posebno da vodi racuna kako se izgovara...Npr Lazar prelijepo, ali sta ako budu citali LaCar ili LaSar?
Mihail bi moglo biti univerzalno...Dusan...MM se tako zove i vani ga zovu Dousan [sm=jezicek.gif] I tako dalje. Treba biti oprezan.[sm=smiley36.gif]

MicinaMama -> RE: ime za decaka (16.3.2017 23:01:51)

Ovde je Lazar-Lazar...Dusan je citano bas sa "S",Kada bi bilo Vasilie citali bi Vasili ali opet nije lose.

emicaa -> RE: ime za decaka (17.3.2017 8:36:04)

Ovde bi Lazar bio Lacar.Stare svajcarke kazu Dafid umjesto David ali ajd njih nema puno

Marta 33 -> RE: ime za decaka (23.3.2017 10:03:43)

Sviđa mi se ime Despot baš zvuči moćno.

MasnaMasnica -> RE: ime za decaka (5.7.2017 9:42:54)

Ja nemam ime[sm=smiley19.gif][sm=smiley36.gif] treba mi na A da ima 5 slova.
Pre je bilo Andrej,Uros sada ne znam.[sm=zmeden.gif]

mamica 91 -> RE: ime za decaka (5.7.2017 9:56:39)

Um jel to gradacija ovako nekako:

Una=3slova
Nora=4slova
A????=5slova

Tj Una kako god okreneš 😀

Zemunka85 -> RE: ime za decaka (5.7.2017 10:02:46)

Ni mi nemamo ime.
Ne vredi.
Svo troje menjamo iz dana u dan, nista da nas kupi.

Meni su ceo zivot bila Luka i Pavle, ali smucise mi se.
Do skoro Viktor i Maksim, pa nekako neeeee ni to - sada David, kao omiljeno, ali opet "fali nesto"...
Nase prezime je uzas, tako da duze od 5 slova ne dolazi u obzir.
MM ima nekoliko imena, izmedjuostalog i David, ali ni njemu ni jedno nije wow.
Lari bih najvise volela da udovoljnim, ona je sada za Mihajla, a bio je Teodor [sm=smiley29.gif].
Svakako, ako bas ne popusti, moracu da je ubedim kako je "to neko moje ime" prelepo i najlepse, ne bih da se smori zbog toga, jer mu se bas raduje <3

Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>