RE: ime za decaka (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta) >> Imena

Poruka

choopa choops -> RE: ime za decaka (16.10.2016 18:08:38)

IZVORNA PORUKA: Mariya

Da on bar daje neke predloge nego, da izvinete samo k*enja ovo mu se ne sviđa zbog ovoga, ono zbog onoga[sm=hudicek1.gif]

E ovako je bilo i kod nas za prvu cerku. Dokse nismo posvađali na ulasku u 9-ti mjesec kad sam ga stisla da onda on predloži neko ime, a on nije znao i lupio Lidija. Kad sam pukla, dobro se nismo razveli![sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Na kraju smo se ipak dogovorili ali bio se bome porodjaj dobro priblizio. [sm=smiley36.gif]

Meni se recimo sviđaju i neka (katolička) imena tipa Ivano, Roko, Leon...Super su mi i ta [sm=smiley1.gif]

degu -> RE: ime za decaka (16.10.2016 18:34:20)

Marija ni mm do sad nije imao predloge, samo zna da mu se ne svidjaju moji predlozi
[sm=smiley36.gif]
Nije meni Andrej gej, bas i znaci muzevan i lepo mi je Teodora i Andrej, ide i uz prezime, tako da videcemo [sm=smiley36.gif]
Emice meni je stvarno bitno da nam je oboma lepo ime, lepsi mi je osecaj nego da sama odlucujem. On bi prihvatio i da je Bogdan, al vidim da mu se ne svidja. Ali naravno jos nije otpao, ih za 2 ivpo meseca moze biti svasta [sm=smiley36.gif]

Animsaj9 -> RE: ime za decaka (16.10.2016 18:35:30)

kad bi bio jos jedan decak bio bi Danilo

emicaa -> RE: ime za decaka (16.10.2016 22:14:04)

Danilo je divno ime ali meni je i dalje David na prvom mjestu.
Izvini Degu ali meni Bogdan nije fino,bas mi je starinsko a i podsjeca me na jednog cika Bogdana [sm=smiley1.gif]

Sanjica26 RR -> RE: ime za decaka (16.10.2016 22:20:07)

Meni su Sergej i Andrej divna imena.

Animsaj9 -> RE: ime za decaka (16.10.2016 22:23:48)

IZVORNA PORUKA: emicaa RR

Izvini Degu ali meni Bogdan nije fino,bas mi je starinsko a i podsjeca me na jednog cika Bogdana [sm=smiley1.gif]

Emice, pa ne mogu imati dva Davida.[sm=smiley36.gif]

emicaa -> RE: ime za decaka (16.10.2016 22:29:00)

Anim znam da ti ne mozes,ovo je za druge [sm=smiley36.gif]

World -> RE: ime za decaka (16.10.2016 22:40:14)

Meni se svidja Bogdan, bas je super. I Aleksandar, Petar, Dusan, Lazar, Nikola, Luka i tako, sva ta "svevremenska" imena. I Vasilije.

degu -> RE: ime za decaka (17.10.2016 0:15:32)

IZVORNA PORUKA: emicaa RR

[sm=smiley36.gif] primetila sam da ti nije fino, uglavnom mi svi kažu ma smislićete već nešto kad spomenem Bogdana [sm=smiley36.gif]
Meni je stvarno lepo ime, ali nemam onaj osećaj da je to ono pravo, možda kad bi se i mm sviđalo. Ni David još nije otpao.

isidora88 -> RE: ime za decaka (17.10.2016 9:06:36)

Meni je omiljeno ime bilo Marko, ali posto i se tako bivsi zvao ne moze i dete, pih[sm=smiley13.gif][sm=smiley36.gif]
Aleksandar mi je isto super ime, Petar mi se dugo svidjalo ali zbog nadimka Pera ga nikad nisam uzimala u razmatranje.

IvanaSK RR -> RE: ime za decaka (17.10.2016 10:34:38)

Meni se i dalje svidjaju Petar, Vuk i Vukasin :) Stefan, naravno [sm=smiley36.gif]

emicaa -> RE: ime za decaka (17.10.2016 10:38:16)

Degu i dalje mislim da je bitno da se tebi svidja,nije bitno sta drugi misle.
Meni je fino i pavle, Filip i Stefan ali su previe cesta.

IvanaSK RR -> RE: ime za decaka (17.10.2016 11:06:20)

Kod nas su cesta Dusan, Vasilije, Luka, Andrej, Mateja i Pavle. Kod sina u odeljenju su dvojica Vasilija i dvojica Luke.
To su imena koja su se samo ponavljala na onim spiskovima za skolu.

isidora88 -> RE: ime za decaka (17.10.2016 11:08:17)

Filip je isto lepo.meni se ime za starijeg svidelo i ja sam odlucila da ce se tako zvati, mm nije davao predloge, a nije bio nesto ni odusevljen mojim izborom ali se navikao.

Mariya -> RE: ime za decaka (7.11.2016 23:53:58)

Setih se imena koje mm još nisam predložila[sm=smiley36.gif]
Dejan[sm=jezicek.gif]

degu -> RE: ime za decaka (8.11.2016 1:06:50)

hahaha ne verujem,neki dan sam mislilaio Dejanu [sm=smiley36.gif]
Pročitala sam 40 stranica ove teme u nadi da će mi neko ime "sinuti", ali to se nije desilo, čitam dalje [sm=smiley36.gif]
Sad imamo 4 imena u opticaju. Sva su lepa,lako bi mi bilo da rađam 4 sinova a ne jednog [sm=smiley36.gif]
Sva sumi lepa, ali opetza svako imam neko ali...
Bogdan, to mi je prvo,još sam u prvoj trudnoći rekla da ćese tako zvati ako bude dečak ali rodila se Teodora. Ja volim ovo ime, ali mm se nešto ne sviđa.
Andrej, prelepo imeni i mm, ali mi je nekako nezgodan za dozivanje. Meni i ne smeta,ali mm smeta. Druga stvar je što ja volim nadimke, a Andreja ne mogu da skratim.
David se sviđa i meni i mm, super ide uz prezime, ali mi je problem što je često, treba mi neko ime da me asocira na našeg sina, a ne da mi prva asocijacija bude drugaricin ilikomšijin sin. Doduše često je i Teodora, ali tad to nismo znali, a i da jesmo ona se ne bi mogla drugačije zvati.
Danilo lepo nam je,ali nam se čini da ne ide uz prezime i nervira me što ima 2 akcentovanja ovog imena, da uvek moram da se zamislimkako da ga izgovorim.
E jesmo komplikovani baš. Tačno ću otići u porodilište bez odluke.Sad me brine ako sejoš u porodilištu prijavljuju deca, kako da ga prijavim :D Žao mi je što mi se nije desilo da mi zaigra srce ni na jedno muško ime. Mm isto tako,gleda imena i nikako da mu dođe neko da je to TO. Jedinome teši što sam našla da postoji i SV.Andrej,Sv.David, Sv.Danilo i svi su u decembru :) a tu je i Božić za Bogdana, pa se nadam da će nekako sam sebi izabrati ime [sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: ime za decaka (8.11.2016 1:10:52)

Degu, koje god das ime sva su prelepa.[sm=smiley1.gif]

degu -> RE: ime za decaka (8.11.2016 1:11:56)

Hvala, moram četvoricu roditi, nema mi druge [sm=smiley36.gif]

jess021 -> RE: ime za decaka (8.11.2016 9:04:36)

Eto vidis, neko problem sa muskim, neko sa zenskim imenima. Ja da sam imala sinove ime bi bilo najmanji problem.
Degu, od navedenih lepa su mi Bogdan i Danilo, mozda cak Danilo malo vise. A sto se akcentovanja tice i moje ime akcentuju na dva nacina, znas li koliko se potresam[sm=smiley1.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: ime za decaka (8.11.2016 9:08:48)

Degu
Jao to akcentovanje, Taru su u NS taaako razvukli, meni je usi paralo! Sad vise i ne primecujem [sm=smiley36.gif]
A sto se tice nadimaka, ma smislices vec nesto, ja Vuka zovem Vucko [sm=smiley36.gif]

Inace ako se neko ime ili meni ili muzu nije svidelo odmah je otpadalo. Ja sam za to da se oboma svidja [sm=smiley1.gif]

degu -> RE: ime za decaka (8.11.2016 9:28:13)

I ja sam za to da se obima svidjaju, vec su mi otpala mnoga imena zbog toga. Bogdan mu je onako nit smrdi, nit mirise [sm=smiley36.gif] on najvise vuce ka Davidu i Danilu, ja vise Bogdanu i Andreju. T toliko slatko kaze David da mevona dodatno koleba. Nema veze, videcemo kog dana ce se roditi, pa cemo videti sta cemo dalje.

emicaa -> RE: ime za decaka (8.11.2016 11:32:23)

Moj glas uvijek ide Davidu [sm=smiley36.gif] ali i Danilo je divno [sm=smiley1.gif]

Ana RR -> RE: ime za decaka (8.11.2016 12:26:14)

Degu, mi smo detetu dali ime u poslednjem roku za upis, skoro mesec dana posle porođaja [sm=smiley36.gif] doduše, mi smo imali samo dva imena u opciji: Vanja i Marko. Vanja je otpalo samo zato što bi u inostranstvu čudno zvučalo (Vandža verovatno [sm=smiley36.gif]) a Marko je svetsko ime. Doduše, svo troje imamo svetska imena, jednostavna za pamćenje [sm=smiley36.gif] polako, imet vremena, smislićete [sm=smiley1.gif]

degu -> RE: ime za decaka (8.11.2016 14:46:30)

Emice ti bi se sa mm lako dogovorila [sm=smiley36.gif]
Ana i ja se nadam tim zakonskim roku, nego me uplasi to prijavljivanje dece vec u porodilistu, ne znam jel zazivelo to stvarno ili je jos samo prica.

dunja RR -> RE: ime za decaka (8.11.2016 15:29:25)

Mi smo se dogovorili tek u opštini, poslednjeg dana, i to pred radnicom opštine, u kancelariji smo se raspravljali do poslednjeg trenutka [sm=smiley36.gif]

Sava jedini u porodilištu nije imao ime, tada smo se dvoumili (tj. mm) između Sava/o i Uroš. Ja sam od starta bila za Sava, znate već.

A u kancelariji opštine smo raspravljali da li da upišu SavA ili SavO. Upisaše Sava (po mojoj želji, tako se zvao moj deda).

Mm rodbina u Bosni ga zove isključivo SavO, tako i pišu, vezu na jastučnicama, džemperima kada nam šalju [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>