RE: ime za decaka (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta) >> Imena

Poruka

snješka -> RE: ime za decaka (5.8.2012 11:17:10)

Viktor se zove moj sin pa sam malo pristrasna, ali mi je Damjan prelijepo i bilo je jedno od opcija za sina. A Darjan mi je lijepo, ali ne nešto previše.

dumisko -> RE: ime za decaka (7.8.2012 22:06:03)

Viktor je meni jako i lepo ime...e sada dal tvoj sinček ima nadimak, tj dal se neko našao da ga skrati greota al to nešto svi rade...

MASHKA -> RE: ime za decaka (9.8.2012 11:15:03)

uf u kojoj sam ja nedoumici![sm=zmeden.gif]
oduvek sam želela da mi se sin zove Feđa a pre godinu dana je sestra od tetke moga muža dala to ime svome sinu. Jel mislite da nije glupo da i ja dam mome? pa ipak sam se ja prva setila [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: ime za decaka (9.8.2012 11:16:20)

Baš Feđa? Meni je to nadimak, a ime je Fedor.

Snelle -> RE: ime za decaka (9.8.2012 11:18:44)

Nije glupo da i ti daš isto ime. Ja npr ne bih mogla da dam isto ime kad bih znala da neko u bliskoj familiji ima dete sa istim imenom. Ali, to je već moj problem u glavi.

Anoniman -> RE: ime za decaka (9.8.2012 11:19:12)

Ili Fjodor [sm=smiley1.gif] Mada danas svi daju nadimke. Ni Nađa nije ime nego nadimak od Nadežda [sm=smiley2.gif]

Mashka ti je pitaj, ali ako se i tebe i tm sviđa, ja ne bih više razmišljala [sm=smiley1.gif]

MASHKA -> RE: ime za decaka (9.8.2012 11:19:37)

Baš Feđa, znam dvojicu! A Fedor mi se uopšte ne sviđa...nekako mi je prestrogo

MASHKA -> RE: ime za decaka (9.8.2012 11:22:04)

ovo jeste bliska familija a li oni žive u Beogradu i viđamo se 2x godišnje!
ja sam oduvek želela to ime i ni sa jednim drugim nisam oduševljena. Rusko je pa se slaže i uz ćerkino Staša a lepo ide i uz prezime Ilić + nema nadimaka![sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: ime za decaka (9.8.2012 11:23:09)

Pa to-samo ime je nadimak [sm=smiley1.gif]

Snelle -> RE: ime za decaka (9.8.2012 11:25:26)

Ako ti se već toliko sviđa, nemaš više šta da razmišljaš [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

MASHKA -> RE: ime za decaka (9.8.2012 11:27:42)

IZVORNA PORUKA: Snelle

Ako ti se već toliko sviđa, nemaš više šta da razmišljaš [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

hihihi...hvala devojke na podršci!

Anoniman -> RE: ime za decaka (9.8.2012 13:35:27)

Otkud Nađa nije ime? Pa po tome ne postoji nijedno kratko ime jer za svako može da se nađe slična duža varijanta. Ameni je Nadežda Nada[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: ime za decaka (9.8.2012 13:44:11)

Pa u poslednjih 15-ak godina jeste, ali eto mi smo u školi imali dve Nadežde koje smo zvali Nađa. Inače, rusko ime i ruski nadimak [sm=smiley1.gif] Ali to dalje jedino da nastavimo u ime za devojčicu [sm=smiley36.gif]

Olga75 -> RE: ime za decaka (9.8.2012 13:46:52)

pa eto i Nora je meni nadimak od Eleonora ali sto ne bi bilo ime [sm=smiley36.gif]

minavb -> RE: ime za decaka (9.8.2012 13:50:25)

Feđa Ilić, mi lajki[sm=smiley1.gif] Mm se sviđa ovo ime, a svidelo mu se i Fedor, ali se kasno setio [sm=smiley36.gif]

Olga75 -> RE: ime za decaka (9.8.2012 13:51:44)

ja onomad rekoh ako ikada budem imala sina bice Fedor - Fedjica [sm=smiley36.gif]
ali [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: ime za decaka (9.8.2012 13:54:43)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa eto i Nora je meni nadimak od Eleonora ali sto ne bi bilo ime [sm=smiley36.gif]

O tome pričam, nekad osim 2-3 imena, nisu postojala uopšte kratka imena. Davali su se ljudima nadimci, a vremenom su počeli da se koriste kao opšta imena [sm=smiley1.gif] Dakle nisu slične duge vrijante, već su ta imena potekla iz tih dugih varijanti [sm=smiley1.gif]

MASHKA -> RE: ime za decaka (9.8.2012 14:13:03)

ma meni su to gluposti, šta je ime a šta nadimak?!
kada sam ćerki dala ime Staša svi su govorili da je to nadimak od Stanislava a ja nikada ćerki ne bi dala to ime!
i moje ime je nekada kao bilo nadimak a sada je Maša normalno ime..

meyo -> RE: ime za decaka (19.8.2012 18:55:54)

Mashka i moj se sin zove Fedja, tako da to nije nadimak nego je izvedeno ime. i znam dosta Fedja dakle kao puno ime... ako se tebi dopada bas te briga sto imate u porodici.

MASHKA -> RE: ime za decaka (19.8.2012 22:46:12)

IZVORNA PORUKA: meyo

Mashka i moj se sin zove Fedja, tako da to nije nadimak nego je izvedeno ime. i znam dosta Fedja dakle kao puno ime... ako se tebi dopada bas te briga sto imate u porodici.

hvala meyo!
znači ima dosta Feđa, super...ja znam samo jednog a mislim da će moj sin biti prvi sa tim imenom u Vrnjačkoj Banji!

Milica82 -> RE: ime za decaka (20.8.2012 23:26:27)

Ja cu mog bebca da nazovem Pavle i ni jedno drugo ime ne dolazi u obzir sem ako za koji dan ne izadje devojcica (kako se moja mama i dalje nada) :)! Evo iz kog razloga, ja sam imala jedan spontani 2010 god i ta beba je trebala da se rodi na slavu Svetog Petra i Pavla koja je u julu mesecu, posto nije, a ova beba sada je decak, a jednog Petra smo imali u porodici, onda sam odlucila da bude Pavle. Lepo mi je ime i, kako moj tata kaze crkveno :), mislim da nije bas cesto.

Mama.Veki -> RE: ime za decaka (21.8.2012 10:11:55)

Pristrasna sam , al sta cu kad mi je najlepse ime Jakov. Moje sunce se tako zove.
A inace mi se dopada i Kristijan.

pandina -> RE: ime za decaka (21.8.2012 11:08:07)

IZVORNA PORUKA: Milica82

Ja cu mog bebca da nazovem Pavle i ni jedno drugo ime ne dolazi u obzir sem ako za koji dan ne izadje devojcica (kako se moja mama i dalje nada) :)! Evo iz kog razloga, ja sam imala jedan spontani 2010 god i ta beba je trebala da se rodi na slavu Svetog Petra i Pavla koja je u julu mesecu, posto nije, a ova beba sada je decak, a jednog Petra smo imali u porodici, onda sam odlucila da bude Pavle. Lepo mi je ime i, kako moj tata kaze crkveno :), mislim da nije bas cesto.

Prva asocijacija mi je Patrijarh Pavle. Zato jako volim to ime.

Janncica -> RE: ime za decaka (21.8.2012 11:17:22)

mm hoce da se beba zove Vasilije.[sm=zmeden.gif] Meni je onako...lepo mi je,ali odmah pomislim na nadimak vasa...fuj...
Kako se vama cini? bas sam neodlucna...ne znam ni jednog na koga bi me asociralo,ni lepo ni ruzno.[sm=smiley1.gif]

pandina -> RE: ime za decaka (21.8.2012 11:18:55)

IZVORNA PORUKA: Janncica

mm hoce da se beba zove Vasilije.[sm=zmeden.gif] Meni je onako...lepo mi je,ali odmah pomislim na nadimak vasa...fuj...
Kako se vama cini? bas sam neodlucna...ne znam ni jednog na koga bi me asociralo,ni lepo ni ruzno.[sm=smiley1.gif]

Mein se bas svidja. Bilo je u opticaju za mog decaka. Vukan je za dlaku pobedio :)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>