Tammara -> RE: ime za decaka (24.3.2012 11:13:29)
|
Kad sam bila prvi put trudna, lako smo se dogovorili da će devojčica biti Isidora, a dečak Dimitrije. Pošto sam tu bebu izgubila, a bila je devojčica više nije dolazilo u obzir da bude Isidora, i baš sam se pitala kako ću nazvati ćerku kad mi se ni jedno drugo nije dovoljno sviđalo. E, onda smo saznali da je druga beba dečak, ali nam se više Dimitrije nije sviđalo jer je i prezime dugačko (9 slova) i još ima tr, pa bi bilo tr i u imenu i prezimenu teže izgovoriti. Nedelju dana pre nego što sam se porodila odlučili smo da bude Kosta. Mene je oduševilo ime Višeslav, sigurno ga niko u okruženju nema a prvi srpski vladar je bio knez Višeslav, još uz to mnogo mi se sviđa Višeslav Petković (voditelj sa tv Vojvodine, a radio je i na RTS-u u emisiji jedna pesma jedna želja). U šali kažem da sam u tog Višeslava zaljubljena od svoje 9-te godine, kad je vodio kviz Vaš izbor i imao dugu kosu [sm=smiley36.gif]. Onda moj muž predloži Kosta. Više mi se sviđa Konstantin, ali značenje je isto a zbog dugačkog prezimena postade Kosta. E, već ga neki zovu Kole, što mi se baš i ne sviđa, ja bih ga radije zvala Kolja, ali videćemo kako će sam sebe zvati. Ćerka mog brata koja ima 3,5 godine i ne priča lepo zove ga Kotaja [sm=smiley36.gif]. Brat navijao da bude Nikola, ali ima ih dosta a i imam brata od tetke koji se zove tako, pa nije dolazilo u obzir. Onda moja beba stigne 9.12., a to je sveti Alimpije, pa me brat zezao da bi to bilo pravo ime za mog sina. Inače godinama sam govorila da će mi se sin zvati Mihailo, ali brat od tetke dao to ime svom sinu, a i drug mog muža ima Mihaila, pa sam odustala. Za sledeću bebu će biti lako. Kosta će dati ime seki ili bati [sm=smiley2.gif]
|
|
|
|