Bebilina -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo (30.7.2013 22:03:25)
|
Mi krastavac i paradajz, kao i svezu papriku jedemo odavno, nesto od nekih 9-10 meseci, nesto i ranije. Paradajz je voce, tako ga moji oboje i jedu, cele pomodorino ili cherry, dam im i uzivaju. I cera ga je obozavala, a sinu je omiljen uz lubenicu, jabuku isl. I jabuku vec mesecima jede iz ruke celu, ne secem, ljustim, nista. Obicno na putu do skole izjutra izglodje 2/3 vece jabuke. Ja sveze dajem sve sto sveze moze da se jede. Bebi tikvice (zucchini zeleni) i bebi kukuruz jedu sveze. Tikvice seckane na stapice, umacu u jogurt sa biljem, rendanim cheddar sirom isl. To su im uzine, piknici... Sto se odluke sta ce i kako jesti to nije na meni. Ja serviram, malac se sam hrani od dana 1 cvrste hrane. Sad vec sam koristi kasiku i uvezbava viljusku, mnogo voli da nabada, onako s neba, ko vilom [sm=smiley36.gif] A jede isto sto i mi od 10m jer do tad je probao svo voce i povrce koje mi jedemo. Sve kuvam zajedno do zacinjavanja, onda njemu odvojim i dodam njegovu supu, nama nasu i svi isto imamo. Drugacije ne bi mogli, on uvek kidise na nase tanjire. Jedino sto zitarice u bilo kom obliku jos ne jede, ali i to cemo polako da uvodimo. [sm=smiley1.gif] Jao jos 1 dan smo na ovoj temi i posle smo veliki [sm=bravo.gif]
|
|
|
|