Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 22.11.2013 9:53:54
|
|
|
|
viktori
|
e moje dete jutros nije hteo da ustane inace je ranoranilac, pa nije hteo da siki, samo se nasmejao kad sma ga ponudila pa je posle bio za. Nije hteo projice, nije hteo kajganu i to sma mu stavila ulje repice jel moze da se greje da mu ne bude suvo ma kakvi. Al zato je hteo bananu i ceo jogurt i to iz keramicke soljice za kafu! Al mu je dorucak!
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 22.11.2013 9:58:41
|
|
|
|
adulence
|
Hehe ma sta te briga njemu se to jelo i kraj...moja za dorucak jabuka cimet griz...e da pitala si me za cimet ja ga bas bas maalo stavim ali i tako se oseca...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 25.11.2013 12:13:22
|
|
|
|
viktori
|
mamike? jel dajete bebi od 11 meseci isti dan jaje i meso?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 25.11.2013 13:42:53
|
|
|
|
mama micki
|
Ja sam davala, na primer ujutru joj dam kajganu, a onda za ručak nešto sa mesom, jer bez mesa slabo šta jede.Ništa joj nije bilo, ali ne radim to svaki dan.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 10:18:47
|
|
|
|
lokica77
|
e uvedosmo i belance, mislim jela je ona kroz pite i projice, ali smo sad pravili kajganu sa celim jajetom, danas cemo za dorucak przenice sa mladim sirom, rucak sarmu sa pire krompirom samo ne znam da li da joj dam i kupus ili samo meso iz sarme. Kad ste vi uvele kiseli kupus? za veceru cemo 8 zitarica sa kruskom
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 10:24:34
|
|
|
|
adulence
|
Za dorucak 5corn(alnatura)jogurt i banana Rucak pilav sa batacicima i integralnim pirincem Za veceru hmmm jos uvek ne znam sta cu...zene sta dajete sve za veceru?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 11:46:30
|
|
|
|
mama micki
|
Ja sam mojoj za doručak dala hleb sa pavlakom i malo pilećih prsa, sad će užina - jabuka, za ručak belo meso sa povrćem a za večeru proja sa jogurtom... Adulence i ja sam sad počela svašta da izmišljam, sve se vrti u krug, dosadilo i meni a kamoli njoj...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 13:18:46
|
|
|
|
World
|
Kako pravite prokulice?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 13:30:37
|
|
|
|
2002m
|
sinoc sam pekla projice,Iva je smazala 1 celu sa jogurtom e sad posto u njih idu cela jaja,da li se to vazi kao da sam joj uvela belance
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 13:35:34
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: 2002m sinoc sam pekla projice,Iva je smazala 1 celu sa jogurtom e sad posto u njih idu cela jaja,da li se to vazi kao da sam joj uvela belance da,cim je celo jaje onda se smatra da je i belanac u igri,ako nema reakcije za par dana onda je sve ok,a bice sigurno ok.Nisam videla kolika je beba? Ja sam mojim curicama davala otprilike sve sem glutena,kravljeg mleka,belanca i meda,to smo uveli tek posle godinu dana,kravicu posle 18 meseci,med posle dve godine,a recimo kikiriki koji je veliki alergen ja mislim veci od bilo kojeg a ima ga skoro u svakoj grickalici,mi smo probali tek oko 3 rodj,ustvari verovatno i ranije a da nisam ni znala.
< Poruku je uredio serpica -- 29.11.2013 13:36:31 >
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 13:44:14
|
|
|
|
2002m
|
hvala za dve nedelje punimo godinicu ruckala je nedavno i kiflice na jednom rodjendanu i nije bilo reakcije,znaci polako smo uveli belance.Mada sam i planirala da joj uvedem pre MMR vakcine.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 14:11:10
|
|
|
|
viktori
|
jel vasa deca jedu paprike i koje? ja skuvala sa povrcem baburicu belu jel moze to da pojede?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 14:13:16
|
|
|
|
adulence
|
Iva jede papriku i jela je dosta crvene.silje,mada sme i baburu zasto ne bi...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 16:24:29
|
|
|
|
jole82
|
Isto i mi za papriku..više joj ne skidam ljusku, sem ako se sama odvoji..nemamo problem
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 18:10:29
|
|
|
|
viktori
|
jel jos dajete sve na 3 dana?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 18:18:51
|
|
|
|
jole82
|
Aha bar ja
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 18:31:38
|
|
|
|
Sanchy
|
Ja i sad dajem na tri dana sta god novo smislim.. ..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 18:46:11
|
|
|
|
viktori
|
tako lose ima voca i povrca da nemam vise ideja sta da mu dajem
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 19:30:20
|
|
|
|
viktori
|
da ne ostanem duzna odgovor adulencetu zasto pitam za papriku mojoj drugarici (beba je manja od n 15 dana) je pedijatar rekla paprika posle prvog rodjendana i to bela prvo (to je valjda babura jer ja ne znam za drugu a da je bela ) zato sma pitala da li vi dajte jer kao sto rekoh toliko je slab izbor da je to uzas...pocecu da mu kupujem zaledjene povrcke iako nisma planirala
< Poruku je uredio viktori -- 29.11.2013 19:33:35 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 19:33:08
|
|
|
|
Žapkić
|
Viktori, ja mislim da ti je rekla da daješ belu (tj. žutu) papriku, jer se bebma crveno voće i povrće ne daje pre 12 meseci
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 19:34:37
|
|
|
|
viktori
|
nije meni rekla vec mojoj drugarici za njenu bebu... stvarno? a kako se daju visnje i tresnje npr? to je crveno
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 19:37:44
|
|
|
|
Žapkić
|
Pa, ne znam-ja nisam davala, a sve po preporuci pedijatra. Ništa što je crveno nisam joj davala pre prvog rođendana... Doduše, ja sam sačekala još malo posle toga... I nikada nije imala alergijske reakcije ni na šta.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 19:46:58
|
|
|
|
viktori
|
pa znas sta iskreno ja njima nista ne verujem jer bas umeju da lupe... npr ne daje se mkeo, ne daje se crveno, ne daje se belance (i milion drugih sa necim se slazem sa necim ne)al zato slobodno dajte plazmu, hleb sa kvascem...mislim koja je tu logika pa zar mu nije zdravije domace visnje sa drugim vocem nego glupa plazma e da vi vidite gde se taj keks pravi pa ni vi je ne bi vise jeli...muka mi je jos uvek a nekada sam je bas volela...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 19:51:01
|
|
|
|
Žapkić
|
Ne znam šta bih ti rekla... Samo znam da je naš pedijatar moja jako dobra prijateljica, sa dugogodišnjim stažom i nikada ništa nije lupila, jer , sve ima svoje... Ja sam je, veruj mi, u svemu apsolutno slušala i hvala Bogu, dete mije za 4 godine samo 3 puta bilo prehlađeno, a o alergijama ni ne razmišljam. A ima dece njenog uzrasta kojima su majke davale npr. jagode kao bebama, pa sad svakog proleća , čim pojedu jagodu-odmah buknu i sve im izađe alergija... Opet, to je sve individualno i zavisi od deteta, do deteta, a i sve je stvar imuniteta...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 29.11.2013 19:54:20
|
|
|
|
serpica
|
Viktori kad sam ja pitala pedijatra sta se promenilo za tri godine,sa starijom je moglo jedno a sa mladjom drugo,on kaze da se upravljaju po svetskoj zdravstvenoj organizaciji i kad oni izbace statistiku koliko se npr.povecao broj obolele dece,ovi nasi odmah pomeraju granicu.Moja starija je mogla kravlje mleko i pre 1.rodj, a mladja ne..a to sa vockama je valjda sto recimo jagode izazivaju alergiju pa se preporucuju kasnije a za visnje i tresnje mi stvarno nije logicno.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Majke će imati pravo na poseban staž i uve...Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?