Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 20.11.2013 10:50:46
|
|
|
|
viktori
|
kako mislis jaje na oko? to ej ono kad ostane polu zivo da umaces hleb (al ga opisah) moje omiljeno inace i da koliko stavljas cimeta
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 20.11.2013 11:06:25
|
|
|
|
Sandra_n
|
Kada ste pocele bebama da dajete przeno jaje
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 20.11.2013 11:08:30
|
|
|
|
mama micki
|
Ja sam mojoj počela da dajem sa punih 10 meseci, kao kajganu, na oko još nisam davala.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 20.11.2013 15:34:23
|
|
|
|
little_one
|
Mi smo prvu przenu hranu probali sa nekih godinu dana, sve smo samo kuvali...cak sam pocela i da dinstam tek s godinu dana...a jedino sto i sad przeno jedemo je kajgana i to je to...ne smatram da je przeno dobro ni za odrasle a kamoli za njihove male stomacice...tako da sto vise mozemo izbjegavamo przeno a i pohovano.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 20.11.2013 15:39:51
|
|
|
|
adulence
|
Pa na oko alibga isprzim sa obe strane pa ne bude zivo...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 20.11.2013 15:42:12
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Ja isto samo przim jaje, nisam joj nijednom meso przila nekako mi rano. Ribu sam skoro pa przila ajd tako da kazem (isto je uvaljala u brasno i malo zauljila i stavila u foliju u rernu tako da to valjda dodje przeno ali meni riba nije lepa kuvana tako da je na sve nacine u rerni ok i pekli smo ribu na rostilju). Ja gledam da jede kuvano, supice, corbice pogotovo zbog kakenja i lakseg varenja.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 20.11.2013 16:02:52
|
|
|
|
adulence
|
Pa i mi przimo samo jaje..sve ostalo je kuvano ili peceno u kesi bez ulja...ili sa malo maslinovog...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 20.11.2013 16:18:04
|
|
|
|
nina26
|
Adulence, daj taj cuveni recept za projice a kako pravite griz sa mlekom? jel umesto vode stavim mleko, ili dodam i malo vode? a kacamak?priznajem ,ljakse sam ne znam kako se pravi, znam samo da ide kukuruzno brasno
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 20.11.2013 17:16:19
|
|
|
|
jole82
|
Ja griz sa full mlekom pravim A kačamak by Torbica...na 100ml vode ide jedna supena kašika palente (ja ubacim u malo butera ili maslinovog ulja) Ja sve to u hladnu vodu pa na šporet i kad krene da vri mešam minnut dva, poklopim i sklonim i kako se hladi postaje gušće.. Dajem joj palentu sa kajmakom ili abc sirom, jogurtom, pavlakom A adulence nek turi recepat
< Poruku je uredio jole82 RR -- 20.11.2013 17:17:09 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 20.11.2013 17:28:39
|
|
|
|
nina26
|
a pa to je vama kacamak? pa tako i ja pravim, ali ne zovem to kacamak znam da je kacamak sa kukuruznim brasnom, recices mi pa i palenta je od kukuruza
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 20.11.2013 20:39:54
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Eh da,ja se sad setila da sam dunji dala i moče da jede.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 20.11.2013 21:04:04
|
|
|
|
adulence
|
3-4Jaja Solja kisele vode(Neko umesto kisele stavi solju mleka) Polasolje ulja Prasak za pecivo 300g sira Solja psenicnog Solja kukuruznog brasna Sve umutite ja mutim ovim redosledom i u zagrejanu rernu...mnogo je lako i ukusno...mi veliki jedemo istu ovu proju sa seckanim maslinama,nekad slaninicom...ma sto kombinacija...uzivajte
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 20.11.2013 22:50:16
|
|
|
|
viktori
|
da da to je taj recept.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 21.11.2013 1:29:08
|
|
|
|
Sanchy
|
I ja pravim kao adulence,osim sto umesto sira stavim dve solje jogurta i ponekad ubacim praziluk,prethodno malo proprzen,,bude njam..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 21.11.2013 14:08:28
|
|
|
|
nina26
|
hvala Adulence, pravicu veceras Sanci, nije lose ni to sa prazilukom, probacu i taj kombinejson
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 21.11.2013 16:01:51
|
|
|
|
nina26
|
Adulence, super je ispalo
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 21.11.2013 16:34:06
|
|
|
|
adulence
|
Ninci bas mi je drago...ljubimo vas...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 21.11.2013 20:31:48
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
eh da samo jedna informacija za Jole. Ja sam Dunji dala eto narandzu i kivi ali se nasa dr ne slaze da se bebama mladjim od godinu dana daju citrusi. Ja sam joj dala kivi zbog stolice a narandzu zbog vitamina C, malo da poveca unos jer je slinava. Eh sad sigurno joj necu davati redovno tj danas vec nisam i necu u nekih narednih par dana pa onda opet mozda malo. Askorbinska kiselina tj vitamin C je bas razarajuca za njihova creva. A i vidi se po Dunjinoj stolici. Znaci nije je mucio stomak ali po stolici se vidi da joj je bilo jako
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 21.11.2013 22:12:43
|
|
|
|
Sanchy
|
Ja sam limun i pomorandzu uvela bas kasno ,oko 14-tog meseca,iz razloga sto je MiLj navela,odprilike,,kivi nisam uopste i mislim da i necu dok malo ne odraste,citala sam da je vrlo jak alergen a sestrina prijateljica je odjednom dobila takvo gusenje od njega a pri tom ga zena normalno jede godinama,uopste ne znam kako je to moguce,,tako nesto sam citala za med ali za kivi ne,,ipak pricekace..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 21.11.2013 22:40:45
|
|
|
|
nina26
|
Ja bas kupila danas kivi, pa sam htela sutra da joj dam Probacu malo da joj ubacim pa da vidim kako ce da reaguje, sobzirom da nam je nar napravio dar mar Ljiso, i nama je prvi pedijatar rekao citrusi ne pre godinu dana, s'druge strane, opet ja o mojoj drugarici, ali eto, njoj je dr rekao da moze, i ona daje detetu tipa od 5,6m
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 21.11.2013 22:47:47
|
|
|
|
jole82
|
Moj šef je alergičan na kivi i na jednoj proslavi je istom kašikom sipao ženi voćnu salatu(u kojoj je bilo kivija) i sebi zagrabio neku baklavu..i umalo čovek nije umro od gušenja..pa eto ima i toga...Znao je da je alergičan al mu nije palo napamet da može tako dramatično da bude samo što je kašika bila u voćnoj salati... Ne želim nikog da plašim , samo se nadovezujem na sanchy priču...i da ne idem više u OFF
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 21.11.2013 22:49:18
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Pa da, meni je pedijatrijska sestra rekla da dam Dunji zbog tvrde stolice ali bez semenki
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 21.11.2013 23:33:04
|
|
|
|
viktori
|
ja sam astmaticar i imam alergije sto na hranu (osip, nadujem se...), sto inhalacione, pa sma to rekla pedijatru al ona kao nema to veze...al sma ja opet jako obazriva. evo drugi dan mu dajem kravlje mleko u grizu i gledam ga kako spava na stomaku odjednom pa se tripujem da nije tesko njemu to pa se greje...otkud znam
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 22.11.2013 7:32:13
|
|
|
|
adulence
|
Ja nemam pojma sta danas da spremam...uhhh bas sam bez ideje....
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 22.11.2013 9:51:09
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ja sam juce karfiol zaliven jajima i pavlakom sa malo brasna i zapecen u vatrostalnoj ciniji u rerni. Dunja je to jela a ja samo meni mm ispekla jos po batak i karabatak u tiganju na brzaka. Danas cu kokosiju supicu, krompir pire i sos. Tako da ce biti sos supa meso hihihi...njam njam
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?