Moiraina -> RE: Epiduralna DA ili NE (16.4.2013 21:14:45)
|
Žene, jeste li sigurne da je problem bio u epiduralu? Slično je bilo kod mene na prvom porođaju, narihtali mi indukciju i otvorila se brzo, ali napona nigde. Jedan od dr-a koji me je obilazio je stalno govorio kako je beba baš visoko i kako teško da će sama da se spusti, da treba da idem na carski... Ali drugi dr koji mi je "vodio" porođaj zapeo za prirodno... Pred kraj sam ustala pored stola da bih tako pokušala da pomognem bebi da se spusti (dakle, imala sam osećaj u nogama posle nekoliko doza epidurala i porođaja od 11 sati, čisto sumnjam da ne bih oset_ila napone da sam ih imala), i ništa... Na kraju su mi dali još pola sata fore da se porodim prirodno, već su mi nagovestili da ću ići na carski... I onda je bilo, ajde još jednom da probamo prirodno i nalegli mi na stomak, bukvalno su oni izgurali bebu napolje. Zaista ne smem da mislim šta bi bilo da nisam imala epidural. Eto, za dlaku sam izbegla carski, ali možda bi bilo bolje da su me odmah odveli... Drugi put se beba lepo spustila i oset_ila sam napone bez problema (uz epidural, naravno), izgurala sam prilično veliku bebu iz 3 napona. Mada sigurno da ima veze i to kako je epidural dat i ko ga daje...
|
|
|
|