pandina -> RE: Epiduralna DA ili NE (22.3.2013 10:31:07)
|
Nisam uzimala epi i kajem se. Htela sam da sve bude 100% prirodno, trudnoca mi je bila besprekorna, nikakvih problema nisam imala, inace nisam ni plasljiva, verovala sam da imam visok prag tolerancije. Medjutim, cetiri dana posle termina pukao mi je vodenjak delimicno oko 16h i skoro da sam odmah dobila jake bolove. U bolnici sam bila u 18h, a nesnosljivi bolovi su poceli oko 22h. Od 22h do 6,30h ja sam bila na porodjajnom stolu i molila sam se da umrem koliko mi je bilo strasno bolno. Jako slabo sam se otvarala. Za epi je bilo kasno jer nisam na vreme to obezbedila (Zvezdara). Sto se tice oduzetosti nogu, ja sam i bez epi bila odsecena. Kad su hrteli da mi promene carsav, pomogli su mi da na kratko ustanem, mene noge nisu drzale, ja sam se srucila na pod, jedva su me podigli. Naravno, kad se porodis i vidis bebu, tacno je da sve zaboravis, ali moje iskustvo je bilo takvo. S obzirom da zelim vise dece, EPIDURAL POD OBAVEZO! IZvinite sto sam bila opsirna, ali nadam se da ce koristiti neodlucnima!
|
|
|
|