ivaj -> RE: Epiduralna DA ili NE (14.11.2010 16:09:15)
|
Epidural u Visegradskoj je sada najnormalnija stvar.Svaka treca zena ga ima na porodjaju i sami lekari i svo osoblje nisu vise protivnici kao nekada,nego kome god sam rekla da imam uplaceno samo su odgovarali sa 'Odlicno"! Ukoliko nemate odradjene analize,izvadice vam krv i uraditi odmah.Tako su meni jer mi je sve bilo zastarelo,a svaka analiza ne sme da je starija od deset dana. Epidural sam dobila kad sam bila otvorena vec sest prstiju jer je sve islo neverovatno brzo.Malo mi je bilo nezgodno da mirujem jer sam imala jake kontrakcije,ali na svu srecu sve traje jako kratko.Sam ubod ne boli,nista nije strasno ni komplikovano.Poceo je da deluje za manje od desetak minuta.Taj blagoslov,taj raj na zemlji ne mogu recima da opisem! Od onakvog stanja gde mislim da umirem do trenutka kad ne osecam nista.Pocela sam da se smejem jer mi je laknulo.Onda sam lepo pricala sa babicom,anesteziologom i osecala kao da nisam na porodjaju. Uskoro su me ostavili svi i kao doci ce za dvadesetak minuta.Medjutim,ubrzo pocinjem da osecam jak bol i dozivam sve redom misleci da mi je prestalo dejstvo epidurala.Kad su pritrcali rekose pocinje porodjaj.Ja u soku,kad pre! Mada,rekla mi je zena anesteziolog da ce brzo ici jer cu biti opustena.Eto,to je dokaz da se sa epiduralom naponi najnormalnije osecaju.Laz je kad kazu drugacije.Znaci meni je tada bila skoro pa najveca doza i sve sam osetila. Cim sam izgurala bebicu,dodali su mi jos malo anestetika pa reviziju,koja me nije zaobisla ni ovaj put i samo sivenje grlica i rane,nisam osetila. Eto,uglavnom ja prezadovoljna kao i sve zene sa kojima sam pricala tih dana a prosle su isto.
|
|
|
|