krtina -> RE: Epiduralna DA ili NE (31.8.2010 13:13:53)
|
Drage moje, porodila sam se 21.08. u Frontu. Stigla sam u pola 4 nocu, 2 prsta otvorena, i sa kontrakcijama na 6 min. koje su BOLELE BOLELE! Tacno je da nije neizdrzivo, ali je bol takav da udara na psihu, hoces da iskocis iz koze. E onda je stigao anesteziolog sa kojim sam imala dogovor i dao mi BLAZENI epidural ODMAH, znaci i dalje 2 prsta otvorena. Jaoj te miline, u momentu potpuno prestaje bol, i vise nisam ludaca koja sikce! Naravno ukljucuju mi i indukciju i ja se potpuno otvaram za 2,5 sata. Govore mi kad imam napone, i moja devojcica je ugledala svet posle treceg. I dalje bukvalno bez bola, smejem se izmedju napona..E sad, zbog moje uske gradje imala sam povredu rektuma pa je usivanje potrajalo 1,5 h ( takodje bez bola, tad su mi pojacali epidural i noge su mi potpuno utrnule, do tad sam ih najnormalnije osecala). Ostavili su mi epidural i naredna 4 dana, anesteziolog mi je donosio spriceve i pokazao kako sama da se doziram, pri tom sam se najnormalnije kretala i funkcionisala. Sam ubod za epidural se ne oseti, samo pec od lokalne anestezije (manje nego postavljanje braunile za infuziju). Zena pored mene se poradjala, i trazila je epi kad je bila 4 prsta otvorena, a nije ga prethodno ugovorila, babice su pozvale dezurnog anesteziologa i bez problema ga je dobila. Posle smo caskale kao da smo na kafici [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Devojke APSOLUTNO SVAKOJ PREPORUCUJEM EPIDURAL, zaista nema potrebe da osecate bilo kakav bol !!!!! U frontu su SVI anesteziolozi obuceni i iskusni sto se davanja epidurala tice. Provedite i zapamtite svoj porodjaj uz osmeh!
|
|
|
|