Misha i Ljisha -> RE: Plakanje u snu (7.7.2018 9:01:05)
|
Hajd da dodjem da vas smirim. Bebe spavaju laganim snom, i njima se faze sna brze menjaju nego kod odraslih, REM faza je faza sna gde "aktivno" sanjaju, veoma bitna za bebe jer ponavljaju i rezimiraju ono sto su naucile taj dan. Moja je znala u snu da radi tasi tai, cak u snu da ustaje kad je naucila da ustane i sl. Kod osetljive dece nadrazaji spolja, znaci sve sto je dete dozivelo taj dan prozivljava u REM fazi. Bebe NEMAJU nocne more. Nocni strahovi krecu tek od trece godine. Ovo je jednostavno sazrevanje centralnog nervnog sistema (CNS) i kod osetljive dece se nazalost tako ispoljava. Ja nema sta nisam pokuavala, vece sam obavezno gledala da tece mirno, takodje takve bebe ne bi smele da gledaju televizor ni pod razno. I td i td. NEminovano je da ce se buditi, ja cak nisam isla da se tusiram dok se ne probudi, stavim je u krevetac i onda sacekam budjenje i onda tek obavljam sta imam. U svakom slucaju nije nista strasno. Ako do trece godine ne iscezne budjenje tek se tad to podrazumeva pod "poremecajem sna" do tad je sve NORMALNO
|
|
|
|