Zemunka85 -> RE: Koksaki virus kod dece (22.8.2016 20:42:47)
|
Ja L nisam vodila kod lekara. Nisam se ni setila tog BRNU virusa (iako ga sada svako drugo dete ima), nego sam tripovala samo afte u ustima. Jer ih ja bas cesto imam i rekoh na mene ... I sasvim slucajno pogledam sake i stopala, da nisam namenski gledala ne bih ni videla - samo po dva plikcica na sakama i stopalima. Ali bas skolski primer, kada guglam, kao aftice po ustima, samo ovo na sakama i stopalima, ali kazem ti tooliko neprimetno da ne bih izvalila da nisam trazila. Sa druge strane - u ustima nisu bile klasicne afte, vise crvene bubuljice. Na nepcu nepregledna skupina, formirana u jedno. Po unutrasnjosti obraza isto. Oko usta nije imala. Ja verujem da je to u ustima jako bolno, ako je kao afta, to je uzas. Ja znam koliko je to uzas. Na tecnost cak najvise boli. Tako da sam srecna bila sto toliko saradjuje pa uspemo da odradimo sva tri obroka, ali ih ispasiram kao za bebu. Prskala sam joj apis golu, ali nije pomagala, to mora da izgura svoje od 3 do 10 dana i cao. Onda sam joj pred svaki obrok davala sladoled, da utrne sve to. I na sladoled je plakala dok jede, ali i trpela :D. Onda posle toga uz muku ide obrok. Sve je tesko islo i hrana i pice. Temperatura je tu jedini dobar jeo. Ona uvek ima visoke tesko oborive temperature. Trajale su i po 5, 6 dana. Sada je bilo ovako - jedan dan 37,5 drugi 39.2 - odmah posle Brufena je pala, nikad lakse. Tu noc isto 39,2 - posle brufena odmah pade. I sledeci dan do 37.3. Tako da je nisam vodila kod DR, jer posle toga, nista sem ranica u ustima nije ostalo. Da se temp nastavila ili da je pocela da kaslje i sl vodila bih je ... Ovako smo se vukli sa tim u ustima predugih 7dana i od juce je sve po starom ....
|
|
|
|