jovana j
|
Olga draga, Mi smo svi razliciti. U pitanju je samo postovati odluku i zelju drugoga, a narocito svog sopstevnog (da kazemo usvojenog) deteta. Znas kako mi je lepo da procitam ili da pogledam da su usvojitelji u toj zelji podrzali i bili svo vreme uz svoje dete, koje je htelo da sazna o bioloskom poreklu! To je jako vazno, jer naravno da mogu da prihvatim da je to apsolutno nesto sto oni ne zele, pa naravno da ne zele, ali stvar je u postovanju odluke onog ko zeli da sazna svoje biolosko poreklo, jer veruj mi, ne moze covek da se odupire vecno tome... ja jesam, dobro mi je islo proteklih 15-ak godina S druge strane, ja sam mozda i imala srecu, sto kazes, mozda ima onih koji ne zele da ih deca nadju, ne znam. Vrlo je moguce da si u pravu. U tome se upravo iz tog razloga i savetuje velika, sto veca diskrecija i to da taj ko trazi i stupi u kontakt, objasni da je u pitanju samo to da zeli da sazna neke cinjenice, najcesce zbog toga sto i sam ima dete, pa nije lose da se zna za moguca obolenja, nasledne stvari itd. Tako da bez obaveza i bez ikakvog ugrozavanja bioloskog roditelja je skroz ok. Jedino sad ako ta osoba, ne znam, nije neki zesci mozda alkoholicar, probisvet, i sl. ... to je onda druga prica. Nisi me ni naljutila ni uvredila, zasto? IZVORNA PORUKA: Olga RR Jovana , nemoj se naljutiti , to sto radis je ogromna hrabrost ja stvarno ne znam nista o tome ali mogu da razmisljam kao neko ko bi usvojio dete ili kao neko sa strane i svasta mi pada na pamet prvo kad bih dala dete na usvajanje , to je sigurno ogroman stres ali da li bih zelale da me dete pronadje ? Tvoja bioloska majka je to htela ali sad kao majka koja je usvojila dete : svaka temperatura , kijavica, ljubav, problem na igralistu pa dalje i ozbiljnije ne znam nije tabu ali je vrlo osetljivo i tako ne znam zasto sam ovo napisala , sigurno ne da te povredim ili ne daj boze umanjim radost sto si nasla genetskog roditelja ali eto mozda ljudi koji usvoje dete ne zele da to dete nadje onog ko ga je stvorio jer je taj neko izabrao da mu je lakse bez deteta :(