|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama...
12.11.2013 13:39:34   
Peace*
Pravila sam prženice pre koji dan, ali one u rerni, ne klasične u ulju. Umutila dva jaja sa malo vode, i prelila preko 5 parčadi hleba, čak sam imala i viška jaja. Marko se oduševio. Ovih dana ću praviti one obične, u ulju, pošto ove iz rerne budu hrskave, korica nejestivo tvrda.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 251
12.11.2013 15:41:54   
Rosita

IZVORNA PORUKA: milicicak

ali okolina je cudo i taj pritisak koji nabijaju svi okolo, stvarno pomislis da si luda majka
a kad doneses papir od lekara sa dijagnozom, svi ucute i jao pa kako, pa zasto, a jel si sigurna da smes...
no, nije teme i bilo pa proslo...

Sve sam to prošla, kad mi je bilo najteže pojedini su me još i kritikovali što više maltretiram dete, grčevi, ovo ono, bilo je i nekih neverovatnih dijagnoza i predloga... Sreća pa smo mm i ja bili jedinstveni u stavu. No, dobro, što kažeš bilo pa prošlo. Naš pedijatar je onako, šta znam, mislim da nije loš za neke uobičajene stvari, a što se ovoga tiče sve prepušta gastro. Doduše, mi smo kod njega od skoro, od preseljenja.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 252
15.11.2013 23:12:28   
milicicak
Rosita, davno sam htela ovo da napisem al nikako da sednem za komp...
unapred se izvinjavam sto ce mozda zvucati kao da pametujem i drzim predavanje ali ja sam jednostavno takva a i to mi je profesionalna deformacija... poenta price je da zelim da podelim iskustvo nekoga ko prolazi slicno sto i ti user posted image
znam da se nerviras sto ste zaista ograniceni sto se izbora namernica tice i ja ti necu reci nemoj se nervirati, sve ce to proci jer znam da moras da se nerviras jer to ide u rok sluzbe user posted image znam da je grozno biti okruzen gomilom dobrih i zdravih namernica a ti ne mozes da mu ih ponudis ili ih ponudis a on posle toga ima problem, ali i to ce proci, samo moras da budes strpljiva... znam da je muka smisliti 5 zdravih i hranljivih obroka a neki veliki izbor nemas, ali to je stvar koja dolazi vremenom, vrlo brzo ces se uhodati... mi smo u jednom trenutku spali samo na jabuku, meso, karfiol, brokoli, sargarepu i tikvicu, cak smo morali i Allernovu da izbacimo (reagovala je na promenu fabrike iz koje je sada nasi uvoze) i jedna divna zena, pedijatar nutricionista mi je rekla: Znam da se brines, ali to sto ona jede ima sve sto joj je neophodno za normalan rast i razvoj, veci je probem tebi nego njoj... dok god napreduje, nemas velikog razloga za brigu...
i jos jedna stvar je, ne znas dok ne probas, i to je mozda najteze od svega... vise ni ne znam koliko sam puta plakala zato sto sam joj dala nesto sto joj smeta, ali i to je deo tvog sazrevanja kao majke
samo hrabro, sve ce to biti u redu user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 253
16.11.2013 11:36:05   
Rosita
Mili, nisam ni ja za kompom pa ne mogu da napišem sve što bih htela, ali zasad samo da kažem hvala ti puno na podršci i svim odgovorima koje si mi uputila, stvarno si divna žena. Veliki pozdrav.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 254
20.11.2013 21:09:07   
milicicak
Pokusaj uvodjenja Bambi cokolada je slavno propao user posted image nema reakcije ali nece da ih jede... za onu sa visnjama je rekla To nije dodada i pljunula je, onu sa pomorandzom je probala, pojela malo i dala meni, definitivno nije odusevljena user posted image tako da nam je Menaz i dalje glavna poslastica
Razmisljam o uvodjenju lesnika, sad ce NG pa da imamo veci izbor za kolace...
a i mancmelo nema mleka i soje u sebi, znam da je cista hemija al ja to mnooogo volem pa bih i mini bubi da ponudim...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 255
21.11.2013 8:37:55   
Peace*
milicicak, DIIIVAN post, potpuno tačan!!! user posted image

Ni Marko neće Bambi crnu čokoladu, sav se stresa, i spira usta sokom i koricom hteba.user posted image

Tasha

Direktna veza do poruke: 256
21.11.2013 11:15:47   
Rosita
Ju, ako oni nece ima ko hoce, je l smem ja to da smazem? Nema mleka i soje ni u tragovima, cim vi dajete. Kupujem user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 257
21.11.2013 11:19:58   
milicicak
Rosita, kupuj user posted image
ja obe volim, al ovo moje dete eto nece user posted image malo se tesim da nece biti na mamu ljubitelj slatkisa pa da kad sve ovo sa alergijama prodje necu morati da uvodim restrikciju na iste user posted image mada Menaz obozava...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 258
21.11.2013 11:28:54   
Rosita
E divno user posted image . Pegla mi se od ovih par kekseva sto jedemuser posted image . Ja jutros dadoh gluten. Morala sam brzo da spremim dorucak pa nisam imala kad da posebno miksam voce, da posebno kuvam palentu, a posebno griz... Nego sam ujedno skuvala palentu i griz. I kad uzmem u obzir koliko toga stavih u voće i koliko je od spremljenog on pojeo, u njemu se našlo nešto manje od četvrt supene kašike nehidriranog griza. Po mojoj slobodnoj proceni. Nek mu je u zdravlje i na dobro varenje user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 259
22.11.2013 12:08:07   
Peace*
user posted image

Tasha

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 260
30.11.2013 13:00:10   
Rosita
Zene, kada ste uvodili ribu i koju ste najpre uveli? Hvala puno.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 261
30.11.2013 14:55:27   
milicicak
Pastrmku, oko prvog rodjendana

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 262
1.12.2013 22:08:09   
milicicak
Sutra uvodimo pecurke a krajem nedelje kivi... pa cemo da vidimo sta dalje

Direktna veza do poruke: 263
4.12.2013 8:35:23   
Peace*
Mi nismo još uveli ribu, ona je jak alergen, a pošto je retko jedemo, večito zaboravim da pitam dr. user posted image Ni pečurke nisam uvela. user posted image

Dala sam Marku prženice i pohovano.

Tasha

Direktna veza do poruke: 264
5.12.2013 9:19:18   
Peace*
Juče sam slučajno srela Markovu dr (alergologa), pa pitah za ribu. Kaže da pošto nismo testirali na ribu, ne uvodim ribu do sledećeg testa, koji će biti na proleće. Posle tog testa, uvodiće se sve što do sada nije a nema reakciju preko testa. Meni je to ok. user posted image

Takođe pitala sam za ono piškanje, kaže da je i tek kako moguće da je od oplemenjivača rublja, te sam ga izbacila, sav veš oprala bez njega, pa ćemo videti. Detaljnije KLIK

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 265
5.12.2013 10:54:30   
Snelle
Ja samo idemo po temama i govorim da smo danas uveli gluten user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 266
11.12.2013 22:24:16   
Zemunka85
Uh ,, evo i mene.

Prica ide ovako. Sinoc mi dodju drug i njegova sestra. Sve je bilo uobicajeno, sem sto je devojka mojoj ceri (15m) dala svoje vlazne maramice, pa je ova vadila i igrala se. U jednom trenutku, desna saka moja decojcice je prekrivena koprivnjacom. Crveno, crveno, crveno .. u sitnim plikovima, kao da je izasla iz koprive. OK, povezemo sa tim. Nista, ali apsolutno nista drugo nije bilo van standardnog dana. Medjutim, kada sam je skinula vidim da je i stopalo takvo. Tu vec posumnjam da to nije to, jer taj deo tela maramice nisu dotakle. Kada sam je skinula, vidim koju-koju tackicu po telu. Nisam pridavala puno znacaja. Dok nije zaspala - izaslo je onako doosta i na obrazu. Zaspala je. U 2 se probudila (inace se budi non stop). Bila je placnija nego inace, nikada se nije desilo da ne mogu da je uspavam. Vidimo da su joj pune pelene i kao "Aj da je presvucemo". SHOK! Celo telo ali C E L O je u koprivnjaci. Jarko crveno u plikovima. Odmah je obucem i u 2h nocu odemo u Tirsovu. Tamo se desilo ono sto sam i mislila - ni traga koprivnjaci. Usput je to nestalo, ostale su odvojenih par tackica. Tamo dobijem inf da moze biti od bilo cega, da se u 80% slucajeva nikada ne sazna od cega je i da nije strasno. Jutros sve OK. oko 11h krece da se tacka lice, vrat, a onda kraoz koji minut ceeelo lice, celo celo oblozeno koprivnjacom, milion plikova crvna crvena. NIJE otecena, samo je sva u plikovima. Naravno na taksi, kod DR smo za par minuta - do tamo je opet sve proslo. Posle toga nije bilo tako drasticno. Vidim samo po koju tackicu na telu.

Obzirom da mi niko nikakve informacije nije dao, ja moram ovde izloziti svoje misljenje, ima puno iskusnih, pa da mi da savet i misljenje.
LM, sumnjam na MED (jedna se slozila, druga osporila). Da li je moguce da je on? Od subote ga polako uvodimo. Dalje, osnovna sumnja je SMOKI! Pre te veceri je samo jednom jela smoki, jedno max 10ak komada.
Nije bilo reakcije. To vece je izgleda pojela malo vise, nisma je kontrolisala. Osnovna sumnja je oko njega, jer je upravo to jela neposredno pred izbijanje. Med je jela to jutro. Sumnjam i na semenke bundeve koje je grickala taj dan, iako ni njih ne jede prvi put, a i kroz puter ih unosi. Sumnjam i na prasinu, jer je mnogo po podu i promenjen oplemenjivac

U svakom slucaju dobili smo aerius sirup i savet da na 5-6 dana izbacimo SVE sem povrca.A za na dalje med.

Meni je taaaaako zao da med izbacim, imamo domaci bagremov. Iako nema pogovora i med i smoki do daljnjeg ni blizu nas - nekako verujem da je to 100% smoki.
Koje je vase misljenje? Da li bi alergija na med, bila burnija? Hvala

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 267
12.12.2013 8:38:31   
Peace*
Ustvari ni jedan dr nije video te promene po telu, jel? Slikaj ako ne daj bože izbije ponovo.

Med? Med je opasan za ljude koji su alergični na polene. Moja mama se recimo grozi kad vidi da ja jedem med ili dajem mlađem sinu.

Smoki... po meni mnogo više jak alergen nego med (mada, moje dete se osipalo na pirinač, tako da... kome je koji alergen jak, to nije za diskutovati). Ako je smoki, onda je kikiriki! On daje jaku i burnu reakciju, nije šala.

Tasha

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 268
12.12.2013 9:30:26   
milicicak
Zemunka, postoje stvari koje su dokazani jaki alergeni za vecinu populacije (kikiriki, jagode, orasasti plodovi, kakao, jaja, mleko, morski plodovi...) ali je individualna stvar kako ce ko reagovati na neku namernicu, npr. drugaricin klinac ima anafilaksu na bananu koja se svuda navodi kao izuzetno slab potencijalni alergen...
Sledeci put kad se ospe, obavezno slikaj da pokazes doktorki, druga drugarica ima klinca koji je alergican na pauka al se to njemu javlja u vidu takozvane set_ajuce alergije, pojavi se velika naduvena tufna koja se izgubi pa pojavi na nekom drugom mestu, svi su je lekari ubedjivali da se tripuje i panici dok nije slikala sa sve vremenom na fotografiji...
Ja bih izbacila do daljnjeg kikiriki tj. smoki, najverovatnije je to. Med mislim da nije problem ali ga ipak izbaci na neko vreme

< Poruku je uredio milicicak -- 12.12.2013 9:31:37 >

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 269
12.12.2013 10:57:34   
Zemunka85
Dada hvala puno. I ona ima alergiju na pauka i za to sam je vodila DR, tj na ujed neceg. Vec duze se to ne desava. Jesam, slikala sam, ali tesko je docarivo slikom. Vidi se boja, ali ne reljef. Vise izgleda kao samo crvenilo, nego kao puno plikova. Doduse imam bas profi foto aparat, na njemu bi se sigurno videlo. Zurila sam pa sam u pokretu slikala krs telefonom. Nocas je opet imala, ali blazi oblik. Nije bilo zahvaceno pola lica, ruke, noge .. nego tufne od plikova :(. Na eliminacionoj dijeti je, nadam se da ce biti bolje uz sirup o to.

Direktna veza do poruke: 270
14.12.2013 13:24:35   
Rosita
Eh Zemunka draga, kad se setim onîh nasih pisanija, al opet nas evo ovde... bolje ovde nego tamo gde smo mi ispitivale terene. Bice to dobro. Da brzo prodje i da bude od smokija - i ja mislim da je ponajpre to!
Ps je l te, je l nekom smetala cvekla u smislu gasova i nadimanja? Pojeo je jako malo, ne znam da l je od toga : /?

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 271
20.12.2013 13:15:23   
Peace*
Marko, 3g i 3,5m:

VOĆE
JEDE:
- sveže: jabuka, kruška, breskva, kajsija, banana, lubenica, dinja, šljiva (ringlov), crno i belo grožđe, narandže, mandarine, limun, jagode, grejp, kivi
- term. obrađeno: sve gore navedeno + bundeva, višnje, trešnje, dunja, borovnica, brusnica

NE JEDE: ananas, avokado, maline, kupine

POVRĆE
JEDE:
- sveže: paradajz, paprika, šargarepa, krastavac, rotkvica
- term.obrađeno: gore navedeno + tikvice, karfiol, brokoli, blitva, spanać, mirođija, cvekla, krompir, šargerap, pl. patlidžan, boranija, grašak, pasulj, crni i beli luk, praziluk, prokelj, kupus, keleraba, peršun, paštrnak, celer

NE JEDE: zelenu salatu (nije došla na red user posted image )

MESO
JEDE:
- jagnjetina
- svinjetina
- piletina
- jaretina
- pačetina
- ćuretina
- fazan
- divlja svinja
- junetina
- govedina
- teletina
- pečenica ad Bačka
- Carnex pašteta sa šunkom, povrćem
- Gala pileći parizer

NE JEDE: riba

ŽITARICE
JEDE:
- pšenica
- kukuruz
- ovas
- pirinač
- proso
- ječam
- Tonus hleb: proklijalo zrno pšenice, laneno seme, susam, seme bundeve, seme suncokreta, kvasac)

TESTENINA
JEDE:
- la perfetta bez jaja

JAJA
- jede u tragovima: testo, palačinke, proja, moče, pohovano

OSTALO
JEDE:
- so, šećer, masl. ulje, susam, origano, aleva paprika, Vegeta, bosiljak, kakao, sojino brašno, alkoholno sirće, sunc.ulje, prašak za pecivo, vanil šećer, cimet
- Linco light margarin, svinjska mast, med
- Next i Nectar sok od jabuke i jabuka-šargarepa-narandža, Paradajz sok Nectar, Dumbo flips (ne klasičan smoki), čips, kokice, Kiki bombone, posna plazma, Wellnes keks sa komadićima crne čokolade, Zlatni pek sa kakao prelivom, Prima slani štapići, Bambi ribice, Bambi gumene bombone, Bambi crna čokolada, Dr Oetker puding od vanile, Calipso sladoled od breskve

< Poruku je uredio Peace* -- 20.12.2013 13:17:44 >

Tasha

Direktna veza do poruke: 272
20.12.2013 22:43:10   
Rosita
Peace, svaka cast na evidenciji. I hvala! Posna plazma. Ja se ne usudjujem da probam zbog soje, a zelela bih. Boljeg keksa za mene nema.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 273
24.12.2013 11:16:51   
Peace*
Ni ja se nisam usuđivala zbog soje i meda.
U martu sam mu dala. Tad je imao 2,5 godine. I to nakon što sam konstatovala da hleb koji kupujemo ima alergen info gde piše sojino brašno, a on ga jede već čitavu večnost. user posted image
Mene uvek brine da se neko ne zezne pri pakovanju (mašina user posted image ) pa spakuje običnu plazmu u pakovanje posne. user posted image

< Poruku je uredio Peace* -- 24.12.2013 11:18:56 >

Tasha

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 274
24.12.2013 11:50:33   
milicicak
Uveli smo pecurke user posted image nije odusevljena ali su prosle...
Kivi je liznula, pljunula i posle par minuta malo osula oko usta, tako da to ne dajem do daljnjeg...
Sto se posne plazme tice, T je jela od 10-og meseca do testa opterecenja. Tada nam je dr rekla da izbacimo soju do daljnjeg jer soja ne mora da izazove reakciju ali moze da odrzava alergiju. Meni nije nesto bilo logicno ali joj od tada plazmu ne dajem...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

pomozite u izboru imena
marion

Koje ime vam je lepse:

janko (41%)

strahinja (59%)

Ukupan broj glasova: 187

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here