Maslacak15 -> RE: "Vaganje" beba na UZ (13.5.2012 10:01:06)
|
Moguce je da proceni pogresno vise njih. Kao sto rekoh mog decaka su do 30 te nedelje svi proglasavali za izuzettno krupnog. Na ekspertnom u 22 oj nedelji je bio na 93 percentila, ili ti 92% beba u tom stadiujumu bilo je manje od njega. To je ovde daje isto kao info, mere se plotiraju na skalu. I kod moje doktorke je bio izuzetno veliki. A onda je procena krenula da se smanjuje u relativnom smsilu. 17 og novembra, tacno 4 nedelje pred porodjaj bolnica je sacovala, na velikom najmodernijem ultrazvuku (ekran 106 cm) da beba ima 2 800, ili na 70 ak percentila, velika ali nista posebno znaci za 3 500- 3800. 5 decembra je moja doktorka procenila na 3 450, opet znaci procena u skladu sa konacnom tezinom izmedju 3 500 i 3800. Umalo su me pokolebali u mojoj odluci da idem na planirani carski. Srecom ipak sam se odlucila za prvobitni plan. Kao sto rekoh 4345g. Ne znam zasto i kako je ultrazvuk poceo da gresi, da li zbog polozaja bebe u karlici, plodove vode, ali je cinjenica da su krenuli sistematski da podcenjuju bebinu velicinu, vise njih a ne jedan lekar. Zakljucak, ultrazvuk moze da bude ok, ali moze i debelo da omane.
|
|
|
|