Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 11.6.2014 23:40:23
|
|
|
|
viking
|
Meni su za sina omašili ceo kilogram, za ćeru 850 g.
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 12.6.2014 6:50:56
|
|
|
|
mali_mis
|
IvaMark ne brini se Meni je dr omasio za 200g
|
|
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 12.6.2014 17:05:54
|
|
|
|
ivaMark
|
Hvala vam drugarice iskulirala sam malo. Valjda hormoni pa mi sve deluje malo strasnije Sto ih mere onda kada uglavnm grese
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 27.8.2014 14:55:41
|
|
|
|
ishler
|
Meni na poslednjem uz u 33 nedelji beba imala 2150,prvo dete rodjeno u 37nd 3kg 52 dugacko kao preterminsko krupno,sada se plasim prevremenog porodjaja,a ako je beba sitna bice veselo,videcemo koliko su u pravu.
|
|
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 27.8.2014 15:43:45
|
|
|
|
serpica
|
Ko sto rece Iva obicno pogrese,ne brini,imas jos 4 nedelje do kraja a tad beba navise dodaje i verujem da nece biti ispod 3kg. meni omasili skoro za 1kg i naravno sve bilo ok.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 27.8.2014 16:14:44
|
|
|
|
doktorkakristal
|
omasili 500 gr,i uglavnom mase ipak je to uz vise bude odokativno
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 1.11.2014 13:38:33
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Zdravo trudnice. Sto se tice velicinu bebe ja mislim da mamina genetika ima malo vise upliva jel beba raste po sopstvenom programu ( mamini i tatini geni) ali je uslovljena placentom i uslovima u materici sto je opet do majke. Kod nas je u svakom slucaju bilo tako, moji decaci su bili prilicni bumbari sa preko 4kg. Ja i brat smo isto bili +4 dok je moj mm pre bio sitan, 2 900 u terminu a njegova sestra jos manja. Samo je jedno izvesno, ultrazvuk moze ponekad prilicno da omane u proceni...Najprecizniji je za prosecne bebe od 3 do 3,5 kg velike se cesto podcenjuju a male precenjuju tako da nemojte to shvatati previse doslovce. IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Maslacak, slazem se da moze da omane Meni su par puta radili uz i svaki put su bile drugacije mere. Cak je jedna dr izmerila da je razlika izmedju beba 200g a one imaju po 600. Cak su imale i manje grama posle par dana Kasnije se nisam ni obazirala na mere. Ovoj devojci su rekli da beba ima otprilike 4000g. Ona je malo sitnija e sada ne znam da li to ima veze sto je sva ziva popucala i beba jedva izvadjena. Imam utisak da u Betaniji to rade odokativno a nece da uvaze ranije nalaze nasih ginekologa. Inace su sestrice divne i akuserske sestre. E sad kolio su precizni ja ne znam. To se valjda meri po dužini butne kosti, odnsno vidim da moja dr meni govori okvirnu težinu nakon što izmeri butnu kost. Pretprošli pregled je rekla oko 800 gr, na zadnjem pregledu 1200gr - pregled na 4 nedelje. Ne sećam se koliko sam ja bila dugačka na rođenju, znam da sam imala 3.600. Ana je bila 54cm čini mi se i 3200 gr
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 1.11.2014 14:25:17
|
|
|
|
QueenJ
|
Meni su poslednji uz radili u utorak, rekli da ima 3200g. Porodila sam se u subotu, a E. rođena sa 3950g.
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 26.2.2015 14:22:32
|
|
|
|
soni
|
danas bila na UZ 29.ned...oko 1350 g
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 27.2.2015 11:50:28
|
|
|
|
eca89
|
Meni je doktor sedmicu prije poroda, rekao da beba ima oko 4500g, ja nisam vjerovala, rek'o otkud tolika, kad ono moja bebica 4310 fulao je 190g, sto mi je rekao da uz moze pogrijesiti 200,300g gore ili dole, tako da je u mom slucaju pogodio.
|
|
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 27.2.2015 12:15:38
|
|
|
|
branki*
|
meni bas omanuli..10 dana pred porodjaj mi rekli da je beba 2900,a beba ispade 3600.
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 27.2.2015 12:20:17
|
|
|
|
srculence25
|
meni juce rekose 3400 e sad to gore dole da je dole koji gram nebi volela e sad videcemo
|
|
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 27.2.2015 12:33:43
|
|
|
|
jabudic
|
Moja beba ima čitavih 260g
|
|
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 7.3.2015 17:01:25
|
|
|
|
gale77
|
U 34 nedelji mi procenili 1800grama, kazu mala bebica pa videcemo kako ce ispasti.
|
|
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 19.3.2015 6:52:36
|
|
|
|
serpica
|
Meni juce na uz 27+4 tezina 1242gr
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 31.3.2015 14:51:39
|
|
|
|
gale77
|
Sa 37 nedelje i dva dana procena uz je 2100 gr. Da nije malo za tridesetosmu nedelju?
|
|
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 31.3.2015 17:53:11
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: gale77 Sa 37 nedelje i dva dana procena uz je 2100 gr. Da nije malo za tridesetosmu nedelju? UZ moze i da omasi i to dosta,ali cak i da je tako,ja mislim da ce do kraja beba da doda jos 500,600gr i to je taman oko 3kg sto je ok.
|
|
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 11.4.2015 19:10:46
|
|
|
|
Aleksandra94
|
Meni je ginekolog rekao da je beba teška okko 3600g...3600-3800g. Otprilike. To mi je rekao na zadnjem ultrazvuku u Domu zdravlja. U šta nisam verovala...ugojila se 20kg a da je beba toliko mala. Porodila sam se posle 6-7 dana, beba je bila 4120g. Još malo pa omašili za 1kg. Toliko o njihovim procenama po ultrazvuku.
|
|
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 16.4.2015 15:49:29
|
|
|
|
janajana
|
Meni su pred prvi porodjaj pogodili, imala je 3kg a ja se ugojila skoro 30kg. Juce sam bila na uz i po njemu beba ima 206gr
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 17.4.2015 10:42:37
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: serpica Meni juce na uz 27+4 tezina 1242gr Sa 31+4 2000gr
|
|
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 17.4.2015 12:54:17
|
|
|
|
janajana
|
IZVORNA PORUKA: janajana Meni su pred prvi porodjaj pogodili, imala je 3kg a ja se ugojila skoro 30kg. Juce sam bila na uz i po njemu beba ima 206gr Nisam napisala nedelju po UZ 7.5 (po ciklusu 17NG) - T 206gr
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 17.4.2015 13:16:20
|
|
|
|
Azra_
|
Žene, imam jedno pitanjce. Sesti mi je termin 25.04. Uredna trudnoća. Radili su uvz pre nedelju dana, i danas ponovo. Po uvz ispada da za nedelju dana se beba nije ugojila ni gram. Da li je to normalno??? Nije nosila prošle rezultate pa je to videla tek kada je stigla kući. Sada je zabrinuta, a i ja sam.
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 17.4.2015 13:23:03
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Azra, a kolika bila beba na prethodnom UZ? Bas cudno....
|
|
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 17.4.2015 13:23:35
|
|
|
|
vonavoj
|
Azra,ako je drugi dr merio..beba promenila polozaj .sve to utice..
|
|
|
|
RE: "Vaganje" beba na UZ 17.4.2015 13:34:42
|
|
|
|
Azra_
|
Ivančice, oko 3kg, nisam zapamtila baš u gram. Sad je zvala dr-a, kaže joj da ne brine i da je sve u redu. Nadam se, ali ja se baš zabrinuh.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Curtis Means je najranije rođeno dete koje...Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?