|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zimnica
27.9.2022 10:05:00   
Ana RR
Nato, jesi li spremala šakšuku? Svidelo bi ti se sigurno user posted image

Mi smo juče ispekli malo paprika, naleteli na lepe kada smo se vraćali od moje mame. Ja ih onako neoljuštene stavim u kese i u zamrzivač, lakše se ljušte kada se odlede. Ajvar ne pravim, kupimo kada nam se jede.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1051
   RE: Zimnica
27.9.2022 11:40:06   
Bambino1
Jao mi ostavljamo bas puno zimnice, i volimo je. Ako krenem da nabrajam moze da potraje. 🙂 Ajvar, ljutenica, crvene paprike, bele babure, somborke, ljute paprike, kornisone, cveklu, karfiol, paradajz, tursiju, sarenu salatu, pecenu papriku, boraniju, dzemove bar 3-4 vrste itd. Mada dzem najmanje jedemo, samo u kolace ili palacinke. 🙂Ako vam se nesto prijede velike su sanse da cete kod nas naci. 😀

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1052
   RE: Zimnica
28.9.2022 8:26:29   
nata11
Nisam Ana ali probacu. Sigurno ce mi se svidjati iygleda odlicno.

Ne znam kako je kod vas cena povrca ali kod nas se za pojedine stavke ne isplati stavljati zimnicu.

Pr. trenutno kornisone prodaju po 220 din + esencija je oko 650+ so+ tegle sa poklopcem sam nasla za 45 din, dok teglu krastavaca 750ml prodaju za 130 din na akciji. user posted image



_____________________________





(odgovor članu Bambino1)
Direktna veza do poruke: 1053
   RE: Zimnica
28.9.2022 8:28:58   
nata11
Jel cuvate paradajz u zamrzivacu. Pr. narezan na kriske, ceo paradajz_

Ja ostavila par komada ali ne znam ni kako ce to izgledati kada se izvadi.

Inace pecene paprike cuvam kao i Ana. Ljuste se same kada ih izvadis iz friza.

< Poruku je uredio nata11 -- 28.9.2022 8:29:15 >


_____________________________





(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1054
   RE: Zimnica
28.9.2022 8:57:29   
flamingos
Nato,ja oljuštim paradajz,iseckam i spakujem u plastičnu posudu.Bude super.Uprzìm luk,dodam paradajz,ulupam neko jajje.Još uz to pogača i sir i milina.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1055
   RE: Zimnica
28.9.2022 9:11:12   
flamingos
A što se tiče paprike,isto ih neoljuštene stavim.Ajvar ni ja ne spremam.Ranije sam spremala.Za nas troje kupim kad nam se jede.Mada,zna se da je najbolji domaći ajvar.Sad,kad bi se sve stavilo na papir koliko košta,pitanje je isplati li se.Prijateljica mi je donela,još ljutkast(što moje dete obožava) i predivan je.

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 1056
   RE: Zimnica
28.9.2022 9:42:07   
Ana RR
Nato, stavim ponekad da imam za đuveč ili sos, bude skroz ok.

Meni se ne isplati da stavljam zimnicu samo za nas dvoje, kupimo šta nam se jede. Letos smo otkrili neki Gurmano ajvar, odličan je.

Bambino, svaka čast!

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1057
   RE: Zimnica
28.9.2022 12:41:52   
Bambino1
Mi uglavnom imamo nase povrce pa nas ne kosta puno. Esenciju ne koristim, samo sirce. 🙂

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1058
   RE: Zimnica
28.9.2022 17:24:58   
dddaca
Ni ja od zimnice nista ne ostavljam. Sve kupujem. Ne isplati mi se. Dok kupim povrće, tegle i nove poklopce izadje isto kao i da kupim gotovo u prodavnici. Mama ispeče papriku, pa uzmem malo od nje. I možda ću probati da napravim šarenu salatu, još ne znam

(odgovor članu Bambino1)
Direktna veza do poruke: 1059
   RE: Zimnica
10.10.2022 23:56:42   
Didy


IZVORNA PORUKA: nata11

Jel cuvate paradajz u zamrzivacu. Pr. narezan na kriske, ceo paradajz_

Ja ostavila par komada ali ne znam ni kako ce to izgledati kada se izvadi. 



Ja čuvam. Moj brat inače gaji paradajz na veliko, snabdeva pola Srbije i većinu fabrika u Srbiji koje proizvode kečape, ima kombajn za paradajz, mašinu za ceđenje, prodaje i onaj sok od paradajza... Ima tu neku industrijsku sortu od koje sok bude baš gust, pun mesa, manje je tečan. Ja ostavim jedno 20 komada svežeg paradajza, a i mama ostavlja, pa mi donosi po potrebi. Operem ga i samo stavim tako u komadu. Pre korišćenja ga izvadim iz zamrzivača i prelijem kipućom vodom i ostavim par minuta, jer mu se posle kožica lako zguli u 2 poteza. Koristim ga za kuvana jela od povrća. Samo isečem na 4 dela i dodam u jelo ili izblendiram i dodam, zavisi za šta mi treba i šta spremam, svakako bude odličan. Inače moja mama ne stavlja konzervans u sok od paradajza, samo pasterizuje. Isto i sa ostalom zimnicom, ne pokvari se, bude sve odlično. Kod mene je i dalje na snazi - dok je mame, biće i zimnice. Ajvar pravi najbolji na svetu, nigde tako dobar nisam jela, a sa kupovnim se ne može porediti jer su kupovni uglavnom od kuvane paprike, a ona prvo peče papriku, pa je melje, pa kuva. Napravi baš mnogo, oko 50 tegli. Moj sin obožava ajvar još od malena, mislim da on najviše od svih pojede.  Ja ne pravim ništa od zimnice. Od salate jedemo samo kisele krastavčiće, ostalo uglavnom kupujemo sveže, sad ima salate tokom cele godine. Domaći mamin džem, ali ne trošimo puno i kuvani domaći paradajz, njega puno baš potrošimo. 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1060
   RE: Zimnica
11.10.2022 9:03:39   
Bambino1
Didy na koji nacin ostavlja i pasterizuje paradajz? 

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1061
   RE: Zimnica
11.10.2022 12:47:08   
Ana RR
Didy, nisam primetila da je neki ajvar pravljen od kuvane paprike, bar ni jedan od ovih što mi kupujemo. Nisam nikad ni čula da neko kuva papriku za ajvar user posted image



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1062
   RE: Zimnica
11.10.2022 12:49:41   
Sanjica26 RR
Jao Anci, ovde masovno kuvaju paprike za ajvaru. 🙄 Meni je lose od takvog ajvara.


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1063
   RE: Zimnica
11.10.2022 13:25:56   
Ana RR
Eto živela sam u neznanju...

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1064
   RE: Zimnica
11.10.2022 14:24:59   
nata11
Kuvaju nego sta. I bare je pa onda imaju neke kao reset_kaste masine koje skidaju kozicu. A onda imaju neku aromu koju dodaju (tj. kao mesavina zacina koja pojaca ukus).

Jedino ko od vecih proizvodjaca ima ajvar koji mogu jesti je Radanska ruza.

Pisala sam mislim prosle godine proces pravljenja ajvara. To je proces od nekih 24h za pravi leskovacki ajvar. Odredjino drvo za lozenje, ma svasta nesto.


Slosi mi se kada vidim cepkan ajvar, ajvar sa plavim paradajzem, ajvar sa maslinamauser posted image user posted image Mozes mislit sa masliana. user posted image Ali dobro svaka roba ima svoga kupca.user posted image

< Poruku je uredio nata11 -- 11.10.2022 14:26:25 >


_____________________________





(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1065
   RE: Zimnica
11.10.2022 14:28:14   
nata11
Da se vratim na temu.

Stavila tursiju - paprike.
Sledeceg vikenda cu malo bure mesavine - sargarepa, krastavcici, karfiol, brokoli i na kraju novembra kupus.

Nego ako neko pravi paprike punjene kupusom - cime prelivate? Nisam radil to do sada a kazu kao i kupus dovoljno je samo so i voda.

_____________________________





(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1066
   RE: Zimnica
16.12.2022 7:19:47   
Dragica Draga
Pre neki dan smo konacno probali kupus sto smo stavljali i bas je odlican...
Ove godine nismo tursiju i bas smo se zeznuli, samo pecenu papriku i kupus.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1067
   RE: Zimnica
16.12.2022 7:29:35   
flamingos
Nisam ni ja turšiju ostavljala.Dete ne voli.Mm je želeo šarenu(mešanu)salatu,pa sam je spremala.

(odgovor članu Dragica Draga)
Direktna veza do poruke: 1068
   RE: Zimnica
16.12.2022 7:56:21   
dddaca
I ja sam spremala sarenu salatu, prvi put sam je pravila i super je ispala

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 1069
   RE: Zimnica
16.12.2022 9:25:38   
flamingos
Super Daco.Bravo za tebe.Mm voli.Ja sam više za kiseli kupus.

(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 1070
   RE: Zimnica
16.12.2022 10:10:17   
Dragica Draga
I kod nas slicna situacija,tirsiju samo ja volim i to samo karfiol, a malo mi sad zao sto nisam stavila bar malo, ali eto uvek svoje zelje ostavljam za kraj 😃

Kupus svi volimo. I ostalo mi od prosle godine pekmeza taman, nisam ni to pravila ove.

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 1071
   RE: Zimnica
14.9.2023 13:57:16   
nata11
Domacice jeste aktivne. Ja sem par kesi ociscenih paprika za punjenje nisam nista stavila.

Ove godine necu praviti.
Kupila vec 3 tegle marmelade, 3 cvekle.
Mozda stavim malo burence mesane tursije i par glavica kupusa i to je to.
Dokupicu nekoliko tegli ajvara i salata.

Cene su takve da se nikako ne isplati praviti zimnicu a i nemam vremena.

_____________________________





(odgovor članu Dragica Draga)
Direktna veza do poruke: 1072
   RE: Zimnica
14.9.2023 14:09:06   
17 joka
Do ove godine nema sta nisam spremala od  fzemova, salati , ajvara , kuvanog paradajiza , sokova tursije itd. Sad  niti smem a i nema se mogucnosti cene su stvarno strasne.Ja cu ko pojedinci da hvalim po rodbini  pa mozda neko nesto i udeli 😅🤣

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1073
   RE: Zimnica
14.9.2023 14:52:29   
Ana RR
Ja nisam ništa planirala, baš nemam vremena. Možda, ali možda, samo ispečemo malo paprika za zamrzivač, kao prošle godine.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1074
   RE: Zimnica
14.9.2023 15:33:00   
Sanjica26 RR
Nista, ama bas nista ne spremam. Nemam vremena zbog posla. Mozda porucim negde ajvar.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pire od karfiola i šargarepe
Ringerajin kuvar: little_one
Ravioli sa mlevenim mesom i prelivom od ša...
Ringerajin kuvar: lelaigor



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here