bluka -> RE: Zimnica (16.8.2010 18:56:41)
|
IZVORNA PORUKA: JULIE Vreme je da dignem malo temu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] sledece nedelje idemo malo na odmor kod mm na selo i ujedno cu tamo spremiti zimnicu...prosle godine smo nas dvoje pojeli oko 20kg ajvara,10kg ljutenice..sta da vam kazem-juznjaci oboje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] stavicu tursiju,karfiol,krastavce,sargarepicu...nego,zanima me ima li neka od vas dobar recept za domaci kecap evo recepta koji je moja mama koristila. davili smo se ovim kečapom, i mi, i pola komšiluka. ne znam koliko je mjera nekad napravila u jednoj sezoni, samo znam da smo uvijek tražili samo ovaj kečap. od kad nema mame, čuvam recept i nikako da jednom sama napravim. KEČAP 5 kg pasiranog paradajza 10 mesnatih paprika babura kuhanih 1/2 sata u vodi. Staviti paradajz i pasirane paprike zajedno na vatru, dodati: 1 šoljicu soli 1 šoljicu šećera 1 šoljicu sirćeta 1 kesicu mljevenog bibera 1/2 kesice cimeta malo origana po želji sitno sjeckane ljute papričice. kuvati na srednjoj vatri do željene gustine, sipati u vrele manje flaše, sterilisane u rerni 20-ak min na 100 stepeni. dobro zatvoriti i nakon hlađenja, skladištiti na suvom i hladnom mjestu.
|
|
|
|