|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zimnica
20.6.2014 22:00:57   
lesica
Verka, u tom slučaju, samo svaki dan, svaki drugi dan uvali mužu da malo prodrma višnje u šećeru tek da malo ubrzate proces rastvaranja šećera user posted image

Ova opcija u flašama ide brže, samo zbog manje količine.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 576
   RE: Zimnica
21.6.2014 10:41:37   
nata11
IZVORNA PORUKA: Verolina

Zvuci lako. Imam dva ogromna staklena balona, pa cu u njih.user posted image


Ma da ti ne bude malouser posted image Uzmi tu burence.
Ja cu isprobati ovaj recept ali sa malinama.

< Poruku je uredio nata11 -- 21.6.2014 10:43:20 >


_____________________________





(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 577
   RE: Zimnica
21.6.2014 11:49:01   
Verolina
Od viska glava ne boli. Odala sam se alkoholu user posted image Secer konzumiram samo u obliku alkoholauser posted image

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 578
   RE: Zimnica
21.6.2014 20:54:18   
Dani.kv
Moze li recept za dzem od visanja i neka kombinacija za dzem od breskve

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 579
   RE: Zimnica
21.6.2014 22:03:39   
Verolina
Ja sam pomesala kilo sljiva i dva kila visanja, dodala kilo secera, ostavila da prenoci i sutra kuvala. prvo sam posle prvog kljuca ocedila sok i skuvala sirup od visnje koji klinci kojji nam dolaze vec smazali, a onda sam kuvala dzem dok se po povlacenju varjace ne vidi dno serpe. bez aditiva i konzervansa, naravno. Fenomenalan jeuser posted image

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 580
   RE: Zimnica
5.7.2014 12:49:34   
Misha i Ljisha
Kupila mi mama 10 kg malina od neke svoje koleginice, kaze njoj moja mama "pravice sigurno moja Ljilja nesto od toga" i ja evo malo stavila u zamrzivac tj samo neke 2,5kg a od ostatka sok, gusti kasasti. Vec se pije naveliko. U tri ture sam morala jer nisam htela sve odjednom u ogromnom loncu pa da ukljucujem sve ringle vec sam na jednoj. Evo poslednja tura gotova.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 581
   RE: Zimnica
5.7.2014 12:55:17   
Olga75
ja sam juce ukakala dzem od visanja , to je tecno sa sve dzemfiksom
znaci i spalo je na slatko user posted image
pih
a imam jos dobrih 50 kila na drvetu , sta cu sa njima samo nebo zna

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 582
   RE: Zimnica
5.7.2014 12:59:16   
Ana RR
Eee bre Oldži, pa kako to? Bolje da si kuvala samo višnje i šećer, meni je prelepo ispao, a dodala sam i dva reda crne čokolade, baš lep ukus daje.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 583
   RE: Zimnica
5.7.2014 13:00:21   
Misha i Ljisha
moji nikad nisu pravili dzem od visanja tako da ne znam iskreno ni kako bih ga pravilauser posted image , ja sve slusam moju mamu. Inace i mi imamo jos visanja na stablu sve danas cu danas cu a dani prolazeuser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 584
   RE: Zimnica
5.7.2014 13:48:14   
Olga75
ma kuvala sam samo visnje i secer satima , sklinula se pena a ono tecno i dalje , raspalila dzemfiks , kuvala jos ono i dalje tecno
ulila sam to u tegle , utrpala i sad cu da vidim kad se ohladi al mislim da je jos tecno user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 5.7.2014 13:49:22 >


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 585
   RE: Zimnica
5.7.2014 22:26:50   
vonavoj
mi sad kuvamo dzem od kajsija..na 1kg stavim 700g secera,i kuvamo..tako mi je sveki rekla..videcemo,deluje ok!user posted image
prosle godine nam je super ispao od sljiva,kuvali ga u rerni,secer,sljive i na kraju red cokolade..divan je!!
joj,tek smo poceli drugu turu..bice 10ak tegli!user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 586
   RE: Zimnica
6.7.2014 9:17:15   
branki*
kako to ide sa kajsijama i dzemom?operem kajsije,raspolutim,stavim secer i kuvam dok se ne zgusne?na ringli?

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 587
   RE: Zimnica
6.7.2014 10:34:23   
vonavoj
Ocistis kosticu,tako prepolovljene pospes secerom,i u serpi malo izmuljas...rucno..ne bi trebalo da dodju u dodir sa metalnim,mikserom,seckom...mi smo stavljali u dublju,siru serpu,od 6l ...3kg kajsija i 2,1kg secera..kad provri,mora da se kuva jos bar 50min..dok ne nestane pena...i mora stalno da se mesa,dosta prska! kad skines sa sporeta,jos 10ak min mora da se mesa,neprestano..i onda sipas u tegle,kad se uhvati korica i kad se ohladi zatvore se!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 588
   RE: Zimnica
6.7.2014 10:35:59   
branki*
ok,hvala.razmisljam se da pravim,a nisam nikad.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 589
   RE: Zimnica
6.7.2014 10:36:22   
Olga75
Branki , ja kajsije izgnjecim , ustvari malo ih problendam , moja mama ih protera kroz masinu za meso jer ne volimo da se ona kora rasteze kroz pekmez , onda ih ostavim sa secerom da prenoce i ujutru kuvam a stavim oko 800 g secera na kilu jer mi je taj pekmez stalno kiseo user posted image
i onda se kuva dok se ona pena ne skloni i to je to , treba ga mesati da ne zagori alii ja ga kuvam u cepteru user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 590
   RE: Zimnica
6.7.2014 10:38:05   
Olga75
e da , odmah ga sipam u vruce tegle , zatvorim i utrpam u cebe i dunju i ostavim da se tamo hladi , treba mu jedno 3 - 4 dana da se ohladi
ne stavljam konzervans , moja mama stavi

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 591
   RE: Zimnica
6.7.2014 11:22:44   
branki*
te tegle malo ugrejem u rerni,tako?vruc pekmez u vruce tegle?ni ja ne mislim da stavljam konzervans.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 592
   RE: Zimnica
6.7.2014 11:26:20   
Olga75
ja dok jos vri pekmez na ringli sipam u tegle , ono stavim teglu iznad da se ugreje da ne pukne kad sipam

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 593
   RE: Zimnica
6.7.2014 12:44:01   
vonavoj
vidis,mi ga nismo ni odmah zatvarali!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 594
   RE: Zimnica
6.7.2014 14:53:50   
Biserce

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Eee bre Oldži, pa kako to? Bolje da si kuvala samo višnje i šećer, meni je prelepo ispao, a dodala sam i dva reda crne čokolade, baš lep ukus daje.

Ana, moze recept za dzem ????

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 595
   RE: Zimnica
8.7.2014 8:29:59   
Biserce
Sinoc obrali visnje, cekam recept za dzem, ako moze neko ko je pravio da napise.

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 596
   RE: Zimnica
8.7.2014 10:59:07   
Dani.kv
Ja sam se sa dzemom od visanja zezala. Povadila kostice, blenderom napravila kasu. Stavila secer i kuvala,kuvala nije se stegao. Ispao redji za palacinke i kolace
Ali je zato sok vrh. Ako nekom treba da pisem. Bez konzervansa je

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 597
   RE: Zimnica
8.7.2014 11:22:07   
Olga75
na pet kila visanja sam stavila 4 kile secera , izgnjecila ih onako ih razmrljala iostavila da malo odstoje i kuvala ih do besvesti
ostao je redak tako da moj recept ne valja user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 598
   RE: Zimnica
8.7.2014 11:24:48   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Olga RR

na pet kila visanja sam stavila 4 kile secera , izgnjecila ih onako ih razmrljala iostavila da malo odstoje i kuvala ih do besvesti
ostao je redak tako da moj recept ne valja user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 599
   RE: Zimnica
8.7.2014 11:58:18   
Biserce
Ja sam mislila da stavljam na 1kg visanja 800g secera, pre toga da ih sto vise iscedim, pri kraju kuvanja da ubacim 100g cokolade...al me strah da ostane retko...kako se taj dzemfix ubacuje? To nikad nisam koristila al' da kupim da ima za svaki slucaj ako ostane retko.

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here