|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zimnica
3.6.2014 8:05:23   
Štetica
Pa visnje su kisele tako da nije mnogo secera,i kad skuvas slatko ono ce da kisi. Ja pasterizujem u loncu kad imam mane tegli(3-4kom) a mozes i u rerni al to nisam nikad radila tako da neznam kako to ide. Ili u masini za sudove

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 551
   RE: Zimnica
3.6.2014 14:00:16   
nata11
Ja juce pravila marmeladu od 3 kg jagoda, danas cu jos 1 kg i sok od jagoda.

_____________________________





(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 552
   RE: Zimnica
3.6.2014 14:08:43   
superm
Nato, moze recept za marmeladu?

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 553
   RE: Zimnica
3.6.2014 22:14:55   
nata11
Superm ja to pravim sa dzemfiksom. Kupim 3u1 tu ide 1 kg voce i 350 gr secera. Voce naseckam a mozes i mikserom da usitnis, stavis na sporet sa 2 kasike secera i kesicom i mesas dok ne provri, dodas secer i jos 1 min mesas i to je to. Ocas posla. Nasipas u tegle u pocetku bude vodeno ali se postepeno steze i stvara zele.
Danas sam pravila sok od jagoda- sirup ali nesto nisam odusevljena user posted image Moracu da potrazim neki drugaciji recept. Mozda sam dodala previse secera ? Isla sam 1kg voca-1 kg secera/

_____________________________





(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 554
   RE: Zimnica
4.6.2014 1:42:33   
vikiveki
A jesi li dodavala vodu kada si pravila ovaj sok od jagoda?

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 555
   RE: Zimnica
4.6.2014 8:26:30   
nata11
Jesam dodala sam onako otprilike na 3 kg voca oko 900 ml-1 l.

_____________________________





(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 556
   RE: Zimnica
4.6.2014 8:31:58   
Misha i Ljisha
ja sam sok od jagoda ovako

2 kg jagoda
1 kg šećera
5 l vode
1 limun

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 557
   RE: Zimnica
4.6.2014 12:48:31   
nata11
Hvala MLJ probacu ovih dana i po tom receptu.

_____________________________





(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 558
   RE: Zimnica
4.6.2014 12:51:19   
lesica
Iz teme prirodni sokovi i sirupi


IZVORNA PORUKA: lesica RR

Jesu visnje prosle,ali ovo je isto i recep za sirup od malina kupina i slicnog bobicastog voca. Naime,uzmete voca koliko imate (visnje sa sve kosticama vrlo bitna stvar zbog ukusa!) i izgnjecite rukama sto vise to bolje ali i ako sotane celih visnji nista strasno. Zatim se to ostavi do 24 sata da pusti sok. i mogu da se dodaju 1-2 kesice limuntusa zavisno od kolicine soka. Nakon toga se kroz duplu gazu procedi sok. Kada je sok procedjen dodaje se 1 kg secera na 1 l cistog soka od visnje,i dodaje se limuntus po principu 3-3,5 kesice na 5 l soka (ali se u to uracunaju i one prethodno dodate) Sirup se ostavi jos par sati dok se secer ne rastopi a onda se zagreje do kljucanja i tako vreo sipa u vrele flase.




_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 559
   RE: Zimnica
4.6.2014 12:56:31   
lesica
A za kašasti od jagode:

5 kg ( mislim bude manje kad se očiste user posted image ) očišćenih i iseckanih jagoda ( ja krknem u blender) se malo kuva u 1l vode. Propasira se da se sklone semenkice.

U drugoj šerpi se skuva 6 l vode sa 1kg šećera i 2-3 limuntusa, pa se pomeša sa kašom jagoda i pusti da vri 5-10 minuta.
Onda se ovako vreo sok sipa u vrele staklene flaše,zatvara,umota platnom i ostavi da odstoji dok se lepo ne ohladi.


E sad, moja vam je preporuka da ako vas ne mrzi, iskombinujete jagode, višnje i jabuke. Isti sistem samo recimo razmera 3 kilograma jagoda 1-2 kg višanja i 1 kg jabuka.

Ili pak, ako imate cednicu, stavite 5 kg jagoda sa 1 l vode, a za ostatak iscedite čist sok od jabuka i višanja, pa umesto vode koristite za razblaživanje to. Samim tim ne mora uopšte šećer i limuntus da se dodaje, ali treba držati u zamrzivaču. I ovakav sok je diiiivan.

< Poruku je uredio lesica RR -- 4.6.2014 12:58:34 >


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 560
   RE: Zimnica
4.6.2014 13:00:57   
Misha i Ljisha
Ja napisala samo mere a nisam postupakuser posted image . Isto se jagode izblendiraju, doda se voda i luminov sok prokljuca, sipa u vrele flase i to je to. Ja ih jos okrenem naopacke. I sipala sam u male flasice od sokova, npr imala sam par flasica hippovih od Dunjinih sokica i sta ti ja znam tako da kad mi neko dodje bude usluzen kao u kafaniuser posted image i jos kad se otvaraju cuje se onaj lepi zvuk

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 561
   RE: Zimnica
4.6.2014 14:07:26   
gagana83
I ja sam spremala dzem od jagode, po klasicnom receptu - beskonacno kuvanje dok se ne zgusne. Na kraju sam ubacila belu cokoladu.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 562
   RE: Zimnica
4.6.2014 14:11:13   
superm
Probacu user posted image

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 563
   RE: Zimnica
17.6.2014 22:53:28   
lesica
Nemoj da mi ko pomene zimnicu user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 564
   RE: Zimnica
17.6.2014 23:21:44   
Sanjica26 RR
Stetice napravila sam slatko od tresanja po tvim receptu. Super je. Hvala ti!

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 565
   RE: Zimnica
18.6.2014 9:04:37   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Nemoj da mi ko pomene zimnicu user posted image


user posted image

Ja sam juče napravila džem od višanja i ovog puta potpuno po mom ukusu što znači da lepo kisi user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 566
   RE: Zimnica
19.6.2014 10:25:29   
nata11
Da se pohvalim ne da mi je lepo ispalo slatko od jagoda user posted image Odusevljena sam. Pravim jos sigurno 3 kg jer smo teglu ipo vec smazali.

_____________________________





(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 567
   RE: Zimnica
19.6.2014 10:36:32   
Štetica

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Stetice napravila sam slatko od tresanja po tvim receptu. Super je. Hvala ti!

Nema na cemu,sve sto treba pitaj.
Kod mene ce za koji dan da krenu kornisoni,cvetali su katastrofa,a moja sveki je posejala za celo selo i koju koju kucu vise iz susednog.Zena se samo plasi da nebude malo,jos ja ludak dam joj celo pakovanje nekog hibridnog semena tako da imamo 80 kucica×4 semenke. Kad krene branje ima da bude veselo.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 568
   RE: Zimnica
20.6.2014 21:05:14   
lesica
Dakle, dosadašnji skor - puno flajki soka od zove , još više od višnje, dovoljno kašastog u kombinaciji jagoda/višnja/jabuka, pristojan broj tegli marmelade od jagoda, i 13 teglica slatka od šumskih jagoda.

I da ne zaboravim najvažnije - 15 flaša pripremljeno za višnjevaču tj. liker od višnje.

< Poruku je uredio lesica RR -- 20.6.2014 21:06:21 >


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 569
   RE: Zimnica
20.6.2014 21:14:49   
mamica 91
user posted image uff, zeno svaka tebi cast user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 570
   RE: Zimnica
20.6.2014 21:18:26   
milicicak
Lesice, zeno, svaka tebi cas_t user posted image
Jel uspete vi sve to da pojedete i popijete ili i nesto razdelite? Moja mama je pravi sokove i dzemove u ogromnim kolicinama, uvek nam je ostajalo do sledece godine...

< Poruku je uredio milicicak -- 20.6.2014 21:20:47 >

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 571
   RE: Zimnica
20.6.2014 21:19:07   
nata11
Lesice samo da znas da sam ljubomorna na ovih 13 tegli slatka od sumskih jagoda user posted image

_____________________________





(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 572
   RE: Zimnica
20.6.2014 21:20:05   
Verolina

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Dakle, dosadašnji skor - puno flajki soka od zove , još više od višnje, dovoljno kašastog u kombinaciji jagoda/višnja/jabuka, pristojan broj tegli marmelade od jagoda, i 13 teglica slatka od šumskih jagoda.

I da ne zaboravim najvažnije - 15 flaša pripremljeno za višnjevaču tj. liker od višnje.

Zeno, bravouser posted image
Jesi kacila negde recept za visnjevacu?

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 573
   RE: Zimnica
20.6.2014 21:26:47   
lesica
E nisam okačila, mogla bih, mislim zvanično ću i fotku i recepis da okačim kad bude spremno za serviranje. A do tada:

Višnjevača:

U flašu od 1l ubaciti zdrave zrele višnje da napune pola flaše, na njih nasuti 250 gr šećera. Zatvoriti flašu i ostaviti nekoliko dana na suncu, broj dana zavisi od toga kojom brzinom se šećer rastopi a višnje puste sok. I onda naliti rakiju.
Ja koristim metohijsku komovicu, ali podjednako dobro je i saa kvalitetnom šljivovicom.
Nakon toga ostavi se još neko vreme.

I savršena je lepo ohlađena.


Recimo taman početkom avgusta, kad konačno budem kod kuće, možete doći na posluženje user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 574
   RE: Zimnica
20.6.2014 21:57:43   
Verolina
Zvuci lako. Imam dva ogromna staklena balona, pa cu u njih.user posted image

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica
Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here