|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zimnica
5.8.2013 15:56:41   
Štetica
Nato samo sa secerom. Ako dzem vruc sipas u tople tegle i stavis u toplu rernu da uhvati koricu,nece se pokvariti sigurno. A cuvam na hladnom mestu(kod mene je podrum,a moze i spajiz).

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 476
   RE: Zimnica
20.8.2013 11:02:39   
lesica
Dosad napravljeno:

Sok tj sirup od višanja- mnogo flaša
Kašasti sok od kajsije i kašasti sok od bresve- mnoooogo flaša
marmelada od jagoda- toga skora da nema više user posted image

i sinoć sam skuvala 30 kila paradajza

još pekmez od šljiva, i s misliću šta već od jabuka i dunja, ajvar, neke ljutenice, kiseli krastavčići i finito

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 477
   RE: Zimnica
20.8.2013 13:22:25   
dijana1*
Vrednice, svaka cast user posted image

IZVORNA PORUKA: lesica RR
Sok tj sirup od višanja- mnogo flaša

Mmmmmmmmuser posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 478
   RE: Zimnica
20.8.2013 21:03:06   
nata11
Ja juce dubila paprike babure za punjenje i pakovala grasak u kesama. Za sutra planiram pakovanje boranije.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 479
   RE: Zimnica
20.8.2013 22:24:18   
Didy
Žene, ala ste vredne!user posted image Ja ništa ne pravim od zimnice. Mi zimi uglavnom jedemo zelenu salatu, ponekad kisele krastavčiće, ali to kupim, to bude najviše 5-6 tegli godišnje.
Ajvara mi mama da dve tegle i to uglavnom Stefan sam pojede, džema isto malo trošimo, najviše 4 tegle godišnje, tako da se ne drndam za tako malo.
Šta znam, ne trošimo puno, pa kad zatreba nešto, kupim. Nemam ništa domaće, ni voće, ni povrće, pa mislim da s finansijske strane dođe skoro na isto dok kupiš voće, povrće i kad kupiš gotovo. Naravno da je domaće zdravije, ali opet to što kupim na pijaci pitanje je koliko je "domaće".

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 480
   RE: Zimnica
22.8.2013 8:22:31   
Lu
Ove godine ću svega da pravim duplo manje jer mi je ostalo i od prošle godine, upravo smo pojeli zadnju teglu prošlogodišnjeg ajvarauser posted image .
Ali svakako ću da pravim svega po malouser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 481
   RE: Zimnica
23.8.2013 8:07:47   
Lu
Kako pravite kuhane pelate? Da li da stavim u sok od svježeg paradaiza ili u gotov paradaiz sos?

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 482
   RE: Zimnica
4.9.2013 15:31:31   
bebuska
Imal ko provjeren recept za kecap? :)

_____________________________

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 483
   RE: Zimnica
5.9.2013 12:22:20   
Lu
Bebuška i ja ću da pravim kečap uskoro, svidio mi se koji sam jela pa sam tražila recept.
Paradaiz prvo treba kroz mašinu za odvajanje otpada ili kroz pasirku pa staviti da se kuha,
- 15kg paradaiza
- 1 kg šećera
- 100 gr soli
- 200ml sirćeta
- 150gr. gustina
- 3 kašike začina za picu, origana, bosiljka...po želji.
- 10gr konzervansa (tako ide u recptu ali ja neću stavljati pošto ja sve pasteriziram)
Kuhati sve osim gustina sat vremena, pred kraj izvaditi malo kečapa, dodati gustin i umiješati, kad provrije skloniti sa vatre, sipati u vruće staklenke sa zatvaračima.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 484
   RE: Zimnica
5.9.2013 12:23:17   
Lu
Ja sam napravila pelate i sušene čeri, ostalo slijedi.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 485
   RE: Zimnica
5.9.2013 12:59:31   
New Mom
Lu, svake godine citam ovde sta majstorises! I imam pitanje za tebe. Hoces li da me usvojis? :) :*

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 486
   RE: Zimnica
5.9.2013 13:08:26   
dunja RR
Ja bih volela da me usvoje L&L - Lesica i Lu user posted image

Biću dobra, obećavam user posted image


Probala sam Lecicine; ajvar, džemove, sokove, i šta da kažem, SAVRŠENO user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 487
   RE: Zimnica
5.9.2013 14:03:38   
bebuska
Hvala Lu. Slican recept sam i ja nasla al nije niko pravio da mi kaze dal je dobar. Sad ga moram isprobat. user posted image

_____________________________

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 488
   RE: Zimnica
5.9.2013 15:51:13   
Lu
Haha cure moje dageeeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 489
   RE: Zimnica
6.9.2013 10:37:30   
Peace*
Sad sam probala ajvar, koleginica donela da probamo, pa evo recept, ko bi da expreimentiše. user posted image

12 plavih patlidžana
1 kg ljute paprike
10 kg paprike
400gr šećera
200gr sirće vinsko
7 kašika senfa
2L ulja i soli po ukusu.

Paprike i patlidžan ispeći, oguliti i ocediti, zatim ih samleti.
U šerpu staviti sirće i šećer da se ugreje do vrenja i da se šećer istopi, zatim dodati gornju masu i pržiti 45min - 1 sat uz mešanje.
Od mase u jednu šerpu odvojiti 10 kašika i u to umešati 7 kašika senfa, vratiti u šerpu, i sipati 1/2 L ulja, mešati na ringli 10ak min, pa dodati još 1/2 L ulja uz mešanje 10min... tako dok se ne utroši 2L ulja.
Na kraju soli po ukusu.
Sipati u vrele tegle.

Ako ne volite ljuto, izbacite ljutu papriku.

Prijatno. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 490
   RE: Zimnica
9.9.2013 12:17:39   
nata11
Jel blansirate boraniju pre zamrzavanja?
Ja sam tako ranije radila a sad vidim savete na netu da zene ostavljaju i smao opranu u kesama.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 491
   RE: Zimnica
9.9.2013 12:19:49   
Olga75
ja isto blasiram , kad je samo tako opranu stavim i zamrznem bude mi nekako cudna , kao da ima neku sagu i nije tako fina
ja je operem , isecem , blansiram i onda stavim u led da je brzo ohladim pa u zamrzivac i ne bude zilava i nema taj neki ukus ( ne znam kako da ga opisem al nije fino )

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 492
   RE: Zimnica
9.9.2013 21:44:17   
Lu
Ja isto blanširam, nema šanse da bi više ostavila svježu, pokupi sve mirise iz zamrzivača a i sve drugo miriše na njuuser posted image
I ona kupovna zaleđena je blanširana.
Danas sam riješila ajvar i pečene roge.
Jel može pesto umak da se zaledi, mislim pošto je ulje...vjerojatno ne možeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 493
   RE: Zimnica
10.9.2013 7:36:07   
Lu
Džem od šljiva sa čokoladom i rumom, našla sam recept ali piše samo ispeći džem u pećnici i pred kraj dodati čokoladuuser posted image
Ako je neko pravio MOLIM vas odgovor, što te na kraj srca nećete ništa da dijeliteuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 494
   RE: Zimnica
10.9.2013 9:13:16   
nata11
Lu moja rodjaka tako pravi i mislim da pred kraj kada je gotov doda narendanu cokoladu (na krupnije rende) i onda u tegle pa zapece u relni.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 495
   RE: Zimnica
10.9.2013 10:15:08   
lesica
Lu, baš kako si pročitala, na samom kraju narendaš čokoladu, suneš rum, još malo promešaš. sipaš vruće u vruće tegle, zatvoriš, ušuškaš i utopliš, i čekaš da se ohlade pa u podrum.

A inače moj dosadašnji skor je:

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Dosad napravljeno:

Sok tj sirup od višanja- mnogo flaša
Kašasti sok od kajsije i kašasti sok od bresve- mnoooogo flaša
marmelada od jagoda- toga skora da nema više user posted image

i sinoć sam skuvala 30 kila paradajza

još pekmez od šljiva, i s misliću šta već od jabuka i dunja, ajvar, neke ljutenice, kiseli krastavčići i finito



Pekmez od šljiva, i džem od šljiva sa čokoladom, mešana marmelada ( jabuke, kruške, breskve, šljive, dinja, trnjine ) čeka me još marmelada od šipka ( za to moram proplanke po ranču da obidjem)

Gotove su i popakovane upržene paprike, ljutenice, i krastavčići, i još samo ajvar.

Pa da se bacamo na krkanluk user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 496
   RE: Zimnica
10.9.2013 13:00:58   
Lu
Hvala Nato i Lesiceuser posted image
Joj draga šta si ti sve napravila, eto mi nadahnućauser posted image
Kad smo već tu, kako praviš mješanu marmeladu, jel treba neko voće prvo, pa redom ili sve odjednom, molim procesuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 497
   RE: Zimnica
10.9.2013 14:10:34   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Dosad napravljeno:

Sok tj sirup od višanja- mnogo flaša
Kašasti sok od kajsije i kašasti sok od bresve- mnoooogo flaša
marmelada od jagoda- toga skora da nema više user posted image

i sinoć sam skuvala 30 kila paradajza

još pekmez od šljiva, i s misliću šta već od jabuka i dunja, ajvar, neke ljutenice, kiseli krastavčići i finito

E svaka cast,stvarno..,mi jako malo jedemo i ne pravim nista,od mame dobijem par tegli ajvara, od zaove pecenih paprika par kesa,jedino dzem sam pravila od kajsija posto imam kajsiju u dvoristu eto toliko..e stavila bih i tursiju posto mm voli a i ja ponesto takodje pa ako neko ima neki interesantan recept bila bih zahvalnauser posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 498
   RE: Zimnica
10.9.2013 14:18:12   
lesica
Lu, ja svo to voće provučem kroz mašinu za paradajz, da sklonim ljuske, jedino jabuku prvo malo izblanširam (3 kg na 1l vode) tek da omekne pa je izblendam, sve umešam, dodam šećera primera radi na 10 kg voća 3-4 kg šećera. I onda kuvam, kuvam, kuvam, i pred sam kraj dodam pektin ( iliti dodaš džemfiks, na ovu količinu 3-4 džemfiksa), i opet vruće u vruće i finito.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 499
   RE: Zimnica
11.9.2013 15:14:55   
Biserce
Do sada:
sirup od visanja, i naravno visnje u zamrzivac, boranija i grasak, dzem od kajsija, kompot od kajsija, jaffa dzem, mleveni paradajz.
Jos mi ostalo:
jedna tura paradajza, ajvar, somborka, pecena paprika i mmmm kiseli kupus. Kecap, tursiju, kornisone i papriku filete imam od prosle godine, mozda samo dodam moozak iliti karfiol.

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pita sa mesom
Ringerajin kuvar: lelaigor
Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one



Anketa

Ime za decaka
anajid

Koje ime vam se najvise dopada?

Andrej (49%)

Aljosa (8%)

Andrija (16%)

Aleksa (26%)


Ukupan broj glasova: 155

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here